Search This Blog

Friday, December 27, 2013

Tips dan helah kecantikan yang pelik (kadangkala) tetapi berkesan!

assalamualaikum.. harini nak share sedikit tips yang  di ambil dari sini..
jom baca..
murah mudah dan berkesan
chills :P

1. Untuk mengelakkan pemakaian maskara yang comot, gunakan sudu plastik pada kelopak mata anda apabila memakai maskara. Dengan cara, lebihan maskara yang comot itu akan terkena pada sudu, bukan pada kelopak atau bahagian mata anda.

2. Untuk mengurangkan mata sembab, kupas kentang dan potong secara nipis. Kemudian, letakkan pada bahagian mata anda selama 10 minit. Kentang akan menyejukkan mata anda dan mana-mana bengkak akan berkurangan.

3. Jika anda mempunyai selulit yang mula berleluasa di bahagian badan anda, gunakan serbuk kopi sebagai skrub badan. Ini kerana kafein akan merangsang sel-sel kulit dan menggunakannya sebagai skrub lantas menyingkirkan mana-mana kulit mati yang cuba menghodohkan kulit anda.

4. Rambut anda perlukan rawatan kelembapan? Mudah saja. Ambil mayonis daripada peti ais anda dan sapukan pada rambut selama kira-kira 20 minit. Untuk kesan yang lebih baik, gunakan pengering rambut anda supaya haba tersebut dapat mengaktifkan kesan positif mayonis.

5. Jika pengilat kuku anda seolah-olah kering dan mempunyai buih-buih kecil di dalamnya, itu mungkin kerana ia disimpan di tempat yang panas. Anda digalakkan untuk menyimpan penggilap kuku anda di dalam peti sejuk dan sudah semestinya suhu sejuk akan memastikan bahawa ia sentiasa baik.

6. Selepas bersenam, sesetengah orang mempunyai isu di mana muka mereka akan menjadi yang merah dan mengambil banyak masa untuk hilang. Untuk mengurangkannya, cubalah ambil 'antihistamin'.

7. Tip ini sangat bagus untuk kaki yang sering melecet. Jika anda baru sahaja membeli kasut baru, jangan terus memakainya. Gosokkan sedikit 'Vaselin' pada bahagian yang sering melecet kerana ia akan mengurangkan geseran pada bahagian tersebut supaya anda tidak akan melecet yang teruk seperti sebelumnya.

8. Pengilat kuku jenis 'glitter' sangat leceh untuk dihilangkan. Namun, anda boleh cuba tip ini. Rendam kapas dalam cecair untuk menghilangkan pengilat kuku, dan letakkan pada kuku anda. Balut hujung jari anda menggunakan kerajang timah dan biarkan selama lima minit. Ia akan tertanggal dengan senang.

9Dalam tergesa-gesa selepas membuat rawatan 'manicure' di rumah? Rendam jari anda di dalam air sejuk selama tiga minit dan kuku anda akan jadi kering dan kelihatan hebat.
.

Monday, December 23, 2013

Tips mendidik anak mengikut generasi

Assalamualaikum semua..
harini terpanggil nak share tentang tips mendidik anak seperti yang diceritakan oleh Prof Dr Rozieta..
sebab selalu juga bersembang dengan rakan-rakan waktu makan dan share cara didikan yang betul dan sepatutnya kita sebagai ibu didik anak ni..
tapi ada juga kawan-kawan yang cakap..
"eh dulu mak aku buat camni ok je kami semua jadi orang.. sume berjaya. budak2 sekarang ni je yang tak dengar kata"

atau sering juga ayat sebegini keluar apabila menghadapi karenah pelajar2 zaman sekarang..
"budak-budak ni kan, banyak betul menjawab..kita suruh buat apa2, banyak betul alasannya"

jadi.. saya rasa sangat sesuai nak share tips ni.. tips ni bukan dari saya.. tapi dari Prof Dr Rozieta yang saya copy untuk tatapan pembaca semua
________________________________________________________________________
 ari ini saya akan berkongsi tips untuk membolehkan anak-anak mendengar kata-kata kita.
Namun, sebelum saya menulis mengenai itu, pertamanya saya mahu setiap diantara anda bertanya diri mengapa anda hendak anak-anak mendengar kata-kata anda? Apakah matlamat yang hendak dicapai? Ada yang mungkin menjawab, untuk keselamatan dan kesenangan mereka. Ada pula yang menjawab sebab sudah pening dengan kerenah mereka dsb.
baru-baru ini semasa mengendalikan sesi " Keibubapaan Berjaya" untuk sekumpulan wanita gigih aitu ibu tunggal dan tinggal, soalan seperti ini diutarakan oleh beberapa orang diantara mrk.
Maka seperti di dalam sesi itu juga sy akan bertanya; Mengapa anda hendak anak-anak mengikut kata?

Sedikit latar belakang

Pertama sebelum kita meminta anak-anak mendengar kata kita, kita mesti jelas sejelasnya bahawa kita ini juga manusia dan kita tidak tahu semua perkara. Ada kemungkinan anak-anak kita lebih tahu dan mrk berusaha memberi kita faham keadaan mrk.

Kedua, kita juga mesti jelas, anak-anak yang taat dan mendengar kata itu sahaja anak anak yang baik dan tidak semestinya anak-anak yg nampak mendengar kata itu baik dan akan berjaya. Adakalanya, mrk mendengar kata krn takut dimarah dan mrk terpaksa mengenepikan keperluaan diri mrk. Jika ini yg terjadi maka anak-anak ini adalah satu 'Time Bomb' yg boleh meletup bila2 masa sahaja terutamanya bila mrk menyedari mrk sudah besar dn tidak memerlukan kita!

Ketiga, bila anak-anak dipaksa mendengar kata-kata kita, itu juga boleh membawa kpd anak-anak itu membesar tanpa pandai utk berfikir dan membuat keputusan sendiri. Ini akan membuat anak-anak itu menjd org dewasa yang ‘cacat’.

