Search This Blog

Wednesday, September 9, 2015

Side income? work at home mum? MLM?

Assalamualaikum semua.. harini saya nk berkongsi mengenai bisnes shaklee yang saya buat ni dan saya memang enjoy join shaklee ni.. 
ramai yang tertanya-tanya Shaklee ni macam mana? dengar perkataan MLM je terus cakap taknaklah.. konpom kena cari orang.. haha, sejujurnya saya pun begitu.. sebut je MLM mmg cepat2 saya angkat kaki dan xnak dengar apa2 pon..
TAPI.. kenapa saya join shaklee?
meh saya citer apa sebenarnya MLM shaklee ni..

1. MODAL BERHARGA RM80 SAHAJA. iaitu kos pendaftaran keahlian seumur hidup... (termasuk kos pos rm10)
soalan? habistu camne dapat duit ribu2 dengan modal banyak tu? sure kena head hunting..


2. NO HEAD HUNTING. sori ye group kami memang tidak menjalankan kaedah head hunting.. xdenye nak call2 konon ajak jumpa makan2 skali kena paksa sign up jadi ahli. TETAPI saya mengalu- alukan sesiapa yang berminat nak dptkan side income dan memerlukan bantuan n bimbingan untuk bersama2 saya n group saya yang sangat supportive n coaching diberikan secara online 

3. ONLINE. ye..suppport group, coaching, marketing sume online.. thru fb, whatsapp, wechat, instagram

4. BISNES YANG FLEKSIBEL. Kita hanya perlu order brg bila dpt order dari customer, ble order terus ke hq or cawangan2. kami ada support group yg online 24 jam dan sangat supportive. Kita ble sharing2 pengalaman n testimonial pengguna yang dah berjaya 

 5. BONUS BULANAN YANG MAKSIMUM. Bonus bulanan adalah bergantung kepada point jualan & untung runcit ( bg yg jual harga runcit) yg diperolehi. Untung ni ble dpt 2 angka, 3 angka up sehingga 6 angka. Semuanya bergantung pada anda.nak buat ke x nak...benda bukan susah, sebab dah ramai yg berjaya, ada 7 bulan join da dapat 6 angka... Saya sendiri bermula dgn bonus 2 angka sekarang selesa  dengan 4 angka... pernah mencecah 5 angka.. biasa naik turun bila bisnes kan..,tapi tak turun mendadak sampai 0 bonus kan. Jangan risau untuk join jika anda memang nekad nak ubah kehidupan kearah lebih baik.

6. INSENTIF LAIN. Banyak benefit tambahan setiap kali anda naik ranking seperti leadership bonus, car bonus, pakej umrah, pakej pelancongan dsb...
ada 6 insentif yang diberikan.. dan dengan program baru sekarangni iaitu YES program (youth enrichment scheme).. ada tambahan 3 insentif.. menjadikannya 9 insentif.. 

beza bonus pada tahun lepas.. tanpa YES program dan taunni dengan YES program..

tak perlu risau sebab baru nak cuba.. anda bermula dari 0?
saya pun sama,tetapi  kami ada support group yg online 24 jam dan sangat supportive. Most of the time mmg online jer so tak de masalah untuk sebarang pertanyaan n bantuan, jgn risau sbb saya pun tak kenal pun leader2 lain, kami hanya berhubung secara maya sahaja. dan yang paling best.. bulan lepas sahaja group kami berjaya lahirkan 5 leader baru!! no limit at all.. dunia dihujung jari je..

 Ni menunjukkan yang ramai boleh berjaya walaupun tanpa meeting malam2, jumpa setiap hujung minggu bagai. Yang penting kita boleh jana pendapatan tanpa perlu mencuri masa berharga bersama keluarga.

best kan?

Jika anda berminat untuk sertai group saya (sue and gorgeous friends) yang turut dibantu leader2 hebat diatas saya, sila hubungi saya secara pm/ whatsapp/ wechat di 017-2101210 or shoot me an email at suwmohamed@yahoo.com

2 corat-coret:

scheetah said...

memang best buat bis shaklee...dah cuti tanpa gaji nih, rasa malas dah nak masuk keje balik..hehehe..doakan aku dpt resign dgn senang hati..kikiki

good luck ..

Mummydearie said...

Saya pun selalu rasa sceptical tau bila berbicara tentang MLM ni. Lagi pun modal alasan yang samalah - tak reti nak buat bisnes, tak reti nak pujuk-pujuk orang join ni. Beli untuk kegunaan sendiri bolehlah, nak pujuk-pujuk orang ni memang tak reti.

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.