Search This Blog

Monday, August 31, 2015

resdung? tangani dari awal

Assalamualaikum...
sape yang mengalami resdung.. dan dah cuba bermacam-macam cara untuk merawat simptom resdung ni..yang selalu bersin- bersin pepagi, yang asyik selsema je waktu pagi.. gatal-gatal hidung..asek standby tisu je manjang..
boleh la mencuba alternatif rawatan resdung

jemputla ambil b-compleks, vitamin c dan alfalfa.. sgt bagus dan kesan pon cepat..
jom cuba..

 fungsi setiap satu item dah diberi diatas tu..

berminat boleh  sms/whatsapp 017-2101210
or shoot me an email suwmohamed[@] yahoo.com

Saturday, August 29, 2015

detoks untuk badan lebih sihat

untuk mendapatkan kulit yang cantik.. sekali skala kita perlu buang toksin dalam badan supaya penyerapan vitamin lebih berkesan..
badan kita mengandungin toksin yang banyak hasil pemakanan harian, gaya hidup.
kesan toksin :
- jerawat berluasa
- kulit terlalu berminyak

jadi, sekali sekala.. ambillah herb-lax untuk mencuci perut.

jika kita selalu mengamalkan diet tak seimbang, kita akan berterima kasih pada kesan herba ini keatas kulit kita.

untuk maklumat lanjut.. hubungi
sue 017-2101210
orshoot me an email suwmohamed[@]yahoo.com

bayar hutang dengan cara tambah pendapatan.. sertai kami

 Assalamualaikum...
jika anda sedang mencari-cari peluang perniagaan dan ini merupakan perniagaan pertama anda...
tips yang perlu diambil kira:
- jangan mulakan perniagaan bermodal besar
- ini kerana perniagaam ini mungkin tidak sesuai atau gagal kerana tiada pengalaman, masih mentah dlm perniagaan, belum menguasai hukum2 perniagaan
dan jika anda nak cuba bisnes yang modalnya kecil sahaja..

boleh pm kami or whatsapp 017-2101210

shaklee cuma perlukan rm79.50 yuran seumur hidup.. ini kos memberkit dan juga kos pos memberkit
ini juga adalah modal anda.. hanya rm79.50 ~ rm80 sahaja seumur hidup
bimbingan online/ offline,
group yang happening dan best"sue and gorgeous friends",
mentor yang hebat dan dibawah empayar besar mamafaiz dan jutawan shaklee.

tetapi...
- saya perlukan orang yang berkeinginan tinggi
- seronok apabila dicabar
- rajin menggali ilmu
- bekerja kuat dan kreatif!


jom jom jom!!
rugi bagi yang suka berlengah.. rebut sekarang!!
sms or whatsapp 017-2101210
 or shoot me an emai suwmohamed[@]yahoo.com

Friday, August 28, 2015

kelebihan omegaguard..minyak ikan yang kaya dengan DHA, omega 3

Omega Guard memberi manfaat kesihatan kepada semua peringkat umur.
Omega Guard membekalkan asid lemak Omega-3 yang sangat bermanfaat untuk kesihatan manusia secara menyeluruh.


Antara kombinasi Omega Guard Combo Bajet dengan produk lain adalah seperti berikut:

1) OMEGA GUARD + ADVANCE JOINT HEALTH TABLET
• Kesihatan sendi
• Memudahkan pergerakan
• Meningkatkan kesihatan pesakit arthritis dan gout


2) OMEGA GUARD + ALFALFA COMPLEX
• Detox dan membantu membakar lemak
.• Kawalan kolesterol
• Kesihatan jantung
• Bermanfaat untuk pesakit gout dan artritis
• Kesihatan sendi
• Meringankan sembelit dan buasir

3) OMEGA GUARD + CAROTOMAX
• Kesihatan mata
• Mengurangkan risiko mata kering
• Melegakan masalah kulit
• Kesihatan tisu kulit
• Meningkatkan imuniti

4) OMEGA GUARD + CHEWABLE VITA C
• Meningkatkan kesihatan anak
• Manfaat buat pesakit asma
• Kulit yg sihat
5) OMEGA GUARD + COQ HEALTH PLUS
• Kesihatan jantung
• Kawalan kolesterol
• Mencegah salur darah dari tersumbat
• Kecantikan kulit
• Kesuburan lelaki

6) OMEGA GUARD + ESP
• Tenaga berpanjangan
• Kawalan paras kolesterol
• Kecantikan
• Sesuai utk ibu mengandung & menyusukan anak
• Kulit yg sihat berseri
• Slimming