Keempat, kita mesti menyedari bahawa dunia tidak sama lagi. Anak-anak zaman ini adalah anak-anak Meliana – Millennium. Corak mrk berfikir tidak sama dgn anak-anak zaman industri atau baby boomers. Kita boleh lebih kurang lihat trend corak berfikir dan bertindak setiap generasi;

-        Baby Boomer 1941-1965 – Taat dan patuh
-        X generation 1966-1975  -   Ketidakpuasan hati dan mahu sesuatu perubahan
-        Y generation 1976- 1995 -   Suka bertanya dan mahu mengetahui sesuatu dpd the basic principle.                                                       - Perkataan yg paling mrk suka sebut ialah WHY.
-        Z Generation 1997-2006 -   Sangat bijak negotiate dan memujuk sehinggakan kita tidak perasan yang sebenarnya mrk telah memperdayakan kita : ) contoh, kita menyuruh mrk mandi. Mrk meminta ‘lima minit lagi boleh mummy?’ minta dgn baik-baik. Kita pun memberi mrk 20 minit lg dan reward them for ikut ckp kita. Walhal, they were suppose to take their bath, 20 minutes ago ; )

-        Millennium Generation    - Strong minded – yg boleh disalah fahamkan sebagai degil. Dan juga boleh menjadi degil tidak bertempat jika ibubapa tidak pandai mendidik. Memaksa mrk mendengar cakap dgn mengugut dan marah2 bukanlah caranya. Ini boleh menjdikan mrk ini menjadi lebih degil.

Ternyata, keibubapaan ini bukanlah semudah yang kita sangkakan. Bila kita memahami sedikit sebanyak ilmu seperti yang saya kongsikan di sini, kita boleh berlapang dada dan faham bahawa anak-anak kita bukan degil dan kita bukan ibubapa yang teruk!

Setiap orang ada cara untuk melenturnya. Setiap generasi juga begitu. Bagi anak-anak generasi baby boomers, bila mrk diminta taat dan patuh, dan kita puji mrk gembira dihargai.
Namun, bg gen X itu menunjukkn satu kelemahan. Mrk mahu dipuji diatas kelainan mrk. Keberanian mrk melakukan sesuatu yg berbeza. Gen Y pula, bebesar hati bila kita menjawab segala soalan mrk dan menghargai pertanyaan mrk. Gen Z pula gembira bila mrk boleh negotiate dan kita galakkan mrk negotiate dgn kita. Oleh itu mseti bijak di sini. Jika anda hendak anak ini mandi pada pukul 7 tepat, Jgn pd masa itu sudah menyuruh, suruh pd pukul 6.45 dan dia akan minta anda beri dia 5 minit, maka anda beri dia 15 min, dia rasa ibu atau bapanya sgt menghargai dia. Walhal, anda dah tahu kekuatan dan kelemahannya and you are at the top of the game : )
Anak-anak Melinia pula suka bila kita menghargai strong mindednessnya. Oleh itu jgn selalu sangat melarang, tapi beri dia option. Sebab, kebanyakan mrk ini masih kecil, maka anda boleh beri mrk buat pilihan utk benda2 yg simple. Contohnya, abang nak tidur sekarang atau satu jam lagi? Dia akan jawab 1 jam lg. Kemudian u cakap, hmm, atu jam lagi mama kena telefon nenek kononnya – hmm..apa kata abang tidur skr and sbb abang sacrifiies, mama bacakan abang cerita, atau kita main-main ….. ( apa permainan kegemarannya). Dengan cara ini anda boleh mendapat kerja sama dpdnya.

Ingat kecuali gen baby boomers, semua generasi lain tidak lagi taat dan patuh. Oleh itu bila mrk tidak mendengar kata bukan mrk degil tetapi mrk telah belajar mengekpres kepentingan diri mrk.

Our focus is not abt getting them to follow us but to cooperate with us. Bukan dgr ckp tapi bekerjasama dgn kita. Dan bila kita menghargai mrk mrk akan belajar menghargai kita. Maka tidak mendengar ckp, bukan lagi isu di dalam kita membesarkan mrk.

Thursday, December 5, 2013

Adakah anda pernah alami keadaan anak suka mengamuk dan anda TIDAK lagi mampu bersabar?

Assalamualaikum..
arini nak share perkongsian dari Prof Dr rozieta kepada ibu-ibu dan bapa yang ada anak yang suka tantrum ni..
jom baca :)

ni antara soalan yang ditanya di dalam FB Prof Dr Rozieta..

sharing is caring :)
======================================================================
Salam prof..macam mana nak atasi anak yang berumur 3 tahun ni. Dia suka memberontak mengamuk baling barang jika tak dapat apa yang dia mahu. Saya jadi stress dengan perangai dia yang makin hari makin teruk..takde perubahan. Dah puas positifkan anak.cakap baik-baik.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jika anak mengamuk dan berusia dalam 3 tahun, anda sudah boleh memberi sedikit hukuman. Anak sudah faham. NAMUN sebelum itu buat ini dulu,

1) Tenangkan diri anda. Fahamkan mengapa anak itu mengamuk. Adakah dia letih? atau selalu sgt dimarah sebelum ini. Atau dia kurang mendapat belaian.
2) Peluk dan ucapkan kata-kata kasih dan sayang dulu.
3) Usap kepalanya dan bacakan ayat-ayat Al-Quran
4) Bacakan buku-buku mengenai baiknya bersabar dan anda juga perlu menunjukkan kesabaran.
5) Bercakap dengan nada lembut dan tenang.

Jika dia teruskan, anda boleh membuat hukuman yang tidak mendera. Anda boleh menyuruh dia duduk sendirian dan fikirkan mengenai perbuatan dia. Dan semasa dia duduk, anda janganlah pula berleter.

