Search This Blog

Wednesday, September 2, 2015

ramblings..

Assalamualaikum..
pagini dah 2hb september.. hari kedua sebagai student postgraduate..
hari pertama iaitu 1hb september.. not bad..
menggamit memori lama..
suka dan duka.. kembali ke UPM
hahaha.. poyo je lebih..


apa yang berlaku pada 1hb september..
drive ke UPM.. terus ke Pusat Kesihatan.. dapatkan pengesahan pemeriksaan kesihatan..
lepastu ke SGS (school of Graduate Studies) nak register.. tapi sebelum tu tanya dulu prosedur untuk tukar supervisor..
and then.. masa nak ambil nombor baru perasan gambar ukuran passport ada sekeping je..
so pegi ke flat ikan amek gambar dlu..ehhhhh, dah sampai baru perasan ada kosong sen dalam purse LOL...

jadi berpusing- pusing cari atm dulu...
dah jumpa atm.. ambil duit then balik semula ke flat ikan.. ambil gambar..dah tu straight gi SGS.. dan dan masa sampai 12:58 tengahari..
staf tengah kunci pintu...hahahahah

so calling- calling mr husband, ajak dia pegi makan dlu..
tapi mr husband bawa ke kedai yang dah habis sume makanan tengahari.. kecuali rebung masak lemak yang pedas dan ada ayam kurma.. rezeki tengahari...
lepas makan, isi minyak keta... lepastu singgah solat kat masjid upm..and then baru gi SGS balik...

lol..background sangatla tak cantik.. blakang kedai kott.. abaikan mata takle bukak tu sebab silau kol 1 tghari matahari atas kepala nak amek gambar.. hahahah
dah pegi SGS tu satu hal, ramai ler plak yang tengah menunggu giliran untuk register sesi petang.. tunggu punya la tunggu.. sampaila turn.. staf cek-cek semua sijil and dokumen.. pastu staf advise soh isi borang pertukaran supervisor dulu sebabnya proses tu lebih mudah daripada register dan tukar supervisor kemudian...

so, tak jadila register harini.. msg SV lama cakap nak jumpa.. SV lama ada hal jadinya tinggal je borang pertukaran SV tu kat ofisnya..
harap-harapnya borang tu siap diisi pagini 2hb september.. sebab 1 kotak kecil je kena isi.. ruangan justifikasi je.. dan petang dalam pukul 3petang  jumpa SV baru.. harap-harap hari kedua ni ok ok saje.. heheheehe..

xoxo

4 corat-coret:

Asha Lya said...

Moga smuanya d prmudahkn..slm knl.thks sudi singgah blog sy

Asha Lya said...

Moga smuanya d prmudahkn..slm knl.thks sudi singgah blog sy

sue mohamed said...

tq asha lya...

tiga lalat said...

wahh yang penting model depan tu chantekk., hehe2

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.