Search This Blog

Monday, December 22, 2014

pudarkan jerawat dan jeragat?

Assalamualaikum... harini saya nak share sket bagaimana nk pudarkan jerawat dan jeragat.. dengan cara bermasker...

Kalau nak tau, cari paling mudah nak bermasker dan jimat.. ialah kita guna apa yang ada je kat rumah.. saya bermasker guna  Alfalfa dan vitamin c.
apa fungsi alfalfa ni?
ia bantu memudarkan parut jerawat & jeragat. Hemmmm sapa yg ada parut jerawat or jeragat tu ape lagi, boleh la masker sekarang... Lagi pun, alfalfa ni besttt sgt buat masker sbb ada kandungn mint yg bg kita effect nyaman n sejukkkk jer sepanjang bermasker...serius kalau korang nak tau.. kena cuba dlu..

Vitamin C plak bantu ransang penghasilan kolagen dari dalam kulit. Selain tu, ia boleh bantu menegangkan kulit, mengecutkan jerawat, mencerahkan dan menyegarkan kulit wajah...mantapkannnnn!!!

bagaimana nk bancuh untuk jadikan masker?

Campur dua bahan ni yang ditumbuk halus dengan yogurt or plain water. 
Biarkan selama 20 minit n bilas...
 

Utk kesan terbaik ble apply ais kat muka slps masker (petua org tua-tua utk kecantikan kulit dan kecilkan pori-pori)

selamat mencuba...

Sape yang perlukan pertolongan untuk pilih supplemen mana yang sesuai untuk buat masker ble la whatsapp saya di 017-2101210 atau shoot me an email at suwmohamed[@]yahoo.com

1 corat-coret:

Najib Ariyan said...

tengkiu for the tips....

salam kenal dalm salam singgah

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.