Search This Blog

Wednesday, March 27, 2013

promosi ostematrix shaklee tinggal lagi 3 hari!!

kepada yang berminat untuk mendapatkan ostematrix pada hargs penjimatan yang hebat.. boleh dapatkan sehingga 30 hb ni yer.. lepastu harga kembali normal.. harga ni sangatlah murah..
promosi adalah buy 6 free 1.. sebotol tahan sebulan.. tapi kalau nak jimat, boleh ambil 6 botol terus wat stok.. tapi kalo nak satu2 pada harga murah boleh sms/ whatsapp saya juga di 017-211210 or shoot me an email at suwmohamed@yahoo.com..

ostematrix ni bagus untuk kelegaan cepat tau.. dah byk testimoni penggunaan ostematrix ni.. sape yang dah cuba mmg taula kebaikan dia..

nak tunggu promosi lenkali??
kena tunggu taun depan la tu sebab satu produk sekali je promosi setaun.. tu pon kalo nasib baik.. sbb ada lebih kurang 30 jenis supplement dalam shaklee.. jadi mana yang bertuah jela dapat promosi. ada yang dah dekat 2 taunni tak penah pon promosi tau.. jadi kalo nak tunggu lenkali tu.. tengok nasib la, kalo nasib baik ada. kalo tak, tunggu lagi taun akan datang :).

barang baik toksah tangguh2, nanti rugiiiii oooo

Wednesday, March 20, 2013

kelebihan mendaftar sebagai ahli shaklee

Bagaimana untuk daftar ahli Shaklee?


Anda mempunyai TIGA(3) pilihan cara untuk daftar ahli Shaklee:

1. Daftar ahli ialah RM65 sahaja. Kos penghantaran Shaklee Memberkit ialah RM 10 ke Semenanjung Malaysia dan RM20 ke Sabah & Sarawak. Anda juga boleh membuat pendaftaran terus secara walk in ke HQ atau branch berdekatan anda. Pastikan anda menghubungi kami terlebih dahulu untuk membuat urusan pendaftaran.

2. Keahlian PERCUMA di berikan kepada pelanggan yang membuat pembelian berjumlah 200 UV (lebih kurang RM670) dan ke atas. Sila hubungi kami untuk keterangan lanjut.

3. Dapatkan lebih manfaat dengan menyertai GOLD AMBASSADOR Program, di mana anda boleh membawa Business Shaklee anda ke peringkat Global dan boleh membuat tajaan ahli di luar Malaysia. Bagi mereka yang serius untuk memberi komitmen memulakan Shaklee Business, Gold Ambassador Program adalah pilihan yang tepat.

Apakah manfaat dan peluang yang ditawarkan apabila anda menjadi ahli Shaklee?
Program Ganjaran Tunai
Bonus Kumpulan Peribadi (21%)
Bonus Peribadi Bersih merupakan pendapatan yang dibayar oleh Shaklee berdasarkan jumlah PV Kumpulan Bulanan anda. Peratusan Bonus Peribadi Kasar diambilkira melalui UV kumpulan anda. Peratusan ini akan meningkat seiring dengan kenaikan tanggungjawab kepimpinan anda bilamana anda menaja pengedar baru masuk ke dalam kumpulan anda. Untuk melayakkan diri menerima Bonus Peribadi, Pengedar mestilah mempunyai paling minimum 30 UV Peribadi dalam bulan pembayaran bonus.
Bonus Kempimpinan (sehingga 6 paras ke atas) Anda layak menerima Bonus Kepimpinan apabila anda melahirkan Pemimpin Jualan yang baru di dalam organisasi anda (“break out”). Bonus Kepimpinan dibayar kepada semua Pemimpin Jualan yang layak dan menepati prestasi yang digariskan untuk bonus ini.
Bonus Kepimpinan dibayar berasaskan pada PV Kumpulan sehingga Pemimpin Jualan tahap ke-enam. Pembayaran bonus ini berasaskan jumlah sebenar KiraanMata pada Tahap Pertama (First Level Point Count) dalam kumpulan tersebut.
Insentif Coordinator (sehingga 1.5%)
Bonus Insentif Khas Shaklee (Insentif Coordinator) merupakan satu insentif dan ganjaran bagi prestasi perniagaan cemerlang yang ditawarkan kepada pangkat Coordinator dan ke atas, yang layak.
Program Kereta Program Subsidi Kereta Shaklee ialah program insentif yang ditaja khas oleh Shaklee untuk semua para Pemimpin Jualan Shaklee yang menepati syarat-syarat yang ditentukan. Pemimpin Jualan yang menepati syarat kelayakan akan mendapat kredit kereta setiap bulan dimana mereka perlu memenuhi syarat perlaksanaan Program Kereta ini secara minimum.
Program Konvensyen/ Insentif Sebaik sahaja anda mencapai pangkat Supervisor, anda telah mula mendapat mata terkumpul untuk Program Konvensyen Shaklee. Destinasi dan kelayakan UV bagi setiap konvensyen berbeza pada setiap tahun. Sila rujuk Brosur Konvensyen/insentif untuk keterangan lanjut.
Apakah kelebihan berdaftar di bawah group kami(jutawan)?
 - Bimbingan intensif disediakan secara ONLINE di Facebook, group EXCLUSIVE hanya pengedar sah yang berdaftar bersama kami layak menyertai dan mendapatkan RAHSIA SKOR yang tidak terdapat di mana-mana dari kami.
- Bimbingan OFFLINE - Coaching, Kelas bimbingan disediakan dan kamijuga mengadakan Misi Road Tour ke setiap negeri di Malaysia.
credit : iffah