Ini dinamakan 'Reflection Chair' - Si anak mengambil masa sendirian untuk memikirkan semula mengenai perbuatan yang telah dilakukan oleh mereka.

Bila dia telah sedar dan datang kembali kepada anda, cium dia dan ajarlah dia dgn baik supaya dia tahu meminta maaf.

Lakukan dengan penuh kasih-sayang dan memahami perasaan anak kecil.

Friday, November 1, 2013

Vivix Shaklee-promosi november 2013

Assalamualaikum semua..
Sambungan bulan cantik..
kecantikan..
bulan lepas promosi kolagen.. bulanni promosi vivix..
sebab apa? nak cantik dan flawless.. kombinasi terbaik adalah dengan pengambilan vivix, kolagen dan vitamin C.. terbaik!!!
dengan vivix.. anda lebih muda 25 tahun!!Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan

Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu
a) ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah.
b) Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.

yang penting Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)

Apa fungsi vivix? vivix menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kebaikan kandungan selain melawan pelbagai jenis penyakit

selain itu, vivix sangat bagus untuk
1. mengawal gula dalam darah (bagus untuk diabetis)
2.  mengawal tekanan darah
3. rawatan untuk kanser
4. merawat sakit-sakit sendi (joint pain)
5. membantu tidur yang lena
6. mengurangkan kedut-kedutan dimuka dan seluruh badan :)
7. membuang kolestrol yang jahat dalam badan
8. dan banyak lagi..

  • nak tau fungsi vivix yang lain dan komponen2 yang best? BACA SINI
  • nak baca testimoni emak saya yang hilang kebas dan muka jadi radiant selepas pengambilan vivix? BACA SINI
  • badan segar dan sihat semasa berpantang dengan penggunaan vivix dan supplement shaklee. BACA SINI
  • Vivix-priceless gift to our parents.  BACA SINI
untuk harga yang super duper best sempena promosi dan bagi yang nak tahu lebih lanjut tentang vivix shaklee ni boleh watsap/wechat sy di 017-2101210 atau shoot me an email suwmohamed[@]yahoo.com

* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.

Saturday, October 19, 2013

Caratomax shaklee

Assalamualaikum semua,

Selamat berhujung minggu semua. Hari ni nak cerita sikit tentang caratomax ni. Caratomax mengandungi vitamin A dan mempunyai fungsi yang sama dengan vitamin A iaitu baik untuk mata. Walaubagaimanapun Caratomax ni lebih selamat dari vitamin A kerana penemuan awal vitamin A menunjukkan pengambilan berlebihan vitamin A akan menyebabkan toksisiti. Tetapi carotomax dirumus dalam bentuk pro-vitamin A iaitu hanya dibebaskan apabila diperlukan oleh badan.

Caratomax berupaya mempertingkatkan masalah penglihatan seperti nyctaalopia iaitu rabun malam, rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophthalamia (Mata Kering). saya sendiri pun dah cuba dan memang berkesan. dulu selalu pedih2 mata bila dok dalam aircond atau dalam kelas. sekarang dah hilang dah bila saya makan caratomax. sangat berkesan

Caratomax juga boleh meredakan penyakit kulit. pengambilan yang banyak boleh melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur dan jerawat. adik saya makan dan dia sendiri rasa perbezaan nya dan dia bagitahu saya yang jerawatnya makin kecut. sekarang muka dia tinggal parut je..lepas ni saya suruh dia ambik ESP pulak. hihi

Caratomax juga berfungsi epithelial iaitu memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, melawan ulser saluran usus.

Caratomax juga mampu melawan kanser dan oksidasi. pengambilan kerap beta karotena (terdapat dalam caratomax) mengukuhkan sistem imum, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. ini akan mengurangkan risiko kanser, terutama sekali kanser paru2 dan payudara. ia mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel2 mati yang teroksida.

Boleh menghalang infeksi, merangsang enzin membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru2 seperti batuk, hepatitis, asthma, flu dan selsema.

Menggalakan perkembangan normal dan sihat. ia boleh merangsang perkembangan kanak2/ remaja, menguatkan tulang, melingdungi rambut, kulit, membran mukosa, gusi dan sistem reproduksi. Juga sesuai untuk kaum lelaki untuk penghasilan sperm yang sihat.

Sesape nak tahu lebih lanjut tentang caratomax shaklee ni boleh watsap/wechat sy di 017-2101210 atau pm saja.

Friday, October 18, 2013

Promosi Collagen Shaklee

Assalamualaikum semua,

Untuk bulan oktober ni, Shaklee buat promo collagen uolls!

Jadi cepat2 lah order sekarang sebelum promo habis ye. Promo ni untuk bulan oktober ni je tau.

 Apa yang best tentang kolagen ni adalah size dia yang sangat kecik. Semakin kecik size, semakin tinggi luas permukaannya lalu semakin cepatlah kadar penyerapan nya dari kolagen biasa. kadar penyerapan yang cepat semakin cepat lah kesan nye. kolagen ni di ekstrak dari sisik ikan merah. ikan merah mempunyai sisik yang tahan tekanan yang tinggi lalu menghasilkan kolagen yang tahan lasak.
ni testimoni pengguna kolagen shaklee selepas makan 2 sachet. Baru makan 2 sachet muka dah jadi pink2, tumit yang merekah pun dah hilang, kuku jadi pink dan rambut kurang gugur dan yang paling best keputihan pun dah hilang.


sesiapa yang berminat boleh watsap saya di 017-2101210, or pm sy.

Thursday, October 17, 2013

Shaklee's Shampoo - Prosante


Assalamualaikum readers,
Hari ni nak bercakap tentang syampoo Shaklee pulak. Shaklee pun ada mengeluarkan produk syampoo untuk penjagaan luar kulit kepala kita. Untuk dalaman boleh rujuk post saya sebelum ini klik sini Syampoo Shaklee ni sesuai untuk semua jenis rambut. Yang bagusnya sebab ianya sangat berkesan. Saya dan keluarga saya sendiri pun guna.

