Search This Blog

Wednesday, December 12, 2012

berpantang cara saya :)

assalamualaikum semua..
alhamdulillah adam iskandar sudah selamat dilahirkan dan sekarang dah berumur 2 bulan dan 21 hari :).

kalini c-sect lagi.. sudah rezekiku c-sect xde can nak bersalin normal.. Alhamdulillah this time much more easier sebab mentally prepared dan juga set berpantang pon dah ready..

untuk bersalin anak kedua ni, dah ready siap2 amek set berpantang shaklee (b-compleks, vitalea, vitaminC, zinc, ESP) dan ada juga ambil gla, vitamin E untuk betulkan hormon balik :).. sbb tu right after one month, terus peot sudaaa..

oh ye, saya juga mengamalkan meminum sesudu teh vivix setiap malam selepas dapat info daripada nutritionist shaklee yang vivix bagus untuk mempercepatkan pembaikpulihan luka.. :).vivix sangat2 membantu sebab senang nk bangun pagi walaupun asek bgn mlm.. adam "jetlag" xle ubah jadual tido lagi.. so mlm dia berjaga (1bulan pertama tu).. badan rasa segar je.. dan suami ku pon amek gak vivix.. dia pon ckp mende yg sama.. ai laikee!!

pengalaman berpantang kalini sangat best jika dibandingkan yang pertama sebab dah tau nak handle baby tu satu hal, xde crack nipple, xde nk kena bgn setiap stgh jam menyusu sambil duduk (sekarang menyusu sambil tidur sbb d terer hahah)..
tapi yg best badan rasa best sgt.. luka kt tempat jahitan pon cepat je ok (i believe its shaklee), badan rasa segar dan cergas je.. my mil pon tegur baby nmpak lebih alert diawal usia sebulan :)..

not only that, susu pon banyak asek kuar je.. bak kata adikku..sekarang dia tau camne rupa org kata susu kuar cam air paip.. memancut2 xpyh pam.. :)
ada org kata ambil vivix nnti anak xnk menyusu dah sebab susu rasa "lain".. tp nengok anakku rilek je menyusu.. xde tunjuk simptom refuse ke apa ke.. :)

tgk orang lain bersalin c-sect 3 minggu masih jalan pegang perut.. baru teringat eh aku ni bersalin gakla.. serius cam lupa baru je bersalin macam org lain gak.. im not sure this one good or not.. tp ok la kan :). tapi seperti biasa makku bisingla dah xrupe org bersalin katanya.. jalan pon laju je :)

kan best xperlu risau dah anak kuning(jaundis).. oh ye, anakku bebas jaundis :).. dah xperlu risau anak perut kembung meragam sebab jamu.. dlu masa first time beli set pantang (jamu).. lps 20hari baru amek jamu.. lpstu mkn skip makan skip sbb risau anak kembung.. sekarang no more!!

ni pengalaman saya berpantang dengan shaklee.. anda bagaimana?
:)



Monday, December 3, 2012

Promosi Collagen Powder yang marvellous!!!

Salam semua..
bulan 12 adalah bulan penutup bagi tahun 2012 ni..
dan yang bestnya penutup tahun ni diakhiri dengan promosi COLLAGEN POWDER SHAKLEE..

promosi bulanni adalah beli 6 percuma 1..dengan harga cuma rm1428 sahaja (untuk promosi bulanni sahaja
apa yang istimewa dengan promosi ni?
dengan pembelian set beli 6 free 1..anda dapat
1. free membership (jimat rm75 termasuk postage)
2. anda layak mendapat bonus sebanyak 8% daripada shaklee yg bernilai RM 110.. (TUNAI yer)
3. dapat percuma satu kotak collagen yang bernilai rm298 (harga runcit)
4.  dapat kebaikan collagen dengan harga murah!!

antara kebaikan dan kesan penggunaan collagen powder shaklee:
1. anti-ageing
2. hydrating
3. restores skin elasticity
4. nourishing hair and nail
5. firming
6. improve joint and musvle flexibility
7. better vision :)

jom dapatkan sekarang.. jika anda tidak mampu untuk membeli pada pakej di atas.. boleh hubungi saya untuk runding bagaimana untuk mendapatkan collagen pada harga super duper istimewa!!!

sms/whatsapp saya di 017-2101210
 or shoot me an email at suwmohamed@yahoo.com dengan tajuk "promosi collagen"

Tuesday, November 20, 2012

cantik berseri dengan collagen powder shaklee

Assalamualaikum semua,
harini nak share mengenai serbuk kolagen shaklee atau Shaklee Collagen Powder.
produk shaklee yang ni memang mendapat sambutan luar biasa hangat disebabkan keberkesanannya..

sebenarnya apa keistimewaan serbuk kolagen ni??
Ianya merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4000mg proprieari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak dari sisik ikan merah yang tahan tekanan :)

7 Bahan Utamanya yang diadun dalam serbuk kolagen ni terdiri daripada
  • Ekstrak biji benih Camellia, 
  • Japonica, 
  • ekstrak Pfaffia, 
  • kolagen ikan, 
  • ekstrak kerang-kerangan, 
  • lactobacillus acidophilus, vitamin C dan Vitamin B
bukan kolagen ikan semata.. jadi hasilnya lebih baik dan keberkesanannya lebih ketara.selain dari itu, kolagen daripada shaklee yang berbeza dengan produk kolagen lain dipasaran dari segi
  • Kolagen bermolekul yang sangat ringan, kira-kira 1000 Dalton*
  • mudah diserap oleh badan 
  • membantu peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan
  • gabungan 7 bahan utama utk menigkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan dari dalam ke luaran.
Kesan dan Faedah mengambil Kolagen
  • anti penuaan - mengurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yg kelihatan
  • menghidratkan - melembapkan kulit bagii mengurangkan rasa kering dan terkupas pada muka
  • mengembalikan keanjalan kulit - meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan
  • melicinkan - meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit
  • menyubur - menggalakkan kuku yang kuat, rambut yng tebal dan bersinar
  • mencerah - mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit
  • mengegang - membantu menegang dan menganjalkan payudara.
  • faedah tambahan kolagen - menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang. membantu mengekalkan otot didalam mata supaya lembut.

