Search This Blog

Monday, March 26, 2012

Madam Kwan, subway dan ikan bakar..

cerita hujung minggu yang happening.. :) (atleast for me)

pagi sabtu jaga exam..
so bile balik tghari tu.. suami ajak kuar belah petang sebab kononnya boring dah..katenye nak ke KL..
suami tanya nak makan kat Madam Kwan ke Tony Roma's..
lepas pikir2.. madam kwan tak penah cuba lagi.. Tony Roma's walaupon tak penah cuba tapi agak sipi2 rasa ngan TGI ngan Chili's..
sudahnya kami menapak ke MidValley..

inilah menu kami pada petang itu..
dumpling soup..
tak kena ngan selera sebab bau sangat kuat.. susah sekarangni nak kena ngan selera.. nak kata alahan, alahan di 2nd trimester la plak..sudahnya aisy yang makan ni..
nasi bijari.. yang baru letak semulut kat mulut dah takle telan.. ayam tu bagi aisy makan.. udang suami makan.. nasi sikit2..
ayam masak merah kot.. suami punye ni...

kangkung goreng belacan...

penyelamat keadaan...
banana fritters with ice-cream..
yang ni best!!
kesimpulannya: sendiri pilih gi madam kwan.. sendiri nyesal.. baik la pegi Tony Roma's sbb bil pon lebih kurang sama je rege..


hari ahad plak..
pepagi suami dah kuar gi jogging..lepastu kami gi cari meja makan sat kat area senawang..
tetibe tengahari suami ajak gi mines..
yuhuuuu!! best giler sebab nak makan sandwich subway ni,.. hehehe

yang ni besttttttttt!!!!

yang ni selingan tetibe ada budak2 pakai baju ala2 princess so amek gambar la hehehehehe... budak2 ni kecik2 lagi dah bergaya ala2 model.. dah di train gitu...


n then malam balik umah singgah kedai dekat ngan umah makan ikan bakar...
pon kena ngan selera jugak sebab terasa dekat ngan dapur sendiri.. masakan stail kampung :P

ikan pari bakar, kangkung goreng belacan, sup daging dan juga telur dadar..
sume habis licin!!
gambar tadek sebab sibuk mentekedarah hahhahahahaha...

ok itu la cerita di hujung minggu ku yang agak happening sebab banyak berjalan2 sket minggu ni..selalunye jadi beruang kutub duduk je kat umah.. nak berjalan payah skali hehehehe..
minggu ni tetibe suami ku aktif, so agak happening la hidup ku..

:) daaa

0 corat-coret:

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.