Oke, meh kita bercerita tentang kegunaan satu-satu produk ni.

1-      Revitalizing shampoo
·         Untuk kutikel rambut yang lembut dan beralun
·         Menyegarkan dan mengimbangi kulit kepala dan rambut tanpa penghidratan berlebihan atau pengeringan

2-      Lightweight conditioner
·   Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit
·   Rambut lebih tebal, berkilat dan subur

3-      Purifying shampoo
·   Membersih hingga ke akar rambut, membuang baki produk gayaan rambut (yang ni sangat perlu diambil berat. Saya pernah tengok akibat membuat rambut selalu dengan produk2 kimia tu, boleh merosakkan kulit kepala. Kulit jadi teruk berkelemumur dan berbau). Pertambahan mineral dan bahan cemar alam sekitar yang lain
·   Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur

4-      Long lasting finishing spray
·   Mengekalkan gaya rambut
·   Member perlindungan uv
·   Menguruskan rambut yang dikerinting halus dan rambut yang mudah kusut
5-      Replenishing conditioner
·   Membersih hingga ke akar rambut, membuang baki produk gayaan rambut, pertambahan minerak dan bahan cemar alam sekitar yang lain
·   Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur.
Untuk kulit kepala yang berkelemumur dan gatal2, saya sarankan uolls ambil purifying shampoo dan replenishing shampoo. Untuk pertanyaan lain boleh watsap, wechat saya di 017-2101210 atau pm saya.

Friday, September 27, 2013

NutriWhite Shaklee

Assalamualaikum gorges,
Hari ni nak bercerita macam mana nak dapatkan wajah berseri. to those yang tak tahu lagi, Shaklee pon ada set penjagaan kulit tau macam cleanser, makeup remover, essence and banyak lagi. Uolls boleh tengok dalam gambar di atas.
Apa tu Nutriwhite? ianya set penjagaan kulit yang menggunakan nutrien2 semulajadi khusus untuk mencerahkan kulit sebab itulah namanya nutriwhite.
Nutrien + Whitening = NutriWhite
Wow,sekarang dah boleh dapatkan set penjagaan kulit yang selamat dan berkesan. kenapa selamat? sebab ianya menggunakan gabungan 16 ramuan botani yang mujarab. wow sekali lagi. hihi. Set ni khusus untuk muka yang tak sensitive dan berjerawat sebab ia more to pencerahan.

sekarang saya perkenalkan satu-satu encik nutriwhite ni kepada anda
1 ialah Gentle action makeup remover
2 ialah Gentle deep foaming cleanser
3 ialah Soothing radiance whithening softener
4 ialah Daily defence whitening essence
5 ialah Spot whitening treatment
6 ialah Ultimate protection whitening lotion SPF 15
7 ialah  Overnight renewal whitening cream

okey, dah kenal dengan diorang ni? jom kita tengok pulak apa fungsi setiap satu nye
Gentle Action Makeup Remover ni sangat lembut, ia boleh menyingkirkan sel kulit mati tanpa meninggalkan sisa. Menjadikan kulit yang licin, lembut dan berseri.

Gentle Deep Foaming Cleanser, nama pon gentle mestilah ia pon lembut untuk kulit kita wanita2 ini, ianya pencuci yang menyegarkan, dirumus khas untuk membersih kulit anda yang halus mulus.

Soothing Radiance Whitening Softener pulak digunakan selepas mencuci muka. ianya untuk memulihkan keseimbangan PH kulit secara semulajadi. Kulit anda akan berasa segar, lebih tegang, lembut dan berseri

Daily Defence Whitening Essence ni pulak digunakan untuk mencerah kulit. menjadikan kulit anda sentiasa licin, cerah dan tegang. sebab ianya khusus untuk mencerah,ia boleh membantu keluar pigmentasi dan mengurangkan tompok2 hitam kat muka tu. haa gituu. Dalam ni jugak ada bahan aktif vit c untuk mngelakkan kerosakan akibat matahari. so sape2 yang banyak keluar tu,kerja kat luar memang sesuai ambil ni dengan Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15. bahan aktif vit c jugak boleh menjadikan kulit berseri. kalau nak tahu vit c ni dapat meransang pembentukan kolagen secara semula jadi.

Spot Whitening Treatment ni untuk merawat muka kerana cahaya matahari dan jeragat. tapi lepas sapu ni kena elakkan terdedah kepada matahari banyak untuk memastikan ianya dapart merawat. Dalam ni pon ada bahan aktif. Spot Whitening Treatment ni sesuai dipakai waktu malam sebelum tido.

Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 ni pulak dipakai tengah hari. nak pergi kerja, shopping, jalan2 boleh la pakai lotion ni. Untuk mengelakkan matahari dan keradangan akibat panas, almaklumlah cuaca kita kat malaysia ni kan panas. Lotion ni mempunyai pelembap yang membantu melindungi kulit dari matahari serta alam sekitar.

Overnight Renewal Whitening Cream dipakai waktu tido ye ianya berfungsi untuk meremajakan kulit sewaktu tido. wow, uolls akan bangun dengan kulit yang cantik berseri dengan kelancaran darah yang baik dan pencerahan.

Bagi anda yang ingin mendapatkan maklumat lanjut utk mendapatkan set penjagaan kulit pada harga istimewa, boleh hubungi saya atau sms/whatsapp di talian 0172101210.


Thursday, September 26, 2013

Pregnancy-It's the Best Feeling in the World



Pregnancy
Untuk memastikan kesihatan baby sentiasa optimum dan kesihatan kita sentiasa baik, kita memerlukan pemakanan yang optimum.

