Search This Blog

Friday, April 25, 2014

Income Sampingan Melalui Shaklee








Income sampingan melalui part time atau full time distributor..semuanya boleh dengan Shaklee..Kami sedang mencari rakan-rakan yang berhajat membantu keluarga menambah pendapatan demi kebaikan bersama, prinsip kami hanya satu iaitu "sama merasai",

Income Sampingan Vs Hutang


Tidak salah kalau dikatakan semua orang mengimpikan kesenangan dan bebas hutang, percayalah kawan2 dengan izin Allah, Shaklee mampu membantu anda keluar dari masalah kewangan dan beban hutang sekarang..ramai rakan-rakan yang saya kenali dalam bisnes ini dahulu nya menghadapi masalah kewangan yang kronik telah mampu keluar dari belenggu berkenaan. Dahulunya seorang pekerja bawahan di pejabat kini telah menjadi WAHM (Working at Home Mom) dengan pendapatan yang lumayan, dahulunya hujung bulan terpaksa meminjam kini mampu membantu orang lain, bebas hutang, hidup atas masa sendiri atau paling kurang pon tiada lagi masalah kewangan walaupon masih bekerja dan bergaji kecil..alhamdulillah saya sendiri bersyukur melihat kawan-kawan yang telah berjaya..

Distributor di " Sue and Gorgeous Friends" (SGF)

Banyak rakan-rakan yang telah menjadi pengedar shaklee melalui pelbagai group, yes ..tentunya kami salah satu group yang  berkenaan..

Apa menariknya menjadi Distributor Shaklee dalam group " Sue and Gorgeous Friends"

1. Pendapatan yang lumayan

Ye..pendapatan dengan menjadi pengedar Shaklee sangatlah lumayan, semua itu terpulang kepada anda, 2K, 20K, 50 K even 100K and above semuanya telah dicapai oleh sebahagian pengedar rangkaian produk ini.

2. Modal Rendah..Hanya RM65 ringgit

Ye..mungkin ramai tidak percaya modal untuk menjadi ahli shaklee hanya RM65 ringgit sahaja..tidak perlu buat pinjaman untuk menjadi ahli Shaklee..berbekal RM65 ringgit sahaja..itu je??? Ye itu saja..kalau anda membeli dengan amaun RM650 (lebih kurang), yuran keahlian adalah percuma dan sekali sahaja seumur hidup tak perlu renew2

2. Tidak perlu menunjuk untuk menarik ahli

Ye..kami tidak pasti orang lain, tapi kami tidaklah menggalakkan atau melarang ahli perlu mempamerkan apa yang diperolehi hanya semata mata hendak menarik penyertaan ahli, terpulanglah kepada anda..

3. Online dan Offline coaching 

Ye..kami sangat menghormati masa dan kehendak anda..tiada paksaan nak jumpa, perlu hadir kelas, wajib jumpa sekali seminggu, attend itu ini, ada kesempatan boleh jumpa kalau x..whatapps saja..fb group untuk ahli2 dibawah saya juga sangat aktif.. jadi boleh buka dan baca info2 didalamnya..dannn boleh tanya jika ada kemusykilan

4. Sokongan berterusan

Ye..we have upline yang sangat best bernaung dibawah group jutawan yang dikelolai oleh Shareeza atau glamour dengan panggilan cery, very supportive, yang akan membantu dan membimbing anda sampailah hajat menyertai kami tercapai, nak lebih lagi, semua ilmu dikongsi bersama untuk kebaikan bersama.

5. MLM yang unik

Ye..unik, kenapa? siapa usaha lebih, dia dapat lebih..ramai ahli2 yang bawah lebih berjaya dari orang terdahulu, pendapatan lebih dari upline ataupun setara..dalam Shaklee tidak memerlukan anda membuat head hunting untuk memastikan anda mendapat bonus yang banyak, konsep pairing dan sebagainya.mencari ahli hanya satu bonus untuk anda meningkat lagi,

6. Produk Halal dan Berkualiti

Ye..tidak seperti sesetengah produk jualan langsung yang berada dipasaran, Shaklee Malaysia telah mendapat sijil pengiktirafan badan yang telah diiktiraf oleh JAKIM, produk yang sangat berkualiti dan merupakan pengeluar dan pengedar ulung nutrisi, penjagaan peribadi, penjagaan rumah dan produk rawatan udara termasuk 45 paten di seluruh dunia.

7. Marketing yang mudah

Ye..semua orang sudah kenal Shaklee sekarang, brand nye sudah dikenali, ada smartphone? data plan? FB, Blog? Ok boleh berniaga..itu saja, sambil minum teh pon boleh berniaga. 