IANYA TERBUKTI BERKESAN!

Shaklee RSS Collagen terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas menggunakannya selama 8 minggu keputusan menunjukkan kulit lebih baik secara menyeluruh.


     ujian klinikal yang dijalankan oleh shaklee membuktikan bahawa, serbuk kolagen berupaya untuk:
    - Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
    - Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
    - Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
    - Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
    - Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
    - Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
    - Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
    - Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
    - Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%
    jadi apa tunggu lagi??
    cubalah hari ini dan rasai perbezaannya.. menarik bukan??
    sms/ whatsapp/call:017-2101210
    or shoot me an email: suwmohamed@yahoo.com



    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

    Tuesday, November 6, 2012

    Promosi November!! Alfalfa

    Salam semua..
    Bulan ni ada promosi alfalfa..
    Alfalfa dikenali sebagai raja tumbuhan dan mempunyai manfaat yang banyak..
    Akarnya yg panjang sejauh 6m kedalam tanah mampu menyerap zat2 dan mineral daripada tanah..

    Fungsi alfalfa antaranya ialah:

    Mengurangkan bengkak, sakit sendi, arthritis, ulser, penyakit perut, masalah kolon, sakit ulu hati, hernia, sembab air, tiada selera makan, bengkak buku lali dan kaki, sinus, alahan, hayfever, gout, bau badan, kaki busuk, nafas berbau, serta tujuan detoksifikasi.

    Alfalfa adalah semulajadi, antihistamin, diuretik, membantu penghadaman , kaya dengan serat dan klorofil, kaya dengan mineral, baik untuk pesakit kencing manis, merendahkan kolestrol, dan anti-tumor dan anti-bakteria.

    Perbezaan alfalfa Shaklee dengan alfalfa dipasaran ialah alfalfa Shaklee menggunakan ekstrak daripada daun manakala alfalfa dipasaran kebanyakannya adalah daripada alfalfa sprout(biji cambah).

    Dapatkan alfalfa pada bulanni dengan harga yg istimewa dan hanya alfalfa Shaklee :)

    Hubungi saya
    Sms/Call:017-2101210
    Or email saya suwmohamed@yahoo.com

    Monday, October 22, 2012

    ESP pada harga yang murah!!

    Promosi Oktober untuk harga runtuh ESP tinggal beberapa hari je lagi.. Nak tau apa itu ESP? Jom tengok gambar di bawah ni..

    Sebarang pertanyaan tentang promosi harga runtuh ni boleh hubungi saya
    Sms/ Call: 017-2101210
    Or shoot Me an email at suwmohamed@yahoo.com

    Wednesday, September 19, 2012

    vitamin E yang marvelous dengan ekstrak grape seed !!!

    wow!!! yang ni memang bagus.. 
    vitamin E shaklee yang baru ni diperkaya lagi dengan ekstrak biji anggur.. so dah tak perlu amek asing-asing.. dengan hanya satu kapsul dah memadai..sume lengkap.. 
    bagi yang belum tau apa kepentingan ekstrak grape seed ni, jom baca info dibawah :). 
    kandungan ekstrak biji anggur mengandungi unsur aktif polifenol..secara ringkasnya polifenol dapat:
    1. Mengurangkan kerosakan radikal bebas pada sel saluran darah- membantu melindungi daripada sakit jantung
    2. Memperbaiki kulit dari dalam-memperbaiki penghidratan kulit dan mengurangkan kemerahan kulit yang disebabkan oleh pendedahan kepada sinaran UV
    3. Merendahkan tekanan darah
    4. Mengurangkan pembentukan kolesterol
    bagus kan? 
    dan kepentingan vitamin E adalah seperti berikut:
    • Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
    • Memperbaiki peredaran darah,utk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic payudara
    • Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
    • Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan.
    • Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari.
    • Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.
    • Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
    • Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
    • Merendahkan kadar kolesterol.
    • Membantu mencegah kanser.
    • Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki.
    • Vitamin E juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri. Malah wanita hamil, menyusukan anak, mengambil sebarang pil hormon dan melalui fasa menopous memerlukan vitamin E.
     best kan?
    sume ni hanya didalam satu tablet..walaubagaimanapun.. anda juga boleh mendapatkan vitamin E daripada sumber asli..

    Sumber makanan Vitamin E: minyak sayuran, sayuran berdaun hijau gelap, kacang, biji-bijian , dan semua bijirin. Beras perang, makanan daripada jagung, telur, rumpai laut, hati yang dikeringkan, susu, oat, daging organ , kacang soya, ubi kentang, selada air, dan gandum

    oh ye ekstrak biji anggur.. boleh didapati daripada buah anggur itu sendiri :)

    dan sedikit info mengenai kekurangan vitamin E boleh menyebabkan: Mudah radang,penuaan kulit sebelum masa,rambut gugur,anemia

    ok jika ada yang berminat atau ingin mengetahui lebih lanjut..bolehla sms/call saya di 017-2101210 untuk respon cepat..
    dan juga boleh email di suwmohamed@yahoo.com

    Monday, September 3, 2012

    setelah sekian lama tidak berupdate..

    Salam semua..

    tak tau apa la yang sibuk sangat sampai tak sempat nak menulis disini.. hajat dihati tu memang sentiasa ada nak update dan share cerita tapi asek bertangguh je..
    so ini la jadinya..

    ramai juga yang sms bertanyakan samada saya masih aktif dengan shaklee ataupun tidak.. masih.. masih aktif.. cuma sebab kekangan masa kurang berupdate di sini..

    terima kasih kepada yang email untuk order produk shaklee..
    dan yang email bertanyakan cara-cara untuk menjadi ahli.. terima kasih kerana meletakkan kepercayaan kepada saya..
    together we climb the mountain :)

    kepada yang mencari-cari suplement untuk diri sendiri, mak ayah, suami, anak mahupun ahli keluarga boleh la pilih yang mana berkenan di hati mengikut kesesuaian masing2..
    ada pilihan untuk
    1. kecantikan
    2. anti-ageing
    3. kesuburan
    4,.penyusuan
    5. resdung
    6. eczeme
    7. jerawat, parut
    8. keanjalan kulit, gebu dan cun :)
    9. kesihatan optimum
    10. sakit-sakit sendi..

    boleh sms/call saya di talian 017-2101210
    atau shoot me an email suwmohamed[@] yahoo.com

    oh yer.. no di atas dah takleh nak whatsapp yer.. harap maaf..
    tapi sms insyaAllah saya akan respon secepat yang mungkin...

    terima kasih semua
    cheh! diva la sangat kan macam ramai je peminat hihihi


    Saturday, August 4, 2012

    Berpuasa dengan Shaklee: sihat bertenaga sepanjang Ramadhan

    Ramadhan dah separuh bulan.. Harini dah 15 ramadhan.. Harapnya Ramadhan kali ini merupakan Ramadhan terbaik bagi kita semua berbanding Ramadhan terdahulu.. Moga-moga juga kita dapat berhijrah dan kearah yang lebih baik dan menambah amal kita sepanjang ramadhan ni..