7) OMEGA GUARD + GARLIC COMPLEX
• Mengawal darah tinggi
• Kawalan kolesterol
• Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
• Bantu rawat asthma

8) OMEGA GUARD + GLA COMPLEX
Kawalan kolesterol
• Kecantikan
• Melembapkan kulit
• Menangani jeragat
• Kesihatan sendi
• Anti radang
• Kesuburan wanita
• Mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita

9) OMEGA GUARD + HERB-LAX
• Slimming
• Meringankan sembelit dan buasir
• Mengempiskan perut

10) OMEGA GUARD + LECITHIN
• Slimming
• Kawalan paras kolesterol
• Kesihatan jantung
• kesihatan sendi
• Meningkatkan perkembangangan memori (janin, kanak-kanak dan orang dewasa)
• Mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati

11) OMEGA GUARD + NUTRIFERON
• Meningkatkan pertahanan tubuh
• Melindungi dari batuk dan selsema
• Manfaat untuk pesakit asma dan eczema

12) OMEGA GUARD + OSTEMATRIX
• Membantu melegakan simptom senggugut
• Menggalakkan kulit yg cantik
• Menggalakkan tulang yg kuat
• Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung

sms/whatsapp sue 017-2101210
or
shoot me an email suwmohamed[@]yahoo.com

Thursday, August 27, 2015

nak kulit cantik? mulakan dengan vitamin A

Assalamualaikum semua..
nak tau kenapa vitamin A sangat penting dalam proses untuk mendapatkan kulit yang cantik?

vitamin A membantu mengelakkan pengeluaran bintik putih/ bintik hitam pada permukaan kulit.
selain itu, vitamin A melembapkan kulit terutama pada bahagian siku, lutut , punggung dan belakang tangan...
ia juga boleh membantu menghalang penuaan kulit
 pentingkan/.

kalau kurang vitamin A apa jadi?

Kesan kekurangan vitamin A memberi kesan kepada kulit dari segi
- bintik hitam
- bintik putih
- kulit kering dan bersisik
- bonggol kecil pada belakang tangan
- penuaan pra masa

huhuhuhu.. takmo kan?
nak tau dari mana boleh dapat sumber vitamin A secara semulajadi?

 ni antara sumber vitamin A..

tapi kalau susah nak dapatkan vitamin A setiap hari dengan makanan semulajadi diatas.. boleh dapatkan supplement carotomax yang bersifat provitamin A (merembeskan vitamin A apabila perlu) daripada saya..

nak tau lebih lanjut mengenai carotomax? boleh klik SINI
 
nak contact saya terus?
shoot me an email at suwmohamed[@]yahoo.com or sms/whatsapp sue 017-2101210

Tuesday, August 25, 2015

kelebihan solat tahajud

Assalamualaikum semua..

nak share kebaikan solat tahajud yang ramai orang tau tapi tak ramai mampu konsisten.. 
senang je nak amalkan.. tak perlu la bangun pukul 3 pagi dan tidur semula..,takut nanti masalah pula bagi yang bekerja.. heheh xdela masalah sangat, just masalah takle bangun on time la nak gi keje..

tips nya.. 
bangun awal sikit je dari waktu biasa.. 
kalau biasa bangun kol 5.30 pg.. 
bangunla awal 30 min iaitu pukul 5 pagi.. 

jom amalkan selalu banyak manfaatnya kepada diri kita


selepas solat boleh baca doa ni.. 

atau doa paling ringkas.. 
boleh baca ni..,doa memohon keampunan dari Allah..


mudah- mudahan kita berada di kalangan orang yang beruntung.. amin

xoxo




Monday, August 24, 2015

the thought that count..

Assalamualaikum...
nak share tetibe dapat bungkusan kecilni... hari jumaat lagi ada orang letak depan pintu.. tapi sebab ku takde kat bilik.. kawan seofis tolong pegangkan and pass to me today...
oh so sweeettt..
thank you dearie...

insha Allah .. your time will come too.. soon :)

the best multivitamin_vitalea

Assalamualaikum semua..
harini nak share tentang vitalea.. iaitu multivitamin dalam produk shaklee..
vitalea telah berada di pasaran selama 100 tahun
DAN
Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

bukan itu sahaja.. Vita-Lea Shaklee juga telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Atau anda boleh menonton
multivitamin hebat 100 tahun di pasaran

nak mutivitamin percuma bulanni?

ask me how..
sue 017-2101210
or shoot me an email suwmohamed[@]yahoo.com

Sunday, August 23, 2015

belajar menggunakan smartphones untuk mengambil gambar yang cantik..