8.  We Respect

Ye..ini paling penting, ..tiada paksaan, run with your own pace, kami bantu buat plan untuk majukan diri dan kewangan anda..we support each other with respect..

And banyak lagi menarik menanti anda di "Sue and Gorgeous Friends", saya yakin ada diantara rakan-rakan yang berminat selepas membaca post ini, jangan malu untuk membuat keputusan dan mencuba ...



berminat?
boleh hubungi saya di 017-2101210 atau shoot me an email suwmohamed[@]yahoo.com

regards,
Master Coordinator (to be)
Key Coordinator
Sue
 






 

Friday, April 18, 2014

kecantikan itu senipis kulit kita?

Assalamualaikum..

harini nak kongsi berkaitan kulit..

ramai yang menganggap kulit tu anggota pasif.. sebenarnya kulit ni sangat sibuk.. apa yang kelihatan itu menceritakan apa yang tersirat pada keseluruhan badan.
menakutkan kan?
banyak penyakit muncul di kulit sebelum kita benar-benar merasai sakit.
contoh paling mudah..

  1. kulit yang pucat mungkin disebabkan kekurangan zat besi
  2. kulit yamg mudah lebam mungkin disebabkan paras vitamin c yang rendah.
  3. ruang mata yang bengkak menunjukkan gangguan buah pinggang
  4. kurang tidur menyebabkan kulit kurang bermaya
  5. stress menyebabkan kulit menjadi pucat


cuba cek diri kita? rasa-rasa kulit kita sihat ke tak?
untuk memelihara kulit kita memerlukan vitamin asas iaitu

  • vitamin A/ beta karotena
  • protein
  • vitamin B
  • Vitamin E
  • vitamin C
  • laksatif julap

saya akan terangkan serba ringkas untuk setiap satu vitamin yang diperlukan:

Vitamin A- vitamin A membantu mengelakkan pengeluaran bintik putih/ bintik hitam pada permukaan kulit.
selain itu, vitamin A melembapkan kulit terutama pada bahagian siku, lutut , punggung dan belakang tangan
ia juga boleh membantu menghalang penuaan kulit

Kesan kekurangan vitamin A memberi kesan kepada kulit dari segi
- bintik hitam
- bintik putih
- kulit kering dan bersisik
- bonggol kecil pada belakang tangan
- penuaan pra masa

protein- mengukuh dan menegangkan kulit kerana ia mengandungi banyak gentian elastik. jika kita tengah diet, seringkali kulit menjadi kendur.. jadi atasi dengan pemakanan protein yang baik, vitamin c serta b-kompleks

vitamin B- memberi khasiat kepada kulit dari dalaman serta melicinkan garis ketegangan. yang paling best, pemakanan yang konsisten menghasilkan kulit yang cerah dan halus. ia juga bagus untuk memerangi stress dan ramai yang menggelarkan sebagai "vitamin semangat".

kesan kekurangan b-kompleks
- bibir pecah2
- hujung mulut luka/berkudis
- lidah menjadi kemerah-merahan dan berkilat

b- kompleks sangat selamat walau diambil pada dos yang tinggi. ia tersangat penting bagi kecantikan keseluruhan!!!

Vitamin C- membantu pembentukan kolagen. menentang radikal bebas. 
dan yang paling penting jangan ambil asid askorbik mentah. makanan tambahan yang kita ambil harus mengandungi bioflavonoid yang mengiringi vitamin c secara semulajadi. 

lassatif herba- badan kita mengandungin toksin yang banyak hasil pemakanan harian, gaya hidup. 
kesan toksin :
- jerawat berluasa
- kulit terlalu berminyak

jadi, sekali sekala.. ambillah laksatif herba untuk mencuci perut.
jika kita selalu mengamalkan diet tak seimbang, kita akan berterima kasih pada kesan herba ini keatas kulit kita.

semua zat ini boleh didapati daripada pemakanan seharian, 
tetapi jika anda seorang yang sibuk.. dan susah untuk mendapatkan pemakanan seimbang
anda boleh mengambil  set dari shaklee

  • vitamin A/ beta karotena ( carotomax)
  • protein (ESP)
  • vitamin B (B-kompleks)
  • Vitamin E (vitamin E compleks)
  • vitamin C (Sustained release Vitamin C)
  • laksatif julap (Herb-lax)

jika anda mengalami masalah ini.. cepat2 ambil tindakan sekarangni..

SMS/WHATSAPP 017-2101210 untuk konsultasi percuma daripada saya atau shoot me an email at suwmohamed[@] yahoo.com


Thursday, April 17, 2014

kesalahan ketika bersolek??