Ingin mendapatkan kelebihan di atas???
boleh hubungi saya
sue
id:854920
sms/whatapp" 017-2101210
email: suwmoahamed[@]yahoo.com   

Tuesday, March 19, 2013

antara tony romas, TGI dan juga chillis

heehehe..
tetibe terasa nak mengompare ketiga2 tempat makan ni..
tiga-tiga tempat ni best sebenarnya..
tapi setiap satu ada pro n cons mengikut selera anak tekak ku kekekeke

CHILIS
 tempat ni yang paling best mash potato die ngan gravy nyam nyam..kalo gi makan situ mesti order ekstra bawak balik mash potato yang sangatlah lazat dan menjilat jari..
menu yang lain bagi ku biasa ajer

TGI
kat sini main course dia sedap.. rib eye yummeh.. tapi side dishes jugak yang ku compare kan.. hahahah, mash potato tak sedap.. org lain sibuk dok compare main course.. aku plak sibuk dok compare side dishes yang berlemak tu kannnn :)

TONY ROMA'S
kat sini main dishes ni memang heaven.. sume besar2 gabak.. tapi yg plg besar aritu sbb mkn kt GARDEN.. cawangan  lain takde la besar sangat.. tp memang heaven lah..harga plak lebih kurang je tiga- tiga tempat ni, tinggal lagi.. kenikmatan makan la kan.. hehehe, kalo dah besar sah2 la puas makan ye tak?

gambar mls nk upload.. tapi kesimpulannya itu la review serba sedikit tentang ketiga2 tempat ni.. kalo nk lebih umppphhh, cer gi try sendiri.. kannnn

salam sayang
sue :)

Wednesday, March 13, 2013

Untuk cantik 10 tahun akan datang, ia bermula dari hari ini

 Assalamualaikum semua..
harini mood feeling-feeling cantik..so jom kawan2. teruja saya baca entry ini di blog Kak N... 

Terus bersemangat jadi rajin mkn vitamin.. hehe.. Mari baca dan renungkan...
______________________________________________________________________
Masa saya jadi guru tuisyen di rumah dulu, saya ada seorang pelajar perempuan yang mana saya suka melihat wajah emaknya. Wajah mak pelajar perempuan saya ni memang cantik dan paling suka saya tengok ialah beliau nampak muda. Bila berjalan dengan suaminya, orang pasti akan dapat lihat dengan sangat ketara seolah2 pasangan lelaki tadi wanita yang berusia awal 30 an sedangkan kedua-dua pasangan ini telah berumur 50 an ditambah suaminya telah pencen.

Saya menjadikan wanita itu sebagai satu sumber inspirasi untuk saya pastikan yang saya perlu menjaga diri dan kecantikan diri sebelum berumur 40 an nanti. Mana tidaknya, rata-rata wanita menyedari kepentingan kecantikan selepas ditegur oleh suami yang mukanya kelihatan tua atau melihat wajah kawan-kawan se umurnya nampak lebih muda.

Mak saya dulu sendiri berpesan, sebagai isteri walau hanya duduk di rumah dan tidak bekerja, wajib pastikan dirinya sentiasa cantik, badan yang menawan. Mak dah tanamkan dalam minda saya sejak kecil lagi. Oleh kerana itu lah saya amalkan supplement walau dah tidak menyusu.
Alhamdulillah kini hampir semua adik beradik saya amalkan Shaklee sebagai makanan tambahan.Setiap orang mempunyai kekangan tersendiri maka pilihan untuk amik supplement atau tidak bergantung pada cara hidup masing-masing dan hanya kita yang tahu menilai diri kita.

