Search This Blog

Wednesday, February 19, 2014

Indahnya bisnes bertuhan

Assalamualaikum semua,

apa khabar semua..
harini saya terpanggil untuk bercerita pengalaman berbisnes saya..
Ya, ia pengalaman yang sangat hebat bagi saya..
Ia bukan sekadar bisnes biasa..
yang saya temui dalam Shaklee..saya temui ketenangan, kebahagiaan
kenapa?

1. korang penah jumpa bisnes MLM yang menekankan aspek kerohanian?
Dalam Shaklee, kami diajar untuk mengukuhkan asas kerohanian..kami diajar untuk meletakkan sepenuh keyakinan kepada Allah.. kami diajar untuk sentiasa bergantung kepada Allah

2. korang penah jumpa bisnes yang setiap kali bonus, leader akan ingatkan untuk mengeluarkan zakat, sedekah kepada keluarga dan ahli terdekat..kemudian barulah reward diri sendiri?
Ya, dalam group shaklee kami.. itulah yang diajar dan dipraktik setiap bulan..setiap kali bonus masuk dalam akaun bank kami.. leader yang kami panggil mak dan nenek akan sentiasa mengingatkan untuk berzakat dan bersedekah.. bukan menyuruh kami menayang2 cek hasil pendapatan jauh skali benda2 berbentuk materialistik..

3. korang pernah jumpa bisnes MLM yang rata2 pemimpinnya memakai tudung labuh, berjubah dan sangat bersahaja? Tiada pakaian beribu2 untuk ditayang semasa event2 walaupun mereka lebih dari mampu?
Ya, dalam shaklee itu yang berlaku.. terutamanya dalam group jutawan kami..

 itu antara pengalaman saya yang hebat semasa berbisnes shaklee ni..
yang bestnya sebab bisnes ni mengajar saya untuk mendekatkan diri dengan Yang Maha Pemberi.. dan awal kemasukan untuk menjual dah berjaya diubah untuk membantu lebih ramai orang lagi..

sejak saya berkecimpung dalam bisnes ni saya dapat rasakan
1. saya lebih positif dari segi pemikiran.. (lebih banyak yang perlu diperbaiki)
2. saya lebih tenang dan gembira..
3. saya dapat menolong keluarga saya dan orang sekeliling saya
4. saya dapat merasakan nikmat yang sukar untuk diucapkan dengan kata-kata..

ya betul.. mungkin bagi sesetengah orang yang anti MLM akan berkata.. " biasalah tu, mestila cakap yang best-best".. tapi hakikatnya bila korang betul2 berada didalamnya terutamanya group kami..korang sendiri akan rasa.. betapa indahnya bisnes apabila bertuhan.

rata-rata kawan dan kenalan yang dahulunya strangers menjadi begitu rapat malah kami saling bekongsi tips dan info.. dan bagaikan adik beradik yang sentiasa support each other not only in business tapi dalam urusan harian..

Syukur tak terkata dengan nikmat yang diberi..
 bukan sekadar pendapatan malah lebih dari itu...

untuk sebarang pertanyaan atau info boleh hubungi saya 017-2101210 or shoot me an email at suwmohamed[@]yahoo.com


Friday, February 7, 2014

VITALEA SHAKLEE- promosi Februari 2014

Assalamualaikum semua.. bulanni promosi VITALEA BUY 6 FREE 1.
Vitalea ni adalah multivitamin pertama yang dihasilkan iaitu 1915 dengan nama vitalised mineral.
banyak fungsi vitalea ni.. dan saya pun banyak menulis mengenai vitalea dan fungsi dalam set2 penyusuan, set kehamilan.. rawatan anemia..

sebelum tu.. jom baca fungsi vitalea:
  • Penambahan Tenaga Segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu system memori dan focus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
  • Pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.
  • Keupayaan Sistem Produktif – Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
  • Metabolisma – Sangat membantu dalam stimulasi metabolism dan melambatkan proses penuaan.
  • Elemen Penting Pada Sel Tubuh – Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormone, serta menjaga kesihatan tirod.
  • Melindungi Organ – Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.
Fakta Nutrisi Di Dalam Vitalea
  1. Vita A - Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, system respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.
  2. Vita D – Perkasa kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.
  3. Vita E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.
  4. Vita C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung          berdarah.
  5. Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulsert mulut, kesihatan kulit.
  6. Vita B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.
  7. Vita B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.
  8. Vita B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormone, meransang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migraine, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.
  9. Vita B6 – Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekajangan, kebas, anemia.
  10. Vita B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf,  baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, focus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.
  11. Biotin – Bantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.
  12. Vita B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.
  13. Kalsium – Perkasakan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut.
  14. Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu ligament / otot dan meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia.
  15. Iodin – Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.
  16. Zat Besi – Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.
  17. Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadalamn.
  18. Copper – Membantu menukarkan zat besi kepada haemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebangkakan. 
  19. Zink – Perkasa sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda.
untuk kecantikan luar dan dalam, boleh dapatkan info tambahan disini
untuk testimoni ibu hamil menggunakan vitalea, boleh baca sini
untuk testimoni bagi vitalea di dalam set booster bagi ibu menyusu, boleh refer SINI
untuk info berkenaan anemia, boleh rujuk SINI 
untuk panduan lengkap ibu hamil dan set yang diperlukan boleh rujuk SINI

So kepada sesiapa yang berminat, boleh email kepada saya di suwmohamed@yahoo.com atau sms kan kepada saya 017-2101210 untuk konsultasi percuma apabila membuat belian dari blog ini.


* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.


You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.