 Pernahkan anda berasa tidak kena atau kelihatan tidak cantik walaupun sudah bersolek? Puas mengikut tunjuk ajar orang, namun masih juga tidak ada yang kena. Kening jadi tebal, bedak nampak berbelak, gincu comot, dan ada sahaja yang nampak tidak cantik. Sedangkan bila melihat teman yang lain mengenakannya, mereka nampak cantik.

Ini kerana wanita ada yang sesuai bersolek tebal, da nada pula yang lebih sesuai dengan solekan tips. Anda harus bijak dalam bersolek agar tampak lebih cantik pada anda.

Oleh itu, di sini kami ingin berkongsi dengan anda tentang beberapa kesalahan yang anda lakukan ketika bersolek untuk panduan anda.

Bedak asas
Sebelum memilih bedak asas, anda harus tahu tona kulit anda. Walaupun anda cerah, ada masanya bedak asas berwarna cerah tidak sesuai dengan anda.

Begitu juga bagi anda yang mempunyai kulit hitam manis, belum tentu bedak asas warna gelap 'masuk' dengan warna kulit muka anda. Ketika mahu membeli bedak asas, dapatkan pandangan dari jurujual yang ada.

Mereka boleh mencadangkan warna yang paling sesuai dengan rona kulit anda. Walaupun begitu, jika anda bersendirian ketika membeli bedak asas, anda boleh mengambil sedikit bedak asas tesebut dan sapukan pada rahang pipi anda.

Biasanya rahang mempunyai tona yang sama seperti kulit muka. Jika ia seolah-olah meresap ke dalam kulit wajah anda, maka bedak asas tersebut sesuai.

Untuk mendapatkan sapuan bedak asas yang rata, gunakan span khas. Penggunaan berus juga boleh, tetapi lebih sesuai buat anda yang sudah biasa.

Bedak padat
Sama seperti bedak asas, pemilihan bedak padat juga sama penting. Pemilihannya sama sahaja seperti ketika anda membeli bedak asas. Warna yang paling sesuai untuk kulit adalah satu tona gelap daripada kulit anda, terutamanya buat anda yang mempunyai kulit gelap.

Tersalah beli, sapuan bedak akan tampak berbelak dan berwarna kelabu. Mempunyai kulit cerah juga memerlukan anda untuk memilih bedak padat yang sesuai supaya tidaklah solekan anda terlalu pucat.

Jika anda memiliki kulit cerah, penggunaan BB Cream adalah lebih digalakkan, kemudian baharulah sapukan bedak pada wajah. Penggunaan bedak debu sebagai asas solekan juga tidak menjadi masalah, tetapi sapuannya lebih cantik sekiranya menggunakan berus kabuki.

Monday, April 14, 2014

aktiviti hujung minggu

Assalamualaikum semua.. 
semalam saya sempat kejar mak saya dan nenek saya dalam bisnes untuk coaching and dapatkan semangat..
so sempatla korek2 ilmu mak dan nenek saya dan camne nk susun strategi..

ok.. kat bawah ni mak saya.. azlin atan
(kitorangpunye meeting/ gathering mmg family oriented.. anak sentiasa bersama.. after all.. cari duit untuk anak gak kan?

ni plak nenek saya.. anggun kemana2 saje.. 
iols je yang selekeh hahah

sebenarnya semalam ada kelas pasal cukai.. apa yang boleh dan apa yang tak boleh.. camne nk urus.. semuala.. 
tapi gambar ramai2 xde sebab smlm balik awal.. 
sib baik masa break je amek gambar ngan mak n nenek. 

lepasni ble isi cukai dengan tenAng heheeheh

Kurang minum susu? tulang reput?

Assalamualaikum semua..

Bulan april ni bulan bertuah sebab shaklee buat promosi beli 6 free 1 Ostematrix.. 
so jimat.. bli 6 botol dan percuma botol ke 7.. 

tapi apa itu ostematrix?

Ostematrix mengandungi gabungan sempurna “batu bata-dan-mortar“ untuk membinatulang yang kuat dan sihat.

  1. 1,000 mg (100% DV) kalsium unsur dari sumber alam semula jadi yang paling yang concentrated dan mudah diserap
  2. 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalamtulang dan membantu menguatkan tulang
  3. 400 IU vitamin D (100% DV) untuk merangsang penyerapan kalsium
  4.  Boron dalam jumlah yang disokong secara klinikal untuk membantu metabolismetulang
  5.  Vitamin K membantu mengikat mineral untuk membentuk tulang
  6.  Mangan, copper, dan zink - co-factor yang mengaktifkan enzim yang membantu membina jisim tulang
OsteoMatrix juga membantu
  •  mengekalkan tekanan darah yang normal
  • mengurangkan gejala PMS 
  •  membantu dalam pengecutan otot dan transmisisaraf.
Kenapa anda perlu pilih Ostematrix Shaklee?
  • Nutrien pembinaan tulang yang lengkap
  • Terbukti secara klinikal
  • Mudah ditelan dan mudah diserap badan
  • vitamin semulajadi