Pemakanan optimum => kesihatan optimum
Diet pemakanan yang kurang sempurna boleh menjejaskan  kesihatan ibu dan kekuraangan pemakanan yang serius boleh menjejaskan perkembangan baby. Ibu mengandung perlu menjamin ia benar2 menerima pemakanan yang superior. 

Semasa mengandung, keperluan pemakanan meningkat. Well, you eat for two life now.
Protin, b kompleks, zat besi dan kalsium meningkat sehingga tiga kali ganda.
Pemakanan yang tidak mengcukupi semasa kehamilan boleh menjejaskan kesihatan kini dan masa depan ibu dan anaknya. Jelasnya sudah tentu menjadi perlu dan mendesak sekali untuk mempertimbangkan makanan tambahan pada masa genting begini.




Untuk protin, saya saran kan pengambilan ESP. Kekurangan protin dikaitkan dengan kecacatan pada baby





Untuk b kompleks, tentunya b complex. Kekurangan asid folik menyebabkan kecacatan dan terencat akal





Untuk zat besi, vitalea untuk mengimbangi nutrient dan mengandungi asid folik



Untuk kalsium, ostematrix, melegakan sakit belakang dan menghalang osteoporosis
 
Dan satu lagi, saya ingin sarankan omega guard untuk pembentukan DHA. DHA membantu perkembangan otak janin.( macam dalam iklan2 susu tu ;) )





Wednesday, September 18, 2013

Inginkan rambut cantik sihat dan bersinar semulajadi?

Assalamualaikum
ramai kaum hawa terutamanya menginginkan rambut sihat, cantik dan bersinar. ini ekrana rambut itu mahkota wanita.. rambut yang cantik dan sihat juga memberikan keyakinan kepada tuan empunya tersebut.
untuk mendapatkan rambut yang cantik.. anda perlukan
1. vitamin B : untuk rambut yang kuat dan berwarna rata
2. zinc: mengukuhkan batang rambut, mengurangkan kehilangan rambut yang berlebihan dan menghasilkan rambut yang tebal dan bermaya
3. beta karotena: memperbaiki warna rambut dan kulit, memberikan salutan berkilat pada rambut
4. protein: asas penting dalam pertumbuhan sel. memperbaiki peredaran dan menjadikan rambut lebih kuat. membantu penyerapan vitamin yang lain 


 












jadi pastikan dalam diet seharian anda lengkap dengan nutrisi ini ye? dan janganlah plak minggu ni makan makanan yang mengandungi keempat-empat sumber seperti di atas.. minggu depan harap terus cantik yer..
untuk memastikan hasil yang terbaik.. pastikan diet kita mengandungi keempat2 nutrien di atas SEKURANG-KURANGNYA 6 BULAN.. kenapa?

sebab rambut memerlukan 6 bulan untuk nampak perubahan.. almaklumlah kan.. rambut kita cume mengalami pemanjangan sebanyak setengah inci sahaja sebulan.. jadi sabar yer?

option lain bagi nutrien di atas (jika anda rasa sukar untuk mendapatkan dari bahan semulajadi dan sukar untuk mendapatkan diet seimbang), anda boleh memilih 4 produk daripada shaklee iaitu
1. b- kompleks
2. zinc kompleks
3. Carotomax
4. ESP  

there is always an option.. right?
yela.. kalau saya pon.. nak dapatkan menu makanan seimbang dalam diet seharian memang sangat susah.. so supplement is a good option right?

untuk harga istimewa dan konsultasi percuma.. hubungi saya 017-2101210 or shoot me an email suwmohamed@yahoo.com


Saturday, September 7, 2013

CoQ health shaklee is on sale!!

Assalamualaikum semua.. bulanni ada promosi CoQ health buy 6 free 1..
jom dapatkan pada harga terendah di pasaran.. just sms/ whatsapp 017-2101210 untuk harga istimewa :)

bagus untuk
1. kesihatan jantung
2. tekanan darah
3. buang kolestrol
4. awet muda
5. kesuburan lelaki dan perempuan
6. untuk otak- lebih fokus dan daya tumpuan

all in one tablet!! senang kan? jom cuba..

Tuesday, August 27, 2013

CoQ health dan kesihatan jantung anda

Penyakit jantung merupakan pembunuh no 1 di Malaysia. Diet yang sihat,bersenam dan tidak merokok boleh membantu meningkatkan kesihatan jantung


nutrien yang sangat membantu dalam menjaga kesihatan jantung adal koenzim Q10 (CoQ10).
-CoQ 10 merupakan zat larut lemak yang dijumpai dalam setiap sel didalam badan manusia dan ia memainkan peranan utama dalam penghasilan tenaga di mitokondria. ini bermaksud ianya menolong memberi tenaga kepada semua bahagian dalam badan kita. 




  

Supplemen coQ health:
  1. Mengandungi 28mg coQ10
  2. diperkaya dengan vitamin e dan ekstrak teh hijau
  3. dirumus khas dengan minyak soya untuk memastikan penguraian maksimum bagi penyerapan yang lebih baik
  4. berasaskan sumber semulajadi  
 Kebaikan penggunaan supplemen CoQ health ini ialah:
1. Menyokong penghasilan tenaga di jantung 

2. Memastikan tekanan darah dan paras kolestrol pada tahap optimum
3. Meransang pembuluh darah yang sihat
4. Meningkatkan pengaliran darah

kesan penggunaan coQ health yang berterusan:
1. Jantung yang lebih sihat dan kuat- CoQ 10 meningkatkan penghasilan tenaga pada otot jantung skaligus meningkatkan keupayaan untuk mengepam dengan lebih berkesan.