    Pengambilan supplement penting bagi memastikan kita sentiasa cergas dan bertenaga sepanjang masa. Tidaklahsehingga tidak merasai langsung lapar dan dahaga.. Memadai jika kita tetap produktif dan tidak lembik sehingga mengganggu tugas harian.. Ada 4 pilihan set untuk anda pilih..

    1. Mighty 3 gem- bagus untuk memastikan badan mendapat zat yang secukupnya dan memastikan cecair dalam badan dapat diganti dengan baik dan juga sebagai tenaga: bagus utk seisi keluarga :)

    2. Energy booster- untuk memastikan kita sentiasa bertenaga bg membolehkan kita melakukan tugas harian dengan baik.. Sesuai untuk mereka yang sentiasa bekerja diluar dan sentiasa bergerak atau aktif

    3. Digestive Health program- Bila Ramadhan ni, kita byk ambil makanan di bazar Ramadhan atau makan kat luar kan? Selalunya kurang fiber disebabkan kurang pengambilan buah2an dan serat.. Jadi set ini Sangat membantu untuk memastikan perut tak meragam dan takde masalah sembelih :)

    4. Immune booster program- jika badan tak sihat semua pon tak leh nak buat.. Jadi set ini sangat sesuai untuk memastikan badan kita sentiasa sihat dan persiapan yang baik untuk meningkatkan ibadah dibulan yang mulia ni..Inilah masanya untuk meningkatkan amalan dalam keadaan sihat dan cergas.. Nak-nak plak suhu sekarangni tidak menentu.. Kejap hujan kejap panas.. Ramai yang selsema dan batuk2.. Jadi boleh ambil set ni untuk membantu kita dalam menjalani ibadah dan keje seharian..

    Semoga Ramadhan Kalini kita mampu untuk meningkatkan ibadat kita.. Amal kita dalam mencari keredhaan Allah dan memperbaiki diri..

    Untuk pertanyaan lanjut mengenai keempat2 set di atas bolehlah menghubungi saya
    Sms/Call: 017-2101210
    Email:suwmohamed@ yahoo.com

    Selamat menjalani ibadah puasa dan sama2lah kita mengimarahkan bulan yang mulia ini :)

    Friday, July 20, 2012

    tips pemilihan soya :)

    Ramai yg mempertikaikan kepentingan SOYA sebab isu mempopularkan Soya ini konon2nya ditimbulkan dari US supaya org beramai2 beli dari pengeluaran soya US ini. Semoga diambil iktibar dan makan dengan BERILMU supaya hilang keraguan. Ini adalah perkongsian dari MommyLyna.

    Macam-macam jenis soya yang ada di pasaran. Ada dalam bentuk serbuk, kotak dan sebagainya. Adakah anda pernah mengambil berat soal soya ini? Adakah soya yang anda ambil selamat?

    YA, memang ada risikonya. Jom kita tengok checklist di bawah.. ADAKAH SOYA ANDA SELAMAT?

    Adakah kacang soya kegemaran anda…

    -Ditanam secara organik?
    -Tidak menjalani proses genetik (Bukan GMO)?
    -Mengandungi 9 asid amino penting?
    -Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol?
    -Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan?
    -Diproses tanpa haba?
    -Ditambah dengan kalsium? (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – dineutralkan bila kalsium ditambah)?

    Sekiranya anda mendapati semuanya atau kebanyakannya TIDAK, maka inilah masanya untuk anda mendapatkan minuman soya yang terjamin dengan ciri-ciri di atas.

    Apakah penerangan di sebalik ciri-ciri di atas?

    1 - KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) – mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!

    2 - KACANG SOYA GMO - lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!

    3 - 9 ASID AMINO - adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.

    4 - KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL – mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.

    5 - BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN – menyebabkan fungsi tubuh terganggu dan meningkatkan risiko kanser.

    6 - KACANG SOYA YANG DIPANASKAN - merosakkan kandungan proteinnya!

    7 - KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA) – menjadi berasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.

    Sanggupkah anda merisikokan diri dengan mengambil langkah yang tidak selamat, sedangkan anda sebenarnya ingin menjaga kesihatan? Mungkin anda dah pernah baca tentang risiko penyakit kanser yang disebabkan oleh soya.. seperti yang digembar-gemburkan.

    Dapatkan soya yang berkualiti dan selamat..

    Tuesday, July 17, 2012

    Essense

    Wednesday, June 13, 2012

    Keperluan protein dalam diet harian dan kelebihan ESP shaklee.



    Assalamualaikum semua,

    jom harini baca berkenaan protein..

    1. keperluan protein dalam dier harian

    2. kepentingan protein dalam diet harian

    3. Energising soy protein Shaklee

    4. risiko kekurangan protein..


    Pengambilan protein membantu menghasilkan sel baru maka sel mati dan sel lama ini dapat disingkirkan.
    Apa kelebihan dan kebaikan protein sebenarnya ?

    KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN

    Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng.

    Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem. Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati.

    PENTINGKAH PROTEIN?
    Our body need protein to grow! It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body. Stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH & KURANG SIHAT. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.

    25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

    Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-

    1. 66% Water
    2. 25% Protein
    3. 8% Fats
    4. 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%

    TAHUKAH ANDA ?

    Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

    SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN

    Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

    Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

    Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

    PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY!

    Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

    RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):

    1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
    2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
    3. Liver (penyakit hati)
    4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
    5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
    6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
    7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
    8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
    9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
    10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
    11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
    12. Irritability (Badan menggeletar)
    13. Fatigue (Letih lesu)
    14. Weakness (Lemah)
    15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
    16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
    17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

    jadi.. ambillah sesuatu atau makanlah sesuatu dengan ilmu :)

    untuk sebarang pertanyaan
    ble sms|whatsapp 017-2101210 or shoot me an email suwmohamed@yahoo.com ..

    jom cantik, sihat dan happy :)

    Sunday, May 20, 2012

    Seremban-paktam kopitiam-Empire-Serai-mines-subway-alamanda-sushi king- bangi-oldtimer

    Tajuk kemain panjang lg..
    Lets the picture tell the story.. Another Hujung minggu yang panjang bagiku :)

    Wednesday, May 16, 2012

    VIVIX yang best :) testimoni ibu saya sendiri

    ape itu vivix?

    credit to shaklee Malaysia
    Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

    Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. 

    jadi fungsi utama adalah untuk anti-penuaan semulajadi..

    walaubagaimanapun, vivix sangat bagus untuk
    1. mengawal gula dalam darah (bagus untuk diabetis)
    2.  mengawal tekanan darah
    3. rawatan untuk kanser
    4. merawat sakit-sakit sendi (joint pain)
    5. membantu tidur yang lena
    6. mengurangkan kedut-kedutan dimuka dan seluruh badan :)
    7. membuang kolestrol yang jahat dalam badan
    8. dan banyak lagi..
    untuk bacaan lanjut boleh baca DISINI dan juga testimoni vivix boleh baca DISINI

    ini kerana vivix membaiki sel di peringkat DNA.

    jom berbalik kepada cerita asalku.. heheh, testimoni ibu sendiri selepas menggunakan vivix..
    of course tujuan asal bagi MA vivix adalah untuk mengawal gula dalam darah dan bagi kesihatan optimum sebab umurnya yang dah meningkat dan juga haritu ma pegi check-up doc kate tinggi gula (ma tak ckp ada diabetes, tapi rasanya bila tinggi paras gula tu..kemungkinan untuk diabetes sangat tinggi)..


    jadi , aku bagi la sebotol vivix kat ma..


    lepas makan sebulan ma tepon cakap vivix dah nak abes.. 
    dan dia cakap best sebab sakit2 urat kat tangan dah TAKDE.. 
    ma aku ni mmg tukang jahit.. dan sengal2 dan sakit urat di bahagian tangan sangat biasa..
    tapi bila makan vivix semua tu hilang..
    dan ma juga bitau proses membuang juga senang.. (ma ada masalah nak membuang  lepas bersalinkan adik kembarku..)


    im happy to hear that..
    dan yang paling best ma kate kulit dah jadi makin halus :)
    i never told her that vivix can help improving all these tau.. cume cakap bagus untuk kawal gula dalam darah je.. 
    dan yang paling best..
    asek best je kan.. 
    kawan-kawan ma sume cakap kulit ma nampak lebih segar dan pinkish.. heheheh,siap cakap nak beli jugak..and tanya2 harga lagi.. best kan???


    terus dengan aku skali feeling2 nak amek vivix.. tapi apakan daya, IBU MENYUSUKAN DAN WANITA HAMIL TIDAK BOLEH AMBIL VIVIX YER..


    jadi aku simpan jela niat tu dlu.. tak sabar rasanya nk cuba sendiri kehebatan vivix ni..
    so peeps out there yang tak tergolong dalam kategori IBU MENYUSUKAN DAN WANITA HAMIL, boleh lah cuba ni tau.. berbaloi- baloi..


    untuk sebarang pertanyaan
    ble sms|whatsapp 017-2101210 or shoot me an email suwmohamed@yahoo.com ..
    jom cantik, sihat dan happy :)

    Thursday, May 10, 2012

    Ketagih buku :)

    Within past few years.. I noticed that i love to collect/buy books.. Especially motivation book..hmm, kinda addicted to it.. :)

    suka je membiarkan diri tenggelam di alam buku.. Of course most of the book that i read, i manage to finish it within one day :) Except yg tebal2 like ensiklopedia, buku Tun tu..and then buku Innovator's DNA..

    Dalam 5 bulan pertama tahun ni.. Saya sudah ada lebih 10 buku.. Antaranya hasil nukilan Prof muhaya.. 4 books from her..(and a few yg bg kat adik2.. Actually all of her book she wrote, i buy :) Cant resist it :p).. Judul2 lain "kenapa Rasulullah tidak pernah sakit, ensiklopedia asmaulhusna, excuses (brian tracy), law of universal attraction, the Innovator's DNA, Doctor in the house( alamak lupa la plak exact title for this)..
    And a few yg dah bli awal2 taun lupa la plak..

    Buku2 yg saya baca currently affect my life So much that im glad it actually did it :)

    Oh disebabkan saya suka baca buku.. I tend to give book as a present to my frens and collegue too.. :) Cant avoid it.. I think buku yg the most valuable and have sentimental value..

    Oh btw, tulis blog semasa sedang berkonferen untuk mengelakkan mengantuk dan penceramah yg So So.. Idea tulis blog pon macam sendu sebab ngantuk2.. Ok la daaaa
    (sambung tido oppppsss)



    Monday, May 7, 2012

    PROMOSI MAY :: GLA COMPLEX

    Jom cuba promosi MAY yang best giler ni :) 

    Vitamin yang lebih baik daripada EPO...sebab apa??sebabnya dalam GLA Complex ini, turut ada kandungan Vitamin E dan Minyak biji matahari. best kan??

    Kenapa GLA Complex Shaklee lebih baik daripada suplemen EPO di pasaran? Ini kerana, ramai yang tidak tahu, bahawa sebenarnya, kandungan bahan utama di dalam EPO ialah GLA - gamma-linolenic acid.  
    Jadi apa kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex ni??...

