Search This Blog

Saturday, October 19, 2013

Caratomax shaklee

Assalamualaikum semua,

Selamat berhujung minggu semua. Hari ni nak cerita sikit tentang caratomax ni. Caratomax mengandungi vitamin A dan mempunyai fungsi yang sama dengan vitamin A iaitu baik untuk mata. Walaubagaimanapun Caratomax ni lebih selamat dari vitamin A kerana penemuan awal vitamin A menunjukkan pengambilan berlebihan vitamin A akan menyebabkan toksisiti. Tetapi carotomax dirumus dalam bentuk pro-vitamin A iaitu hanya dibebaskan apabila diperlukan oleh badan.

Caratomax berupaya mempertingkatkan masalah penglihatan seperti nyctaalopia iaitu rabun malam, rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophthalamia (Mata Kering). saya sendiri pun dah cuba dan memang berkesan. dulu selalu pedih2 mata bila dok dalam aircond atau dalam kelas. sekarang dah hilang dah bila saya makan caratomax. sangat berkesan

Caratomax juga boleh meredakan penyakit kulit. pengambilan yang banyak boleh melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur dan jerawat. adik saya makan dan dia sendiri rasa perbezaan nya dan dia bagitahu saya yang jerawatnya makin kecut. sekarang muka dia tinggal parut je..lepas ni saya suruh dia ambik ESP pulak. hihi

Caratomax juga berfungsi epithelial iaitu memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, melawan ulser saluran usus.

Caratomax juga mampu melawan kanser dan oksidasi. pengambilan kerap beta karotena (terdapat dalam caratomax) mengukuhkan sistem imum, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. ini akan mengurangkan risiko kanser, terutama sekali kanser paru2 dan payudara. ia mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel2 mati yang teroksida.

Boleh menghalang infeksi, merangsang enzin membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru2 seperti batuk, hepatitis, asthma, flu dan selsema.

Menggalakan perkembangan normal dan sihat. ia boleh merangsang perkembangan kanak2/ remaja, menguatkan tulang, melingdungi rambut, kulit, membran mukosa, gusi dan sistem reproduksi. Juga sesuai untuk kaum lelaki untuk penghasilan sperm yang sihat.

Sesape nak tahu lebih lanjut tentang caratomax shaklee ni boleh watsap/wechat sy di 017-2101210 atau pm saja.

Friday, October 18, 2013

Promosi Collagen Shaklee

Assalamualaikum semua,

Untuk bulan oktober ni, Shaklee buat promo collagen uolls!

Jadi cepat2 lah order sekarang sebelum promo habis ye. Promo ni untuk bulan oktober ni je tau.

 Apa yang best tentang kolagen ni adalah size dia yang sangat kecik. Semakin kecik size, semakin tinggi luas permukaannya lalu semakin cepatlah kadar penyerapan nya dari kolagen biasa. kadar penyerapan yang cepat semakin cepat lah kesan nye. kolagen ni di ekstrak dari sisik ikan merah. ikan merah mempunyai sisik yang tahan tekanan yang tinggi lalu menghasilkan kolagen yang tahan lasak.
ni testimoni pengguna kolagen shaklee selepas makan 2 sachet. Baru makan 2 sachet muka dah jadi pink2, tumit yang merekah pun dah hilang, kuku jadi pink dan rambut kurang gugur dan yang paling best keputihan pun dah hilang.


sesiapa yang berminat boleh watsap saya di 017-2101210, or pm sy.

Thursday, October 17, 2013

Shaklee's Shampoo - Prosante


Assalamualaikum readers,
Hari ni nak bercakap tentang syampoo Shaklee pulak. Shaklee pun ada mengeluarkan produk syampoo untuk penjagaan luar kulit kepala kita. Untuk dalaman boleh rujuk post saya sebelum ini klik sini Syampoo Shaklee ni sesuai untuk semua jenis rambut. Yang bagusnya sebab ianya sangat berkesan. Saya dan keluarga saya sendiri pun guna.

Oke, meh kita bercerita tentang kegunaan satu-satu produk ni.

1-      Revitalizing shampoo
·         Untuk kutikel rambut yang lembut dan beralun
·         Menyegarkan dan mengimbangi kulit kepala dan rambut tanpa penghidratan berlebihan atau pengeringan

2-      Lightweight conditioner
·   Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit
·   Rambut lebih tebal, berkilat dan subur

3-      Purifying shampoo
·   Membersih hingga ke akar rambut, membuang baki produk gayaan rambut (yang ni sangat perlu diambil berat. Saya pernah tengok akibat membuat rambut selalu dengan produk2 kimia tu, boleh merosakkan kulit kepala. Kulit jadi teruk berkelemumur dan berbau). Pertambahan mineral dan bahan cemar alam sekitar yang lain
·   Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur

4-      Long lasting finishing spray
·   Mengekalkan gaya rambut
·   Member perlindungan uv
·   Menguruskan rambut yang dikerinting halus dan rambut yang mudah kusut
5-      Replenishing conditioner
·   Membersih hingga ke akar rambut, membuang baki produk gayaan rambut, pertambahan minerak dan bahan cemar alam sekitar yang lain
·   Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur.
Untuk kulit kepala yang berkelemumur dan gatal2, saya sarankan uolls ambil purifying shampoo dan replenishing shampoo. Untuk pertanyaan lain boleh watsap, wechat saya di 017-2101210 atau pm saya.
You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.