2. paras kolestrol dan tekanan darah yang lebih sihat- kajian menunjukkan
CoQ 10 berpotensi untuk menurunkan tekanan darah secara semulajadi tanpa kesan sampingan. bertindak sebagai antioksida yang sangat hebat, dan menghalang kolestrol jahat LDL untuk melekat pada dinding arteri darah 

3. meningkatkan tenaga-
CoQ 10 meningkatkan tenaga, meningkatkan stamina dan mengurangkan pitam. kajian menunjukkan penggunaan supplemen ini secara berterusan dapat mengurangkan simptom pitam sehingga 90%

4. lebih fokus-CoQ 10 memberi tenaga kepada sel otak yang membantu meningkatkan keupayaan untuk lebih fokus, meningkatkan keupayaan kognitif dan memori. kajian menunjukkan penggunaan supplemen ini mengurangkan kesan migrain, sakit kepala dan loya

5. kulit yang lebih muda- CoQ 10 meningkatkan pengaliran darah kepada tisu dengan oksigen yang mencukupi dan nutrisi untuk membaiki, membaik pulih dan mengaktifkan penghasilan kolagen. ini dapat membantu kulit menjadi lebih tegang, lebih cerah dan lebih bermaya secara semulajadi

 6. meningkatkan kesuburan- CoQ 10 mengurangkan kesan stress dimana ia dibuktikan dapat mewujudkan persekitaran yang sihat untuk meningkatkan bilangan sperma, pergerakan sperma dan kualiti sperma. ia juga dapat meningkatkan kualiti ovum pada wanita.

walaupun badan kita menghasilkan  CoQ 10 secara semulajadi, tetapi semakin kita berusia penghasilan enzim ini semakin berkurangan.justeru, sangat sukat untuk mendapatkan  CoQ 10 yang mencukupi dalam diet harian kita. oleh itu, pengambilan supplement dapat membantu untuk meningkatkan tahap
CoQ 10 dalam badan dan bagus untuk memastikan kita dapat mengekalkan kesihatan yang optimum.


sebarang pertanyaan atau maklumat boleh la hubungi saya di 017-2101210 atau email kepada suwmohamed@yahoo.com untuk konsultasi percuma.


* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.

Wednesday, July 3, 2013

Julai- GLA compleks pada harga istimewa!!!

Assalamualaikum semua.. 
bulan julai adalah bulan bertuah sebab ada promosi GLA complex!! 
ini adalah produk yang hot dalam koleksi saya.. sentiasa kena restock!! dan saya sangat sukakan GLA compleks ni sebab apa tau? 
1. boleh regularkan period saya
2. kulit jadi lembut selepas penggunaan yang konsisten
3. berat badan saya tetap turun walaupun saya makan bolehla dikategorikan sebagai melantak (dengan alasan menyusu badan kena banyak makan).. jika dibandingkan dgn suami saya.. hahah.. kami ambil lecithin juga, tapi saya rasa apa yang membezakan kami ialah sebab saya ada ambil tambahan gla complex! bagus kan?

ni antara kesan yang saya nampak.. yang xnampak saya xle nak citer la kan.. tapi.. boleh tgk lain2 kelebihan kat bawah ni ye..
 nanti saya share testimonial penggunaan GLA compleks plak lepasni ye..  untuk pertanyaan lanjut sms/whatsapp 017-2101210 ye..

psstt: guna henset update blog xpandai nak letak gmbar banyak2.. harap maklum :p

Wednesday, May 15, 2013

VIVIX- Rasa muda, kelihatan muda

Assalamualaikum semua... Mei ni ada promosi produk hebat shaklee.. its vivix!!
wow! ini produk hebat dari shaklee dan di uji secara klinikal..
you can look 25 years younger than your real age! nak tau sebab apa?
 let the picture speak..
kandungan resveratrol daripada polygonum cuspidatum ini yang memaikan peranan penting dalam menangani penuaan pramasa.. hebatkan?
berkesan hingga 70%..
ni bukan over-claim yer.. ini adalah ujian yang dijalankan oleh shaklee.. fuii best kan?

 itu ujian klinikal.. Malah ia adalah produk terlaris dengan jualan sejuta botol sejak tahun pertama diperkenalkan di Amerika Syarikat (AS) dan Kanada.Menurut Ketua Pegawai Saintis Shaklee Corporation Amerika Syarikat, Dr Carsten R Smidt

Kandungan anggur muskat, elderberi, lobak ungu dan polygonum cuspidatum terbukti membantu untuk melawan penyakit serta melambatkan proses penuaan. "Kajian yang dijalankan membuktikan kandungan dalam tumbuh-tumbuhan terutama anggur muskat memberi tindak balas melawan agen penuaan.

Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. dapat kebaikan resveratrol tanpa perlu meminum arak.. bagus kan?
Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.

yang paling penting, Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)!!

nak baca apa lagi fungsi vivix? jom tengok SINI

dah tu, jom baca testimoni ni
vivix-priceless gift dan testimoni ibu saya

untuk harga yang super duper best sempena promosi bulan mei.. boleh kontek saya di 017-2101210 or shoot me an email at suwmohamed@yahoo.com

Wednesday, April 17, 2013

NUTRIFERON SHAKLEE

 
Assalamualaikum semua..
belum terlambat untuk saya beritahu promosi bulan april iaitu NUTRIFERON..

apa fungsi nutriferon?
Nutriferon begitu sinonim dgn demam, selesama, batuk dan resdung...ini kerana nutriferon mengaktifkan interferon dalam badan yang bertindak sebagai alarm kepada antibodi dalam badan untuk bekerja melawan serangan virus dan bakteria..
apa lagi fungsi nutriferon yang kita tak tahu?
  1. Menguatkan sistem imun dalam 3 hari - wow! sebab tula ia dijadikan sebagai "first aid" dirumah. ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi (antibodi) dalam badan untuk tindakan: sel-sel yang terlibat ialah T-sel, B-sel, dan macrophage.
2. Melawan kanser dan tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.
3. Mengurangkan jangkitan pesakit Hepatitis B & C - keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaan, misalnya, kembung, mual, dan lain-lain muntah pesakit Hepatitis B dan C.