Jika anda merasakan payudara mula kendur, amalkan ESP danVit C
Jika anda merasakan badan anda gempal dan membesar, amalkan Lecithin dan alfalfa
Jika anda sering keletihan amalkan Ostematrix
Jika anda mahu kelihatan cantik dan menawan, amalkan GLA dan Vitamin E.
Jika anda seorang isteri yang mahu kelihatan hebat didepan suami anda, pastikan anda sentiasa cantik dan muda :)


Saya tahu ramai yang masih mengganggap supplement itu sesuatu yang membazir....tetapi orang tak sedar kos mencegah lebih murah dari kos merawat.

Percayalah untuk cantik lagi pada 10 tahun yang akan datang, ia bermula dari hari ini :)


____________________________________________________________________

Apakata cuba dapatkan set optimum iaitu bcompleks, vitamin c dan vitalea sebagai permulaan?
Jika anda konsisten, akan melihat kesannya dalam 21 hari.

tapi jangan pula rasa wajib kena amek supplement.. kalo anda boleh dapat sumber2 vitamin dari bahan semulajadi..yakni anda memang penggemar buah-buahan, makan makanan seimbang ikot piramid makanan.. dah tak perlu amek supplement.. its good enough dah..

cume kalo anda jenis yg macam saya.. jarang nak jumpe makan makanan seimbang..buah tu makan tapi jarang-jarang..hari2 asek makan menu sama je.. itu memang saya sarankan amek supplement. well only you know how you life is kan?
 
So kepada sesiapa yang berminat, boleh email kepada saya di suwmohamed@yahoo.com atau sms kan kepada saya 017-2101210 untuk konsultasi percuma apabila membuat belian dari blog ini.


* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.

Friday, March 8, 2013

set kurus, set berpantang, set menyusu, set kecantikan kulit SHAKLEE??apa yang anda cari??

Mungkin apa yang anda cari ada disini..
sesape yang mencari supplement yang semulajadi, selamat, halal dan sudah lama teruji.. bukan produk baru yer..
kenapa bukan PRODUK BARU???
 interm of supplement atau medicinal  treatment.. bahan yang kita ambil/ masukkan kedalam sistem badan kita perlulah menjalani ujian yang lama.. barulah teruji keberkesanan atau kesan sampingan mahupun kesan buruk daripada produk tersebut..

jadi pilihlah SHAKLEE.. kenapa??
sebab shaklee sudah berada di pasaran selama lebih 50 tahun..
dan terbukti:



-selamat
-berkesan
-mesra alam..
untuk info lanjut, boleh baca ni




 
  

jadi kepada sesape yang mencari
1. set untuk kurus
2. set kesihatan optimum
3. set kecantikan kulit
4. set anti-ageing
5. set menyusu
6. set berpantang/ kesuburan
7. set penjagaan dalaman wanita
8. set untuk resdung/ athsma/ eczema
9. set pertahanan badan (immune booster)
10. set ibu hamil

dan yang semestinya..sesiapa yang mencari produk shaklee..

bolehla kontek saya di 017-2101210 or shoot me an email at suwmohamed@yahoo.com

pilihlah yang semulajadi, yang selamat dan ternyata berkesan untuk dimasukkan kedalam mulut dan badan kita :)

Wednesday, March 6, 2013

OSTEMATRIX SHAKLEE


Ostematrix! Bukan sekadar kalsium…


 Bulan mac ada promosi buy 6 free 1.. jadi jom baca apa kelebihan ostematrix ni..

Ostematrix mengandungi gabungan sempurna “batu bata-dan-mortar“ untuk membina tulang yang kuat dan sihat.

  1. 1,000 mg (100% DV) kalsium unsur dari sumber alam semula jadi yang paling yang concentrated dan mudah diserap
  2. 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalamtulang dan membantu menguatkan tulang
  3. 400 IU vitamin D (100% DV) untuk merangsang penyerapan kalsium
  4.  Boron dalam jumlah yang disokong secara klinikal untuk membantu metabolismetulang
  5.  Vitamin K membantu mengikat mineral untuk membentuk tulang
  6.  Mangan, copper, dan zink - co-factor yang mengaktifkan enzim yang membantu membina jisim tulang
OsteoMatrix juga membantu
  •  mengekalkan tekanan darah yang normal
  • mengurangkan gejala PMS 
  •  membantu dalam pengecutan otot dan transmisisaraf.
Kenapa anda perlu pilih Ostematrix Shaklee?
  • Nutrien pembinaan tulang yang lengkap
  • Terbukti secara klinikal
  • Mudah ditelan dan mudah diserap badan
  • VITAMIN SEMULAJADI!
Siapakah yang memerlukan Ostematrix? 
  1. Mereka yang kurang mendapat zat2 membina tulang dari pemakanan harian
  2. Mereka yang mengambil berat tentang pembinaan tulang dan mengekalkan tulang yang sihat untuk jangka masa panjang
  3. Mereka yang merokok, pengambilan alkohol yang tinggi, atau kerap minumminuman ringan - tabiat gaya hidup yang boleh mengehadkan atau mengganggupenyerapan kalsium
  4. Wanita yang berumur 30 tahun dan ke atas, remaja dan warga tua.
  5. bu hamil dan menyusukan anak 
  6.  Wanita yang mengalami gejala PMS
  7. Mereka yang mengambil berat tentang tekanan darah yang normal
  8. Sekiranya anda sukar menelan kalsium dalam bentuk lain
Apakah keistimewaan Ostematrix berbanding produk lain di pasaran?

