Search This Blog

Tuesday, January 27, 2015

Percutian percuma ke USA dengan shaklee siri 1


Assalamualaikum semua.. 
ni citer lama versi peram tahap tak tau nak kata dah.. 
tapi nak citer setelah sekian lama.. hiihhiih.. 

memorinya masih segar bugar di ingatan.. yela, mana tak segarnya.. tempat best., layanan 6 bintang.. percuma plak tu.. uhhhh..best giler!

trip ni bulan 8, 2014  taun lepas la kan..dan dibawa ke USA iaitu dua bandar besar: los angeles dan california.. 
total 8 hari.. 5 hari di LA dan 3 hari di california.. yang tak berapa best sebab kt california cuma 3 hari je.. ehhhh, nak minta lebih ke?? hahahahah

departure pada 13 hb 08 2014.. saya naik china airlines dan transit di taipei.. ada 3 team.. ada yang naik cathay dan ada yang naik singapore arlines...
ehem.. transit 5 jam uolss hihihih (tak hagak2 lamanya).. pastu baru ke LA..  
ok layan gambar kat klia dlu...
posing ngan luggage yang disusun berbaris....bkn luggage iolss je.. semua skali la dok situ.. 
dapat duit saku rm450 usd untuk makan.. walaupon makanan memang disediakan.. hiihhiihiihih

saying goodbye to my beloved hubby.. posing tak lupa.. always support wife dia.. (ni makin sayang ni hihhii) next time kita gi sesame ye bang? 😘😘😘

transit kat taipei... 
5 jam buat apa lagi??
cari wifi dan chatting lerr.. eh posing jugaaa.. 
by the way trips camni powerbank mmg le penyelamat terbaik...
sebab online manjang.. n ada line je skype terussssss


taraaa.. dah sampai LA... best giler rasa masa ni.. fewiiitttttt.. 
dengan tak mandinya.. hahahahha

disambut oleh presiden Shaklee Malaysia.. mr victor Lim.. macam vip ler.. 
check in kat marriot then kumpul jap..

diberi hot towels.. jus.. snack bar then checklist serta briefing kejap...sebelum masuk bilik

selepas hampir 24 jam tidak mandi...wahhhh, apa lagi.. mandi lerr

susun dlu makanan2.. orang lain tak bawa bekal sebab nak enjoy food lag usa.. ku pulak biasala perut kampung bawak nasi uolllssss. bang brahim tu ku bli..
jimat wang saku 450 usd yang shaklee bagi.. ble bli souvenir untuk kawan dan sedara kat msia... baguss tak? 😜

hahahah.. barang dalam bilik air pon tidak dilupakan.. kikikiki.. 
gituuuu.. 
i enjoy this trip so muchhhh...
ye la free plak tu..dah tu, dapat duit saku lagi.. diraikan plak tu kat sana.. ble jalan2 some more..
"nikmat Allah yang mana lagi yang ingin didustakan?"
Alhamdulillah.. 
next session ..saya akan cerita apa yang saya buat dan xtvt yang kami lalukan sepanjang di usa.. serta tips2 whag do n donts semasa di sana.. 
stay tune uols.. 

more info? 
shoot me an email at 
sue| suwmohamed@yahoo.com..

2 corat-coret:

Nurul Aainaa Nadirah Bt Zainul Fuad said...

tergelak2 baca entry akak ni. Hehe. Anyway kak. syokk arrr =D

suw said...

aina.. jom taun depan.. gi free plak nak?

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.