4 Melindungi terhadapvirus influenza - ia mengimbangi repon imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus, mikrob, yang termasuk demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza.
5. Meringankan tekanan dan kelesuan - membantu mengatasi  kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan, dan gaya hidup aktif.
6. mengelakkan penuaan pramasa - formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat. 

7. mengurangkan masalah yang disebabkan monopous - Membantu masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolestrol tinggi, peredaran darah dan pelbagai masalah lain.
8. Membantu masalah PMS - Terbukti secara klinikal untuk mengurangkan gejala-gejala yang disebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit-sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan, masalah tidak dapat tidur dan mood swing-swing.

banyakkan fungsi nutriferon yang tidak kita ketahui?
jom dapatkan nutriferon bulanni dengan harga yang istimewa.. kindly sms/whatsapp 017-2101210
or shoot me an email suwmohamed[@]yahoo.com  

Wednesday, March 27, 2013

promosi ostematrix shaklee tinggal lagi 3 hari!!

kepada yang berminat untuk mendapatkan ostematrix pada hargs penjimatan yang hebat.. boleh dapatkan sehingga 30 hb ni yer.. lepastu harga kembali normal.. harga ni sangatlah murah..
promosi adalah buy 6 free 1.. sebotol tahan sebulan.. tapi kalau nak jimat, boleh ambil 6 botol terus wat stok.. tapi kalo nak satu2 pada harga murah boleh sms/ whatsapp saya juga di 017-211210 or shoot me an email at suwmohamed@yahoo.com..

ostematrix ni bagus untuk kelegaan cepat tau.. dah byk testimoni penggunaan ostematrix ni.. sape yang dah cuba mmg taula kebaikan dia..

nak tunggu promosi lenkali??
kena tunggu taun depan la tu sebab satu produk sekali je promosi setaun.. tu pon kalo nasib baik.. sbb ada lebih kurang 30 jenis supplement dalam shaklee.. jadi mana yang bertuah jela dapat promosi. ada yang dah dekat 2 taunni tak penah pon promosi tau.. jadi kalo nak tunggu lenkali tu.. tengok nasib la, kalo nasib baik ada. kalo tak, tunggu lagi taun akan datang :).

barang baik toksah tangguh2, nanti rugiiiii oooo

Wednesday, March 20, 2013

kelebihan mendaftar sebagai ahli shaklee

Bagaimana untuk daftar ahli Shaklee?


Anda mempunyai TIGA(3) pilihan cara untuk daftar ahli Shaklee:

1. Daftar ahli ialah RM65 sahaja. Kos penghantaran Shaklee Memberkit ialah RM 10 ke Semenanjung Malaysia dan RM20 ke Sabah & Sarawak. Anda juga boleh membuat pendaftaran terus secara walk in ke HQ atau branch berdekatan anda. Pastikan anda menghubungi kami terlebih dahulu untuk membuat urusan pendaftaran.

2. Keahlian PERCUMA di berikan kepada pelanggan yang membuat pembelian berjumlah 200 UV (lebih kurang RM670) dan ke atas. Sila hubungi kami untuk keterangan lanjut.

3. Dapatkan lebih manfaat dengan menyertai GOLD AMBASSADOR Program, di mana anda boleh membawa Business Shaklee anda ke peringkat Global dan boleh membuat tajaan ahli di luar Malaysia. Bagi mereka yang serius untuk memberi komitmen memulakan Shaklee Business, Gold Ambassador Program adalah pilihan yang tepat.

Apakah manfaat dan peluang yang ditawarkan apabila anda menjadi ahli Shaklee?
Program Ganjaran Tunai
Bonus Kumpulan Peribadi (21%)
Bonus Peribadi Bersih merupakan pendapatan yang dibayar oleh Shaklee berdasarkan jumlah PV Kumpulan Bulanan anda. Peratusan Bonus Peribadi Kasar diambilkira melalui UV kumpulan anda. Peratusan ini akan meningkat seiring dengan kenaikan tanggungjawab kepimpinan anda bilamana anda menaja pengedar baru masuk ke dalam kumpulan anda. Untuk melayakkan diri menerima Bonus Peribadi, Pengedar mestilah mempunyai paling minimum 30 UV Peribadi dalam bulan pembayaran bonus.
Bonus Kempimpinan (sehingga 6 paras ke atas) Anda layak menerima Bonus Kepimpinan apabila anda melahirkan Pemimpin Jualan yang baru di dalam organisasi anda (“break out”). Bonus Kepimpinan dibayar kepada semua Pemimpin Jualan yang layak dan menepati prestasi yang digariskan untuk bonus ini.
Bonus Kepimpinan dibayar berasaskan pada PV Kumpulan sehingga Pemimpin Jualan tahap ke-enam. Pembayaran bonus ini berasaskan jumlah sebenar KiraanMata pada Tahap Pertama (First Level Point Count) dalam kumpulan tersebut.
Insentif Coordinator (sehingga 1.5%)
Bonus Insentif Khas Shaklee (Insentif Coordinator) merupakan satu insentif dan ganjaran bagi prestasi perniagaan cemerlang yang ditawarkan kepada pangkat Coordinator dan ke atas, yang layak.
Program Kereta Program Subsidi Kereta Shaklee ialah program insentif yang ditaja khas oleh Shaklee untuk semua para Pemimpin Jualan Shaklee yang menepati syarat-syarat yang ditentukan. Pemimpin Jualan yang menepati syarat kelayakan akan mendapat kredit kereta setiap bulan dimana mereka perlu memenuhi syarat perlaksanaan Program Kereta ini secara minimum.
Program Konvensyen/ Insentif Sebaik sahaja anda mencapai pangkat Supervisor, anda telah mula mendapat mata terkumpul untuk Program Konvensyen Shaklee. Destinasi dan kelayakan UV bagi setiap konvensyen berbeza pada setiap tahun. Sila rujuk Brosur Konvensyen/insentif untuk keterangan lanjut.
Apakah kelebihan berdaftar di bawah group kami(jutawan)?
 - Bimbingan intensif disediakan secara ONLINE di Facebook, group EXCLUSIVE hanya pengedar sah yang berdaftar bersama kami layak menyertai dan mendapatkan RAHSIA SKOR yang tidak terdapat di mana-mana dari kami.
- Bimbingan OFFLINE - Coaching, Kelas bimbingan disediakan dan kamijuga mengadakan Misi Road Tour ke setiap negeri di Malaysia.
credit : iffah