    ♥Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
    ♥Membantu meningkatkan kesuburan
    ♥Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
    ♥Membantu dalam menangani menopus
    ♥Menguatkan kuku dan rambut
    ♥Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
    ♥Membantu menangai ekzema
    ♥Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
    ♥Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
    ♥Menguatkan imuniti tubuh
    ♥Memperlahankan proses penuaan
    ♥Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
    ♥Mengawal kencing manis dan darah tinggi
    ♥Mengawal kolesterol
    ♥Untuk fungsi saraf
    dan yang lagi best.. GLA ni berfungsi memecahkan lemak dalam diam.. so bonus kepada sesapa yang sedang dalam proses untuk penurunan berat badan..phewwww..
    sangat best kan..
    untuk informasi, GLA ni  sesuai untuk semua termasuk ibu menyusu. tetapi TIDAK DIGALAKKAN utk wanita hamil.
    untuk sebarang pertanyaan lanjut boleh sms|whatsapp saya di 017-2101210
    or shoot email me at suwmohamed@yahoo.com
    * Product ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

    Wednesday, April 4, 2012

    ~MEALSHAKE yang super duper best~

    Bulanni ada promosi mealshake.. jangan lepaskan peluang yer sume.. sekali setahun je ni promosi mealshake..so jangan lupa dapatkan pada harga yang super duper menarik :)

    sedikit info tentang mealshake;

    Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.

    Naturally good nutrition n great taste. No artificial flavor,colors,sweeteners or preservatives added..)

    bestkan mealshake ni.. sambil minum mealshake sambil merasai kelazatannya dan kebaikan as well..rasa?? french vanilla flavor..

    Siapa yang perlukan mealshake ni?
    1. anak-anak yang picky eaters (atau susah nak makan atau memilih makan)
    2. dewasa yang tak sempat nak breakfast ( mealshake sangat sesuai sebab ada complete nutrition)
    3. ibu mengandung yang alahan teruk.. (tak boleh nak makan asek muntah2)
    4. anak2 kecil yang sering demam dan selsema (bagus untuk menguatkan sistem imun badan)
    5. anak2 yang obes atau berat badan berlebihan sangat sesuai ambil ni juga

    apa sebenarnya fungsi mealshake ni?? camne supplement ni berfungsi?? kurus ble makan? gemuk atau obes pon ble makan??
    sebenarnya.. vitamin ni bantu reset our body..jika kurang selera mkn, vits n zat akan bantu reset body system so that selera mknnye sesuai lah dgn body tu..same goes to obesity, obes ni buat system berat sebelah, tuh yang nak makan je kejenye, but if all nutrient s are sufficient for our body, badan dah tak bagi signal nak makan bende2 lain dah.. clear tak?? so takdela nak makan merapu. Takdelah nak makan cikedes, jajan, etc…


    dan lagi info, sebenarnya yang buat badan kita gemuk ialah lemak, kalori & protein yg tak digunakan. Banyak sebab benda2 ni tak digunakan.
    Salah satunya sbb kurang vitamins. jadi bila kurang vitamin kita akan cepat penat. bila kurang bergerak takdela badan nak guna tenaga.bila tak guna sel pun berehat.bila rehat sel tak makan.bila dia tak makan jadila lemak2 terkumpul..

    haa, lagi clear kan?

    more info??
    read this untuk tahu 6 lagi kelebihan mealshake yang super duper best ni :)

    berminat?? untuk pertanyaan atau pesanan boleh sms| whatsapp saya di 017-2101210.. atau shoot me an email to suwmohamed@yahoo.com

    dan kepada sesiapa yang tinggal di area SEREMBAN, PAROI, SENAWANG, PANCHOR JAYA yang nak COD boleh juga..

    serta area KLANG DAN SHAH ALAM.. lai lai lai.. :)


    * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

    Monday, March 26, 2012

    Madam Kwan, subway dan ikan bakar..

    cerita hujung minggu yang happening.. :) (atleast for me)

    pagi sabtu jaga exam..
    so bile balik tghari tu.. suami ajak kuar belah petang sebab kononnya boring dah..katenye nak ke KL..
    suami tanya nak makan kat Madam Kwan ke Tony Roma's..
    lepas pikir2.. madam kwan tak penah cuba lagi.. Tony Roma's walaupon tak penah cuba tapi agak sipi2 rasa ngan TGI ngan Chili's..
    sudahnya kami menapak ke MidValley..

    inilah menu kami pada petang itu..
    dumpling soup..
    tak kena ngan selera sebab bau sangat kuat.. susah sekarangni nak kena ngan selera.. nak kata alahan, alahan di 2nd trimester la plak..sudahnya aisy yang makan ni..
    nasi bijari.. yang baru letak semulut kat mulut dah takle telan.. ayam tu bagi aisy makan.. udang suami makan.. nasi sikit2..
    ayam masak merah kot.. suami punye ni...

    kangkung goreng belacan...

    penyelamat keadaan...
    banana fritters with ice-cream..
    yang ni best!!
    kesimpulannya: sendiri pilih gi madam kwan.. sendiri nyesal.. baik la pegi Tony Roma's sbb bil pon lebih kurang sama je rege..


    hari ahad plak..
    pepagi suami dah kuar gi jogging..lepastu kami gi cari meja makan sat kat area senawang..
    tetibe tengahari suami ajak gi mines..
    yuhuuuu!! best giler sebab nak makan sandwich subway ni,.. hehehe

    yang ni besttttttttt!!!!

    yang ni selingan tetibe ada budak2 pakai baju ala2 princess so amek gambar la hehehehehe... budak2 ni kecik2 lagi dah bergaya ala2 model.. dah di train gitu...


    n then malam balik umah singgah kedai dekat ngan umah makan ikan bakar...
    pon kena ngan selera jugak sebab terasa dekat ngan dapur sendiri.. masakan stail kampung :P

    ikan pari bakar, kangkung goreng belacan, sup daging dan juga telur dadar..
    sume habis licin!!
    gambar tadek sebab sibuk mentekedarah hahhahahahaha...

    ok itu la cerita di hujung minggu ku yang agak happening sebab banyak berjalan2 sket minggu ni..selalunye jadi beruang kutub duduk je kat umah.. nak berjalan payah skali hehehehe..
    minggu ni tetibe suami ku aktif, so agak happening la hidup ku..

