Search This Blog

Tuesday, August 25, 2015

kelebihan solat tahajud

Assalamualaikum semua..

nak share kebaikan solat tahajud yang ramai orang tau tapi tak ramai mampu konsisten.. 
senang je nak amalkan.. tak perlu la bangun pukul 3 pagi dan tidur semula..,takut nanti masalah pula bagi yang bekerja.. heheh xdela masalah sangat, just masalah takle bangun on time la nak gi keje..

tips nya.. 
bangun awal sikit je dari waktu biasa.. 
kalau biasa bangun kol 5.30 pg.. 
bangunla awal 30 min iaitu pukul 5 pagi.. 

jom amalkan selalu banyak manfaatnya kepada diri kita


selepas solat boleh baca doa ni.. 

atau doa paling ringkas.. 
boleh baca ni..,doa memohon keampunan dari Allah..


mudah- mudahan kita berada di kalangan orang yang beruntung.. amin

xoxo




2 corat-coret:

norhidana miswan said...

insyallah... sama2 kita cuba jdkan amalan harian

al - lavendari said...

terima kasih kerana berkongsi dah tinggalkan jejak kat blog saya.

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.