Search This Blog

Friday, January 18, 2013

Ingin rambut yang cantik dan bersinar???

Ingin memiliki rambut sihat, cantik dan bersinar seperti model ini?
anda boleh memulakan rejime kesihatan bermula sekarang


cara-caranya:
 

-Mengambil sayuran hijau seperti bayam yang kaya dengan zat dan antioksidan. Ia juga penuh dengan lutein iaitu zat yang mampu menjaga kesihatan mata. Bayam juga sumber yang kaya dengan vitamin B, C dan E serta potasium, kalsium, zat besi, magnesium dan asid lemak omega-3.


- Tiram. Ia juga salah satu makanan yang membolehkan kita memiliki kulit cantik kerana ia kaya dengan zink yang membantu memulihkan serta membantu penukaran sel kulit. Zink juga menjaga kesihatan rambut, mata dan kuku.

- Tomato. Lypocene yang ada dalam tomato lebih mudah diserap oleh tubuh apabila tomato dimasak atau diproses contohnya sos tomato, jus tomato atau tomato dalam tin. Ia juga baik untuk kulit dan rambut kerana lypocene tersebut bersifat antioksidan dan boleh lambatkan penuaan kulit.

 - Kacang walnut. Boleh dimakan begitu sahaja. Juga kaya dengan asid lemak omega-3 dan vitamin E yang boleh melembutkan kulit, rambut sihat, mata lebih terang dan tulang lebih kuat.

-Buah kiwi. Ia penuh dengan vitamin C dan antioksidan, sekaligus membantu anjalkan kulit, menghalang kedutan, menguatkan tulang dan gigi.

-Coklat. Coklat juga boleh memberi kebaikan kepada penampilan seseorang. Pilihlah coklat yang lebih gelap kerana ia kurang gula dan lebih kaya dengan kandungan coklatnya. Selain membantu kulit lebih lembap, coklat juga menjaga kulit daripada kerosakan akibat pancaran matahari.

- Yogurt. Secawan yogurt rendah lemah mempunyai kandungan kalsium yang lebih tinggi berbanding satu cawan susu tanpa lemak, bagus untuk postur tubuh, kuku dan gigi. Boleh dimakan sebagai sarapan dan dicampurkan dengan buah-buahan segar.

-Keledek. Ia baik kerana keledek memberikan nutrien terbaik untuk kulit dan rambut kerana kaya dengan beta karotena atau vitamin A, sejenis antioksidan yang melawan penuaan.

sumber: aynoranur
 
tapi jika anda sibuk dan tidak sempat untuk mendapatkan zat daripada makanan di atas, anda boleh memilih produk shaklee iaitu: 

1. bcompleks: untuk rambut yang kuat dan berwarna rata
2. zinc: mengukuhkan batang rambut, mengurangkan kehilangan rambut yang berlebihan dan menghasilkan rambut yang tebal dan bermaya
3. beta karotena: memperbaiki warna rambut dan kulit, memberikan salutan berkilat pada rambut
4. protein: asas penting dalam pertumbuhan sel. memperbaiki peredaran dan menjadikan rambut lebih kuat. membantu penyerapan vitamin yang lain.


 

hubungi saya untuk pertanyaan lanjut di  017-2101210 atau anda boleh juga sms| whatsapp..
atau boleh juga email kepada saya suwmohamed[@]yahoo.com

 
 

0 corat-coret:

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.