    :) daaa

    Monday, March 12, 2012

    kenapa alfalfa? kebaikan yang buatkan anda jatuh hati :)

    Alhamdulillah…semenjak dua menjak ni semakin banyak testimonial yang dishare di group tertutup kami berkenaan alfalfa dan kebaikannya..cuma rasa segan sket nak letak kat sni sebab kebanyakannya agak "sensored" hehehe..nak2 bab keintiman dan hubungan suami isteri..kepada sesiapa yang dah pernah membeli dan menggunakan alfalfa ni pasti merasai perbezaannya..dan sudah tentu anda akan dapat lihat banyak testimonial berkenaan alfalfa di group ekslusif kami kerana pastinya saya akan "invite" anda selaku pengguna produk shaklee menyertai group tersebut..
    *sape yang dah beli tapi blom join group tu ble inform saya yer..
    Saya yakin..selepas anda baca rahsia disebalik kepentingan alfalfa ni… anda pasti tidak akan terskip makan alfalfa..kalau terskip..sure rasa bersalah dan berdosa padan diri sendiri… ahahah..
    Jom baca kebaikan alfalfa ni..
    INI LAH DIA 11 ALASAN ANDA PERLU JATUH CINTA DENGAN ALFALFA
    1. It lowers cholesterol- In several studies, alfalfa supplementation reduced blood cholesterol levels, particularly for individuals with a specific kind of high cholesterol known as type II hyperlipoproteinemia. It appears that the fibers and chemicals in alfalfa stick to cholesterol, so that it doesn't stay in the blood so it can't be deposited on blood vessel walls. Even more exciting is that it seems to lower bad cholesterol (LDL) while leaving good cholesterol (HDL) alone.
    2. Contains essential enzymes needed to efficiently digest food- (Lipase – fat splitting,Amylase – acts on starches,Coagulase – coagulates or clots blood,Emulsin – acts upon sugar,Invertase - converts cane sugar to dextrose,Peroxidate – oxidizing effect of the blood,Pectinase – forms vegetable jelly,Protase – digests proteins)
    3. Alfalfa is a great digestive aid- The chlorophyll, enzymes, minerals, vitamins all aid digestion and help stimulate lagging appetites.The 8 essential enzymes assist in digesting all 4 classes of food: proteins, fats, starches and sugars.
    4. Aids in healing peptic ulcers- Contains Vitamin U, a vitamin found in green vegetables. It is used in the treatment of peptic ulcers, colitis, and gastritis and has an effect on secretory, acid-forming, and enzymatic functions of the intestinal tract*. Vitamin U effectively cured 80% of peptic ulcers of those tested at Stanford
    University, (as stated in “Nature’s Healing Grasses”).
    5. Aids the kidneys in ridding the body of excess fluid and regulates the bowels- Chemicals in alfalfa have mild diuretic properties, which may promote the loss of water from the body. Therefore, alfalfa may relieve swelling caused by excess water accumulation.
    6. Helps the body fight off infection- The chlorophyll in alfalfa develops an effective barrier against bacterial invasion by its stimulation effect on the growth of connective tissue and granulation tissue.
    7. Alfalfa has a long history of health benefits. Some consider it a superfood!- AL-FAL-FA meaning father of all foods. They were so convinced that it was beneficial to the health and strength of the body.
    8. Alfalfa is rich in vitamins-Vitamin A - for night vision and important for eye health. Builds resistance to infections, especially in the respiratory tract; promotes growth ands vitality; promotes healthy skin and is essential in pregnancy. Vitamin E- protects cells against damage from sun's radiation and air pollution; promotes heart, cardiovascular and muscle health and improved immune function; promotes muscle tone in the body; helps bring nutrients to cells and helps strengthen blood vessel walls, including capillary walls; helps proper focusing of the eyes.Vitamin U - promotes health of body to help overcome peptic ulcers.Vitamin B6-helps food assimilation and protein and fat metabolism; promotes nerve and skin health; helps battle nausea symptoms.Vitamin K- essential for blood clotting; important in liver functions; may possibly contribute to vitality and longevity.Vitamin D - regulates the use of calcium and phosphorus in the body and is therefore necessary for the proper formation of strong and healthy teeth and bones.
    9. Alfalfa is rich in minerals-Calcium- builds and maintains bones and teeth; helps clot blood, aids in vitality and endurance; regulates heart rhythm, soothes nerves.Iron - required in manufacturing hemoglobin; helps carry oxygen in the blood.Manganese is a trace element that is thought to be involved with the body's use of carbohydrates from food. This helps alfalfa lower blood sugar levels. Because alfalfa may have a lowering effect on blood sugar, alfalfa may increase the effectiveness of medications used for the treatment of diabetes. Potassium - necessary for normal muscle tone, nerves, heart action and enzyme reactions; digests fats.Phosphorus - needed for normal bone and tooth structure. Interrelated with action of calcium and Vitamin D. Improves nourishment of nerve tissue.Chlorine (chloride) - an essential electrolyte which cleans and purifies the body; regulates fat, sugar and starch metabolism.Sodium - regulates fluid balance throughout body; neutralizes acids, prevents clotting of blood; activates spleen, bowels and stomach functions.Silicon Magnesium - helps body to deal with constipation; steadies the nerves; has protective effect on skin and body; stimulates brain function.
    10. Alfalfa is high in protein- Alfalfa has 18.9% as compared to beef at 16.5%, milk at 3.3% and eggs at 13.1%. (Muscles are composed of protein and the lack of it results in fatigue and weakness.)
    11. Pregnancy and Lactation Remedies – as milk booster

    Amacam?....Jadi sesiapa diluar sana yang dah lama makan Alfalfa ni… pastikan anda tak terskip lagi dah… kerana saya yakin.bila kita tahu kepentingan dan khasiat sesuatu vitamin yang kita makan..maka kita akan rasa bersalah kalau terskip…huhu…. Bagi yang masih belum mencuba..marilah cuba.. harga memang harga mampu milik dan startlah bercinta dengan Alfalfa ni yer..atau dapatkan Alfalfa dalam mana2 Trial Pack Shaklee yang disenaraikan kat tepi blog saya ni..
    Akhir kata..apa yang membezakan Alfalfa Shaklee dan yang lain2? Only the finest quality alfalfa is used in Shaklee’s Alfalfa supplement. Grown in California without pesticides, herbicides, or inorganic fertilizers,synthetic hormones,growth regulators or chemicals.It provides the highest quality alfalfa available on the market today.