Kelebihan Ostematrix

Supplement kalsium Shaklee turut dikenali sebagai ostematrix. Istimewanya ostematrix berbanding tablet kalsium yang berada di pasaran adalah kerana ianya diperbuat daripada sumber mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati yang turut mengandungi bukan saja kalsium malah magnesium, fosforus, Vitamin D, zinc, kuprum, manganes serta boron untuk membantu penyerapan kalsium yang lebih efisyen.


Kehadiran nutrien-nutrien ini penting bagi memastikan penyerapan kalsium dapat dibuat pada kadar yang paling optimal selain menghalang endapan sesetengah mineral tersebut di dalam badan. Di samping itu, pengambilan ostematrix secara teratur dan mengikut jadual pemakanan yang disarankan boleh membantu mengatasi masalah lazim ketika hamil seperti yang telah disebutkan di atas

 so apa tunggu lagi? kepada sesiapa yang berminat dengan ostematrix ni.. ble hubungi saya di 017-2101210 atau shoot me an email at suwmohamed@yahoo. com

* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.

Saturday, March 2, 2013

Sering letih? lenguh2, lesu, kejang, sakit kepala, sakit gigi??

Assalamualaikum semua..

anda penat? keje banyak? susah nak bangun tidur?
kalau sesiapa tanya saya vitamin untuk orang yang selalu letih, lenguh2, sakit belakang, sakit sendi2 tapi belum pun tua sangat..
jawapan saya, memadai kalau cuba ostematrix. 
camne rupa ostematrix tu? 
haaa ini la dia
      


Kelebihan Ostematrix Shaklee ialah kerana ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping magnesium dan vitamin D yang mana ia tidak menyebabkan kita sembelit dan lebih selamat dari risiko batu karang


siapa yang perlukan ostematrix ni?

 
  1. Jika anda adalah seorang yang mudah stress, mudah kejang, ada masalah water retention, sembelit dan pra haid, pastikan anda memberi peluang diri anda mengubah nasib anda dengan Ostematrix. 
  2. Jika anda seorang yang bekerja dan sering keletihan, ostematrix antara jawapan terbaik membantu anda kekal bertenaga dan bersemangat!
  3. Jika anda seorang ibu mengandung, ostematrix membantu mengelakkan kekejangan dan sakit tulang belakang.
  4. Jika anda seorang ibu yang menyusu, ostematrix membantu pengeluaran susu anda dengan lebih baik provided prinsip utama penyusuan diamalkan.
  5. Jika anda seorang wanita, ostematrix membantu mengurangkan risiko kereputan tulang ( osteoporosis)
  6. Jika anda mempunyai masalah berat badan berlebihan, anda perlukan ostematrix demi memastikan kepadatan tulang anda mengampu tubuh badan anda!

berikut adalah testimonial pengguna ostematrix ni
 

ni kata kak cery lepas ambil oste ni
"saya mula mkn Vitamin Shaklee tahun 2005..time tu takde lagi ostematrix .. kemudian hujung 2008 saya pindah KL.. faham2 je lah kerja kat KL ni.. dgn stress,tak cukup tidur.. pagi2 buta kene bangun... malam baru sampai umah.. hmm.. Kak N suggestkan saya add on ostematrix produk rumusan terbaru Shaklee.... Hmm.. saya mkn 4 bj sebelum tidur... esok bangun tidur mmg besttttttt... hehe" 


Hazelina Alim yap ostematrix mmg bes .....sejak 3 minggu da tau prgnt x mkn ostmtrix br beli stok arini baru rasa segar bgn pagi....
Tuesday at 3:23pm ·


Ummi Hanifah Abd Halim OsteMatrix mmg best. Bgn pagi segar.


Tuesday at 12:46pm via mobile ·


Soalan terakhir: Ostematrix sahaja cukup kah? Hmm.. jika anda mampu.. ambillah Set asas utk family wellness (optimum).. Jika tak berkemampuan boleh menghubungi saya untuk mendapatkan pakej khas mengikut kemampuan anda. dan semestinya untuk harga terbaik :)
 sekiranya berminat. terus berhubung dengan saya, email kepada suwmohamed@yahoo.com or sms ke 017-2101210

Friday, March 1, 2013

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.