Search This Blog

Friday, May 30, 2014

Wanita dan kesihatan

Assalamualaikum semua..

harini terpanggil nak share tentang pemakanan wanita..

Umumnya, kita secara sedar tak sedar wanita menghadapi beraneka masalah terutamanya dari segi pemakanan.
Wanita perlu memenuhi semua keperluan pemakanan lelaki dengan tambahan sekurang-kurangnya 8 jenis vitamin yang tidak diperlukan lelaki. tetapi ini harus dilakukan dengan mengambil 20% kalori kurang daripada lelaki!

jadi wanita perlu lebih teliti dalam pengambilan nutrien untuk mencapai kesihatan dan kecantikan optimal!

Secara peribadi, saya bersetuju dengan persolekan yang menggunakan kosmetik berkualiti secara betul. tetapi secara jujurnya saya merasakan bahawa kecantikan sejati muncul dari dalam.. the inner side that create outer side.

Jadi banyak usaha perlu dilakukan untuk memastikan kita dapat nutrien yang seimbang dan optimal..
tetapi yang paling penting ialah bersabar untuk menanti kesan yang mempersonakan!

Saya akan share bagaimana untuk menjaga kecantikan rambut, kuku dan kulit secara intensif selepas ini..
just stay tune and bear with me ok?

salam sayang,
Sue
017-2101210

Tuesday, May 27, 2014

Projek duit raya dengan Shaklee

Assalamualaikum semua.. 
pertengahan minggu aritu.. 17 Mei 2014 to be exact..
saya n team buat "projek duit raya".. 
jadi saya ajak anak cucu cicit piut dalam shaklee yang berminat untuk kumpul duit raya dan duit lepas raya.. almaklumla raya dah dekat.. kos makin naik.. so ini lah masanya nak cari side income untuk tampung mana-mana poket yang bocor sebelum ni..atau atleast guna bajet sampingan yang luar daripada pendapatan biasa untuk menampung keperluan raya..

tapi yang paling best bila jumpa ni memang happening.. 
acara makan-makan.. sume konsep potluck..ada yang bawa nasi yang ditempah khas dari kelantan lagi.. naik mas kargo..
pastu kaum ayah jaga anak..mak pula dok dalam kelas buat aktiviti dan dengar tips2 untuk dapat duit raya..
memang ohsem la!

ni semua gambar ibu-ibu dan rakan-rakan yang gorgeous..gambar ayah tak masuk macam biasala ayah ni suka dok belakang tabir je.. tapi bagi strong support!
kalau ikotkan gambar anak-anak ramai ni.. tp sebab ayah masing-masing dok jaga.. so takde la ramai yang masuk dalam gambar.. team kami memang mengamalkan konsep family first.. after all, buat bisnes pon untuk family kan.. jadi anak-anak memang tak tinggal… :)
dan dijemput khas mak shaklee saya master azlin untuk sebarkan aura-aura jutawan ni heee.. memang sangat best..

dan kami suka gather-gather ni walaupon most of the time kami punya coaching adalah online dan strategy marketing kami pon secara online.. tapi sekali skala jumpa sangat seronok sebab dah macam family..

next time nak jumpa lagi siap dah plan menu untuk perjumpaan seterusnya.. 
hahahaha..
sape yang tak sempat jumpa haritu ble join next time..
dan sape yang nk kumpul duit raya/ duit lepas raya (almaklumla sesak belanja raya kan) dialu-alukan join team kami ni..

just ams/whatsapp 017-2101210
or shoot me an email suwmohamed@yahoo.com

salam sayang 
M sue

Tuesday, May 6, 2014

SHAKLEE star achiever awards!!

Assalamualaikum semua..
harini nak cerita pasal awards shaklee bagi.. sebab super eksaited ni..
heheheh

taun lepas 2013 adalah tahun pertama saya join NC (national conference) shaklee ni., actually masa tu no idea apa yang bestnya pasal mende ni.. maklumla masatu tak dapat award kan,.. so tak rasa apa2 la..
tapi masa tu upline saya (Mak dalam shaklee)..iaitu azlin mohd atan.. dia cakap kalau nak naik pentas taun depan kena pegi yang ni (merujuk pada 2013)..

masa pergi tu baru rasa best.. aura dia sangat best.. sebab dikelilingi orang yang positif,, yang bagi talk masa tu Presidential Master Shareeza (pangkat nenek dalam shaklee saya kalau ikot susur galur la)dan master Low..( bekas pembaca berita NTV7 yang recover from cancer).. masa tu rasa sangat bersemangat lah..

dan yang paling best taun ni.. daripada 0 awards taun lepas.. taunni saya dapat 7 awards!

2013= 0 awards
pergi NC

2014= 7 awards!

memang sangat2 mengujakan lah..rasa tak sabar plak..
ni disamping bonus- bonus bulanan yang dapat ni.. award ni asing tau..
nak merasa dapat award gak taun depan?
jom start sekarang!

hubungi saya
017-2101210
atau email suwmohamed@yahoo.com

salam sayang
Master (tb) sue

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.