    Anda bagaimana?
    boleh sms/whatsapp saya di 017-2101210 or shoot me an email at suwmohamed@yahoo.com untuk pertanyaan lanjut :)

    Monday, March 5, 2012

    our simple anniversary celebration :)

    both of us enjoy food..so we decided to give ourself a special treat..yakni mengenyangkan perut..
    heheheh

    percubaan pertama kami ialah dengan menu ikan bakar yang sendu-sendu bahasa katenyer..
    ikan pari bakar sambal...
    yang selain dari rasa pedasnya.. takde rasa lain..:(
    hilang mood mlm tu..


    ikan jenahak bakar tak sempat snap gambar sebab sampai lambat dan masa tu sibuk plak dok mengejar dak keshek yang berlari ke sana kemari...

    yang juga tidak memenuhi piawaian kami..sebab selain pedas sambalnye..tak rasa manis ka, masam ke, masin ke, pahit ke... hampeh

    ok.. ni dia menu2 sampingan yang menyelamatkan keadaan...tapi tetap hampa jua..


    disebabkan kekecewaan kami tidak dapat menikmati ikan bakar yang menepati piawaian kami..
    suami belanja lagi skali utk mengubati perut yang tak puas hati (ye ker perut yg tak puas hati hahahah)..

    ok gambar sangatla tidak cun disebabkan kami tengah kebulur lepastu kena tunggu plak sejam lebih baru dapat order kami..
    so tanpa menoleh ke kiri dan kanan terus melantak tak hengat tapi sempat baca doa makan yer *sebelum orang kata baik bitau dulu hahahah..

    me..


    him..


    him..dak keshek :P


    him..dak keshek :P *tapi sudahnya mak dengan apaknye yang makan jua keh keh keh keh


    begitula sambutan ulangtahun perkahwinan kami yang pengisiannya adalah makanan..
    dan sesi memenuhkan perut..
    taunni bertiga..taun depan berempat plak sambut heheheheheh
    meriah uolss :P

    Friday, March 2, 2012

    masalah keputihan yang merimaskan?

    Assalamualaikum semua..

    harini saya nak berkongsi rahsia untuk menghilangkan keputihan..
    keputihan tu memang merimaskan..
    ada orang sampai kuar bau2 yang kurang enak lagi..
    walaupon saya punye kes tidakla teruk tapi tetap merimaskan sebab kena pakai panty liner utk elakkan kotor kat panties..

    Sebenarnya saya ambil set B iaitu set breastfeeding, tetapi Alhamdulillah masalah keputihan turut hilang..sebab apa? dalam set B mengandungi Alfalfa yang membantu mengatasi masalah keputihan saya..bukan itu sahaja kebaikannya, malah lebih lagi :)

    jadi disini saya ingin berkongsi kisah dan pengalaman rakan2 yang lain yang turut mengambil alfalfa secara konsisten dan merasai perubahannya..(juga kesan ke atas keintiman wanita.. ni bagi yg dah berkahwin lah yaa.. )..

    credit
    Keputihan ni adalah normal di kalangan wanita jika ia hanya lendir putih, jernih ,cair tidak berbau dan tidak berasa gatal... Tetapi keputihan itu boleh dikategorikan sebagai bermasaalah apabila ia bersifat pekat, berwana putih kekuningan, berbau, diiringi rasa gatal2.. Jgn anggap ianya masalah kecil ya. .. ataupun akan hilang dgn sendiri.. Tahukah anda masalah keputihan ni disebabkan jangkitan kulat. Jika ia tak dirawat, tak mustahil ia akan merebak dan menyerang organ2 penting dlm badan... Malah yg lebih teruk, ia mampu merebak ke pasangan kita..Dimana kesannya organ seksual lelaki juga turut akan berasa gatal,melecet dan kemerahan..
    Okey setelah tahu apa itu keputihan dan bahayanya ia... mari kita baca pengakuan mereka pula.. dgn izin empunya badan.. saya kongsi dibwh ini.. ini hasil dari yg mereka share di Group ekslusif tertutup utk customer2 kami...
    _________________________________
    Zakiah Zainol okay...no wonder la kali ni lepas abis pantang saya takder masalah macam rasa tak sedap dan discharge yang agak tak best...selalu lepas pantang jer mesti nak ambik bxxxxi. But not this time. I tak nak ambil any jamu cos malas nak campur2


    Dilla Jalil alfalfa mmg best..dilla pernah tanya hasben (lepas bersama selepas 100hari berpantang) ada rasa lain tak??hasben dgn serba salah ckp adalah lain sikit lepas bersalin ni..dh kurang grip!tp lepas ambil alfalfa..katanye ketat mengalahkan anak dara ko!!hehehe..i luv alfalfa!! ♥
    ________________________________________________

    Ehem ehem... pengakuan jujur Dilla tu mmg kisah benar... Tahukah anda Alfalfa ni mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido). ..Jadi jika rasa rasa mcm teruja nak cuba.. silakan yaa

    Di bwh ini pula saya share kembali beberapa feedback.. juga ttg masalah keputihan..
    Pn Lyn:. (dari link ini )
    ".....saya perasan pas mkn vitamin shaklee ni, keputihan saye dah kurang & makin takde....gembira sgt2....