Assalamualaikum.. harini saya join kelas Mini Asas Smartphone Photography Saiful Nang Academy di Bangi Sentral, Bandar Baru Bangi untuk belajar menggunakan smartphones dengan sebaik mungkin...
hehehe...
banyak ilmu yang dipelajari harini berkenaan
1. teknik pencahayaan
2. posisi gambar
3. prop yang digunakan
4. editing mode menggunakan handphone

jom layan gambar yang sempat diambil harini..

ni aktiviti kami pada pagi tadi...

dan hasil pembelajaran dan editing... tengok gambar-gambar kat bawah ni heee
haa kemain lagi.. nak amek gambar 

susun atur yang betul... 


posing sket.. kikiki
ha ni la tempat belajar nya...
ok lagi sekali....

 haaaa.. nila hasil akhir.. tapi wording tu kena ejas lagi sebab tak cantik sangat.. nanti lepasni gambar yang letak sume harusla cun cun (perasan sangat!!)

keyword dia kenala rajin-rajin godek...
hehehe..

xoxo



Friday, August 21, 2015

breakfast.. intan's treat

Assalamualaikum.. harini intan masak kek carrot and sandwiches untuk breakfast.. katanya nak bagi kawan-kawan makan.. sebab arini last day intan kat office.. sebelum memulakan langkah sebagai pelajar semula... yang untungnya.. kami- kami la.. dapat breakfast sedap pagini.. tq intan :)

sandwiches.. 

kek carrot... 

wefie sket...
sempat lagi bercerita apa yang akan terjadi lepas 3 taun lol.. hahahahaa
sebab level keseriusan selepas itu sangat tinggi... jadinya.. dah lupa nak ambil gambar kawan yang masuk makan-makan lepastu..

till we meet again...
in 3 years time.. insha Allah
fingercrossed!!

xoxo




Thursday, August 20, 2015

tips cantik tanpa mekap

Assalamualaikum semua..
nak tak tips cantik tanpa mekap?
haaa.. nape tanpa mekap? cer baca artikel kat bawah ni...
haaa, dengan mekap memang boleh tutup segala cela-cela.. transform terussssss
tapi takkan 24 jam nak pakai make-up kan?

apa yang menyebabkan kulit kita mengalami penuaan?
sebabnya ialah..
Setiap hari, sel2 badan kita diserang berjuta radikal bebas!!! [fakta]

Apa bahayanya bila radikal bebas tinggi dalam badan?
Risiko terdedah dengan PENUAAN PRAMATANG (tua sebelum usia), CANCER, penyakit seperti sakit jantung, strok, (penyakit yang bukan sekadar serang orang tua), masalah kulit (jerawat,noda tak sekata,kusam)
yang ni paling cepat nampak... iaitu part penuaan pramatang dan juga masalah kulit...
yang lain lambat kan? atau kita tak perasan la...

Jadi bagaimana mencegah radikal bebas?
kita perlukan makanan yang tinggi anti-oksida. Anti-oksida merupakan nutrisi yang boleh melindungi sel  daripada radikal bebas, meningkatkan kesihatan sel secara menyeluruh dan menyediakan perlindungan untuk menentang kerosakan sel-sel.

Apa punca radikal bebas tinggi dalam badan?
Pengambilan makanan yang tinggi bahan pewarna, bahan perisa, makanan yang diproses... Semua ni bila masuk dalam badan akan menjadi bendasing yang akan menyebabkan radikal bebas menjadi banyak.

Kenapa sesetengah orang nampak muda?
Kerana mereka ini pengambilan makanan yang tinggi anti oksida seperti memakan buah-buahan secara konsisten, memakan ulam-ulaman, mengelakkan makanan yang diproses secara kimia..

Contoh makanan tambahan yang tinggi anti oksida yang boleh diambil ialah..
Vivix, Vitamin E,Vitamin C. ketiga-tiga item  ini superpower sebagai ejen antioksida..



Sekian ilmu harini. Semoga bermanfaat. 
Siapa nak sihat boleh hubungi saya ye..
shoot me an email at suwmohamed[@]yahoo.com
or sms/whatsapp 017-2101210

Wednesday, August 19, 2015

gathering sebelum bercuti panjang

Assalamualaikum..
haaa tajuk gempak kemain tapi sebenarnya bukanlah bercuti panjang tu "bercuti" dalam konteks yang sebenar.. 

ni cuma bercuti dari kerja syarahan.. kerja-kerja yang deal dengan students dan juga kerja-kerja pengkeranian..

so amek masa petang semalam... gi minum petang dan makan dekat hailam kopitiam..

menu kami semalam :)


sebab dah petang kononnya nak makancsimple-simpe dan ringan..,tapi lepastu siap meehon goreng, laksa dan chicken chop lagi hahahaahh

asam laksa...