Ingin mendapatkan kelebihan di atas???
boleh hubungi saya
sue
id:854920
sms/whatapp" 017-2101210
email: suwmoahamed[@]yahoo.com   

Tuesday, March 19, 2013

antara tony romas, TGI dan juga chillis

heehehe..
tetibe terasa nak mengompare ketiga2 tempat makan ni..
tiga-tiga tempat ni best sebenarnya..
tapi setiap satu ada pro n cons mengikut selera anak tekak ku kekekeke

CHILIS
 tempat ni yang paling best mash potato die ngan gravy nyam nyam..kalo gi makan situ mesti order ekstra bawak balik mash potato yang sangatlah lazat dan menjilat jari..
menu yang lain bagi ku biasa ajer

TGI
kat sini main course dia sedap.. rib eye yummeh.. tapi side dishes jugak yang ku compare kan.. hahahah, mash potato tak sedap.. org lain sibuk dok compare main course.. aku plak sibuk dok compare side dishes yang berlemak tu kannnn :)

TONY ROMA'S
kat sini main dishes ni memang heaven.. sume besar2 gabak.. tapi yg plg besar aritu sbb mkn kt GARDEN.. cawangan  lain takde la besar sangat.. tp memang heaven lah..harga plak lebih kurang je tiga- tiga tempat ni, tinggal lagi.. kenikmatan makan la kan.. hehehe, kalo dah besar sah2 la puas makan ye tak?

gambar mls nk upload.. tapi kesimpulannya itu la review serba sedikit tentang ketiga2 tempat ni.. kalo nk lebih umppphhh, cer gi try sendiri.. kannnn

salam sayang
sue :)

Wednesday, March 13, 2013

Untuk cantik 10 tahun akan datang, ia bermula dari hari ini

 Assalamualaikum semua..
harini mood feeling-feeling cantik..so jom kawan2. teruja saya baca entry ini di blog Kak N... 

Terus bersemangat jadi rajin mkn vitamin.. hehe.. Mari baca dan renungkan...
______________________________________________________________________
Masa saya jadi guru tuisyen di rumah dulu, saya ada seorang pelajar perempuan yang mana saya suka melihat wajah emaknya. Wajah mak pelajar perempuan saya ni memang cantik dan paling suka saya tengok ialah beliau nampak muda. Bila berjalan dengan suaminya, orang pasti akan dapat lihat dengan sangat ketara seolah2 pasangan lelaki tadi wanita yang berusia awal 30 an sedangkan kedua-dua pasangan ini telah berumur 50 an ditambah suaminya telah pencen.

Saya menjadikan wanita itu sebagai satu sumber inspirasi untuk saya pastikan yang saya perlu menjaga diri dan kecantikan diri sebelum berumur 40 an nanti. Mana tidaknya, rata-rata wanita menyedari kepentingan kecantikan selepas ditegur oleh suami yang mukanya kelihatan tua atau melihat wajah kawan-kawan se umurnya nampak lebih muda.

Mak saya dulu sendiri berpesan, sebagai isteri walau hanya duduk di rumah dan tidak bekerja, wajib pastikan dirinya sentiasa cantik, badan yang menawan. Mak dah tanamkan dalam minda saya sejak kecil lagi. Oleh kerana itu lah saya amalkan supplement walau dah tidak menyusu.
Alhamdulillah kini hampir semua adik beradik saya amalkan Shaklee sebagai makanan tambahan.Setiap orang mempunyai kekangan tersendiri maka pilihan untuk amik supplement atau tidak bergantung pada cara hidup masing-masing dan hanya kita yang tahu menilai diri kita.

Jika anda merasakan payudara mula kendur, amalkan ESP danVit C
Jika anda merasakan badan anda gempal dan membesar, amalkan Lecithin dan alfalfa
Jika anda sering keletihan amalkan Ostematrix
Jika anda mahu kelihatan cantik dan menawan, amalkan GLA dan Vitamin E.
Jika anda seorang isteri yang mahu kelihatan hebat didepan suami anda, pastikan anda sentiasa cantik dan muda :)


Saya tahu ramai yang masih mengganggap supplement itu sesuatu yang membazir....tetapi orang tak sedar kos mencegah lebih murah dari kos merawat.

Percayalah untuk cantik lagi pada 10 tahun yang akan datang, ia bermula dari hari ini :)


____________________________________________________________________

Apakata cuba dapatkan set optimum iaitu bcompleks, vitamin c dan vitalea sebagai permulaan?
Jika anda konsisten, akan melihat kesannya dalam 21 hari.

tapi jangan pula rasa wajib kena amek supplement.. kalo anda boleh dapat sumber2 vitamin dari bahan semulajadi..yakni anda memang penggemar buah-buahan, makan makanan seimbang ikot piramid makanan.. dah tak perlu amek supplement.. its good enough dah..

cume kalo anda jenis yg macam saya.. jarang nak jumpe makan makanan seimbang..buah tu makan tapi jarang-jarang..hari2 asek makan menu sama je.. itu memang saya sarankan amek supplement. well only you know how you life is kan?
 
So kepada sesiapa yang berminat, boleh email kepada saya di suwmohamed@yahoo.com atau sms kan kepada saya 017-2101210 untuk konsultasi percuma apabila membuat belian dari blog ini.


* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.
You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.