untuk bacaan selanjutnya boleh klik link dibawah ini:
  • Fungsi ostematrix, klik disini
  • untuk anda yang sering penat dan ingin kesan yang cepat, boleh klik sini
  • bagi yang sering senggugut, boleh ambil ostematrix juga.. bacaan lanjut boleh rujuk sini
  • susah hati susu merudum semasa period? ada caranya.. boleh rujuk sini
  • apa yang perlu ibu hamil tekankan dalam diet seharian?, boleh baca sini

So kepada sesiapa yang berminat, boleh email kepada saya di suwmohamed@yahoo.com atau sms kan kepada saya 017-2101210 untuk konsultasi percuma apabila membuat belian dari blog ini.

* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.

Tuesday, April 1, 2014

Wakil kami ditempat anda..

 STICK POST
SCROLL DOWN TO SEE NEW UPDATES

Assalamualaikum.. kepada sesiapa yang mencari-cari supplements yang berdekatan dengan kawasan anda boleh rujuk senarai nama dibawah ini.. walaubagaimanapun, jika anda diluar daripada kawasan2 ini.. jangan risau.. pos ke seluruh malaysia menggunakan perkhidmatan poslaju/ GDEX dan juga CITYLINK

NEGERI SEMBILAN
1. suwaibah mohamed/ 017-2101210
   COD area: panchor, paroi ( ampangan negeri sembilan)
                   kuala pilah (weekdays only)

2. Naadia Zahari / 0132673500 @0176813560

    COD: ROMPIN, PALONG 1,2&3, PASIR BESAR, BAHAU, SERTING, BATU KIKIR

3. saliza ramly/ 012-2979869
   COD area: senawang, ampangan, tasik jaya, taman tuanku jaafar, negeri sembilan
                   kuala pilah (weekdays only)

SELANGOR
1. Fatihah/ 019-3594787
    COD area: seksyen 7/ seksyen 2/Seksyen 9/ Aeon Bukit Raja (Shah Alam)

2.Sarina / 012-3480104
   COD area : Klang (Kg Jawa, Taman Sentosa, Bukit Kemuning, Bandar Puteri, Bndr Baru Klang )
                    KL (Segambut, Kepong, Kota Damansara ) - weekend only

3. salina ramly/ 019-3112347
   COD area: bandar sultan sulaiman, port klang
                   kuala selangor(weekend only)

4. Sue / 016 333 5480
    COD area: Sungai Pinang, Meru, Setia Alam, Batu Belah (Klang)

5. Norazlina Idris (0192773385)
   COD area: subang bestari, subang jaya, sg buloh, kota damansara, bukit jelutong, paya jaras. (weekdays and  weekends).

6. Ayu Rashid 013-255 0727
COD area: Semenyih/Kajang/Bangi

7. Azra 0129102544
   COD area: Dengkil/Sepang/Nilai and area berdekatan

8. Wan Zarina / 0132060902
COD area : Kapar,Meru,Jeram,Kuala Selangor,Tanjong Karang,Puncak Alam

9. Julia Nazim (0194233226)
COD Area: Sg. Buloh / Ijok / Bestari Jaya


KUALA LUMPUR
1. Ruwaidiah /0173237144
   COD gombak, setapak dan HKL

2. Syakinah/ 011-21925869
    COD area: UiTM Selayang

3. Zizie Sabri / 012-6756177
    COD area : MARA HQ dan berdekatan / Keramat / Setiawangsa


PAHANG
1. Isuzaira Ismail/ 019-9412221
    COD: Kuantan, Pahang

KELANTAN
1.  Wan noraida wan mustapha/0129652854 
     COD area: kota bharu, pgkln chepa, peringat, pasir tumboh (kelantan)

JOHOR
1. Nur Hidayah (Ila) - 0127908407
    COD : area Johor Bahru, Taman Daya, Taman Setia Indah, Taman Mount Austin, Taman Johor Jaya, Taman         Desa Tebrau

2. Nawal Binti Shaharuddin (Nawal) 0177003754
COD: UTM, Skudai, Taman Universiti, Taman Mutiara Rini, Taman Desa Skudai.

NEXT??

it could be you.. join us..earn 4-5-6 angka sebulan.. jommm!!!
sms/whatsapp 017-2101210
or shoot me an email to suwmohamed@yahoo.com

be with us.. strong support group under "Sue and gorgeous friends" dan dibawah empayar besar "mamafaiz dan jutawan shaklee"

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.