yang ni pon sedap...

yummeh... 

pastu mula la merhon goreng...

chicken chop...
pastu cendol.. pakat order cendol.. kikikiki
air lain xsempat snap lupa.. tengok makanan sume lupe yang lain hihhihih










Monday, August 17, 2015

berumah di SALAM specialist

Assalamualaikum semua.. 

musim cuaca tak menentu ni kena pantau slalu anak.. sebabnya senang nak kena demam, selsema, batuk.. dan sewaktu dengannya...

aisy semalam dek kerana excited sangat main ngan anak jiran..main sampai pukul 12 tengahari kat luar.. 
isk isk islk..
petangtu dalam kol 2 dah ngadu sakit kepala..
and tak mo makan.. pastu bila makan trus muntah..,

pagi tadi bawa ke klinik.. takde demam.. Dr suspect mungkin sbb kurang air main plak tengah panaskan.. so bagi ubat tahan muntah..
petangni  sebab tak baik lagi sakit kepalanya.. trus ke salam.. cek petangni tonsil bengkak dan suhu badan pon dah naik cecah 38C.. 
Doktor pakar kata.. ada dua sebab.. 
pertamanya sebab kurang makan semalam boleh sebabkan sakit kepala dan bila start muntah memang selera makan akan turun...
dan tonsil boleh bengkak bila banyak kali muntah..

tak pepasal warded arini.. tapi takpela..bagi cepat baik sket


pengajaran betul la..kena pantau selalu..budak-budak kalau main memang tak ingat nak makan.. tak ingat nak minum sebab excited main.. 

moga cepatla baik aisy ni :).. 
malamni masukkan nutriferon sket letak dalam susu aisy..bg sistem imun kuat sikit :)

Sunday, August 16, 2015

on what i likes most..

Assalamualaikum semua...

sepanjang 30 syawal yang telah berlalu..
sangat suka tengok pelbagai ragam dan karenah orang sekeliling.. kawan rapat, sedara mara mahupon yang jauh...

ragam anak-anak paling mencuit hati..
selepas menghadiri beberapa rumah terbuka di awal syawal.. karakter sebenar anak sulung, aisy naufal sangat ketara...
selalu bertanya..
"ibu, bila kita nak ajak orang rmaai-ramai datang rumah kita?"
"ibu, aisy suka kalau banyak-banyak keta kat rumah kita lepastu orang ramai-ramai katrumah kita"
"ibu, bila kita nak pegi jalan rumah kawan lagi?"

nampak sangat aisy ni suka berkawan..
dan adam plak..suka ikot apa yang aisy cakap.. heheheehe..

berbeza benar ngan ibunya yang introvert ni.. hehehehe
hmm..ayahnya pon ble tahan introvert juga.. tang mana aisy dapat part extrovert tu? kikikiki



Western food yang sedap dan murah

Assalamualaikum semua..
harini nak share tempat makan pulak.. hehehehe
ni kedai makan kat bandar baru nilai.. nama kedai MALAYAN STABLE..
kalau ikot kata suami, ni kedai isteri BOB AZRAI..
semalam teringin nak makan western dan takmo gi tempat jauh-jauh.. so ke bandar baru nilai la kita...


menu yang kami order macam kat bawah ni...

 teh ais.. menu all-time suami hahaha

 epal asam boi for me...


yang ni.. chicken chop-Grill..
harga pon berpatutan rm13.50 je..

 yang ni plak mix grill Malayan stable.. ada grill chicken, beef and lamb.. harga yang ni rm22.50 yummehhh



yang ni plak spagetti carbonara.. harga rm 14.. sesuai untuk anak-anak

and of course ada fries la.. kudap-kudapan


sebelum makan biasala.. sure ada aksi-aksi ultraman dlu heheheeh

overall, kedai ni sangat-sangatlah ok dan rasa pon sedap...
yang paling penting harga pun berpatutan.. 
lokasi kedai:
jalan BBN 1/7B, Nilai

boleh waze kalau nak pergi.. heheehe

nak tengok menu lain? boleh intai-intai kat bawah ni ye...

menu-side A

menu- side B

ok.. tu jela nak kongsi-kongsi arini.. bab makan-makan memang laju.. kikikiki
tapi jangan lupa dah makan banyak yang berlemak dan tinggi kolestrol jangan lupakan omegaguard untuk pecahkan lemak degil balik dan ambil phytocols untuk halang penyerapan kolestrol masuk ke dalam badan... ok?

nak order omegaguard dan phytocols jangan lupa sms/whatsapp 017-2101210 ye :)

Monday, August 3, 2015

Tips kurus dan sihat dengan selamat

Assalamualaikum..
harini nak share tentang  tips kurus yang sihat dan selamat...
Kenapa kecoh sangat nak kuruskan badan yer?


Haaaa.. nampak kat sebelah ni. graf obesiti di Malaysia.. scary huh?







tengok plak kat atas tu... haaa tu dia punca dia.
dari mana?
tu sume favourite food kebanyakan orang di Malaysia termasukla iolss.. huk huk huk

Kenapa kita nak sangat kurus ni..
eh tak kurus takperla.. janji comelll...
janji hati bahagia...
tak bahagia jugak ye uolss.. sebabnya..berat badan berlebihan mendatangkan komplikasi kesihatan yang banyak.

tengok gambar kat bawah ni... ikut statistik, 1 daripada 2 orang yang obes meninggal sebab komplikasi yang berkaitan berat badan..




so bagaimana nak kawal berat badan ideal ni..lets check one by one..
1. jaga pemakanan dengan betul- makan makanan yang sihat bukan sekadar makan sahaja ye..
2. eat clean.. elakkan makan makanan yang di proses dan tinggalkan fastfood ye.
3. bersenam dengan betul -3X seminggu.. atau jika terlampau sibuk, berjalanlah sebanyak yang boleh.. 10,000 step sehari.. 

ha.. bunyi macam mudah kan?
tips ni tak perlukan supplement atau ubat- ubatan pun.
tetapi....

  1. haruslah berdisiplin- Jaga pola pemakanan  dan corak pemakanan dengan betul.. bukan harini tak makan makanan berlemak esok terus kurus kan
  2. minum air kosong yang banyak    formula: setiap 25 kg berat badan= perlu 1 liter air\
  3. elakkan makan selepas pukul 8 malam. ya.. makan pada waktu ini sangat merbahaya kepada badan kerana selalunya tiada aktiviti berat yang kita lakukan pada waktu malam yang memerlukan tenaga. jadi seeloknya makan lebih awal dan tidur awal
  4.  elakkan makan makanan yang manis- air berwarna.. kuih muih
  5. tidur yang cukup- tidur yang disarankan orang dewasa 4-6 jam ( bergantung pada badan masing-masing) tetapi minimum 4 jam ye.. not less than that
  6. Sentiasa monitor berat badan dan bmi anda... haaa... cara kira ada kat bawah tu yer 
  7. elakkan stressssss- count how many ssssss tu ye.. dalam kehidupan sekarangni yang semuanya nak cepat.. nak mudah.. jangan lupa kena chill in between and enjoy your life.. jangan sampai stress je.. no point stress-stress just do everything within your capacity and capability je.. ok... remember to chill and have fun!

     



ok i think thats all untuk tips arini..

selamat beramal ye  :)


Sunday, August 2, 2015

Peluang jana pendapatan dengan YES!

Assalamualaikum semua..

dah YES?
hihihihi.. apa benda la YES ni kan.. sebenarnya YES ialah "youth Entrepreneur System" atau juga dikenali dengan skim usahawan muda.
program ni khusus untuk belia- belia yang baru habis belajar dan sedang mencari- cari ruang untuk menambah dan menjana pendapatan.

haa.. apa yang best nya skim ni?
skim ni tak macam skim lain kat luar sana ye.. ni skim yang best giler la..
apa yang best?
dengan skim ni.. sesiapa yang register dari Mei 2015- Oktober 2015 layak dapat 9 insentif.. jika dibandingkan dengan orang lain yang mendaftar sebelum atau selepas tarikh tersebut, hanya mendapat 6 insentif.
jadi...
 haaa.. nampak tak?
tahun lepas.. bonus untuk supervisor ( leader stage pertama) cuma rm 1424..
tapi tahun ni dengan YES.. sape yang join program ni dapat bonus rm 3074..
usaha yang sama dengan orang lain sebelum ni,,
the same effort, but different result.. different income...

dannnnn

yang lagi best..
sape yang dapat capai kesemua kriteria yang Shaklee offer..
selepas 13 bulan dapat lagi trophy plus rm 10K.
 yang ni tambahan ye.. bukan tolak daripada bonus bulanan ke apa ke..

so berminat nak jana pendapatan?
dengan modal less than rm80? tak perlu buat loan.. tak perlu meminjam..
dan insha Allah bulan pertama bonus dah lebih rm80..modal dah dapat balik dah..

ask me how
017-2101210 or shoot me an email to suwmohamed[@]yahoo.com dengan tajuk " i want to join YES programme!!"
You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.