    Pn Yati :.. (dari link ini )
    ".......dah start mkn alfafa nie tah bila tah lupa tp tu trial je..xpot pun kesan dia sbb target utama nak bykkan susu..smlm mkn alfafa slps sarapan 2 biji lps lunch 2 bijik... blk umah nak mandi eh keputihan nie xde ketul2 la..saya punye keputihan bukan jenis melelah kena panties tu tp jenis tgal kat dlm..terkejut gak xde ketul langsung..dah pakai ubat klinik dah beberapa kali dah2 hehehe..sbb apa jadi keputihan nie?aku pun tak tahu..semua wanita ada keputihan ke ye? ke aku je?huhuhuhuhuh sedih2...tu td sms kak cery betul ke alfafa nie blh kurang keputihan..dia kata ye

    Pn Dilla (dari link ini)

    "....Semenjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!
    _______________________________________________
    ___

    Itu dia antara secebis pengakuan beberapa org yg dah rasai kehebatan Alfalfa.. actually byk lagi testimoni mengenai Alfalfa dari segi keputihan dan keintiman ni.. cuma ia bersifat personal...jadi tak dpt disiarkan di blog ini.. :-).. Pendek kata.. anda cuba dulu.. baru anda percaya.. belum cuba belum tahu.. kan kan,...
    Merupakan suatu Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam 1950-an. Shaklee hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat termasuk kalsium fosforus ,zat besi dan magnesium serta klorofil,bioflavonoid,pelbagai mineral dan vitamin.Tidak mengandungi fungisid,bakteriosid, hormon2 sintetik,pengawalatur tumbesaran atau bahan2 kimia.

    Akhir kata.. anda akan jatuh cinta dengan alfalfa ini sekiranya anda tahu khasiatnya dan rahsia keistimewaanya. Itu akan saya kongsikan di entry yang lain yer :)

     sila emel saya di suwmohamed@yahoo.com OR sms| whatsapp saya di 017-2101210 utk pertanyaan lanjut :-)

    Tuesday, February 28, 2012

    siapa yang perlukan omegaguard?

    Sebab bulanni ada offer yang sangat best pasal omega guard ni..jadi sesiapa yang berminat boleh la pm|whatsapp saya 017-2101210 untuk pesanan atau sebarang pertanyaan :)

    hanya yang terbaik :) believe it!

    *Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

    Wednesday, February 8, 2012

    tak serasi atau healing crisis??

    Assalamualaikum semua..
    harini tergerak nak tulis tentang keserasian dan juga healing crisis bila ambil supplement shaklee ni..lama dah tak update blog ni.. nak wat camne masa begitu mencemburui diriku ini..ewahhh, jom pagi ni saya kongsikan apa yang ditulis oleh MommyLyna tentang tajuk ni...

    Di samping mereka yang merasai perubahan selepas mengambil supplement natural Shaklee ini, ada juga yang merasakan tiada kesan terhadap diri mereka. Apakah benar bahawa supplement tersebut tidak sesuai dengan tubuh mereka?Tubuh kita terbina dari pelbagai bahan termasuk vitamin dan mineral. Biasanya kita mendapat bekalan vitamin dan mineral dari pemakanan dan persekitaran, misalnya vitamin C dari buah dan vitamin D dari cahaya matahari. Namun disebabkan beberapa faktor, kebanyakan vitamin dari sumber tersebut tidak dapat membekalkan keperluan tubuh kita yang secukupnya. Oleh itu kita perlu vitamin.


    Vitamin & mineral Shaklee adalah diperbuat dari sumber semulajadi agar ia dapat dimanfaatkan sebagaimana kita makan buah oren dan berjemur di bawah matahari pagi.Namun, adakah orang yang tidak serasi dengan vitamin?Sebenarnya ada 3 jenis golongan yang merasakan mereka tidak serasi dengan Shaklee:

    1. Yang mengalami rasa nak demam, pening, rasa nak muntah, etc. bila mengambil supplement Shaklee

    2. Yang merasakan tiada apa2 perubahan terhadap dirinya

    3. Yang mengalami masalah seperti ruam2, gatal2 dan sebagainya.

    Penerangan:

    Golongan (1) adalah mereka yang mengalami healing crisis atau krisis penyembuhan.

    Golongan (2) adalah mereka yang menghadapi masalah penyerapan vitamin oleh sebab2 tertentu.

    Golongan (3) adalah mereka yang alergi pada supplement yang mengandungi herba contohnya alfalfa.

    Krisis penyembuhan atau healing crisis adalah kesan yang dapat dirasai oleh mereka yang mengambil makanan tambahan, terutama vitamin & mineral natural Shaklee. Ini berlaku bila tubuh kita yang yang banyak radikal bebas mula membebaskan toksin dan membina semula sel-sel tubuh, hasil dari pengambilan pemakanan tambahan bermutu Shaklee. Pengambilan makanan bernutrisi tinggi (dalam kes ini, vitamin/mineral Shaklee) membuatkan nutrien ini bertindakbalas dengan oksigen dan menjadikan sistem dalaman kita lebih cergas bekerja. Oleh yang demikian, tisu2 dan sel2 mula membuang toksin. Jadi, mereka yang pertama kali mengambil nutrien bermutu ini akan mula berasa tak sedap badan, mungkin nak demam, sakit kepala, sakit pinggang, muntah2 dan sebagainya. Kenapakah proses pembuangan toksin boleh mendatangkan kesan sedemikian?

    Sebenarnya ia bukan kesan sampingan atau side effect, sebaliknya tindakbalas normal, dan sekiranya anda menghadapi krisis penyembuhan ia adalah petanda yang elok. Maknanya sistem badan anda mula bekerja untuk menjana sel-sel baru dalam tubuh.Umpama sebuah tangki yang berkarat di bahagian dalamnya. Apabila dibersihkan, maka keluarlah karat2nya, lalu tinggallah tangki yang bersih. Tubuh kita seperti tangki itu yang penuh dengan karat. Oleh itu, seperti karat2 yang keluar bila dia dibersihkan, toksin dan benda bahaya akan keluar dari badan kita bila mengambil supplement.

    Bagaimana cara untuk mengurangkan kesan healing crisis? Seperti tangki di atas, bila nak kurangkan nampak kotor kelodak dan karat yang keluar, kita alirkan air yang banyak agar ia cair. Begitulah juga dengan healing crisis. Perlu tambah kuantiti air yang diambil. Supaya kesan healing crisis dapat diatasi.Jangan risau sekiranya anda mengalami krisis penyembuhan/healing crisis. Ia bukan satu petanda ketidakserasian, atau badan anda tidak sesuai dengan Shaklee. Malah ia adalah petanda yang bagus.

    Anda bagaimana? mahu mencuba vitamin shaklee?

    pm or whatsapp saya di 017-2101210 atau boleh juga email di suwmohamed@yahoo.com untuk sebarang pertanyaan :)

    Friday, February 3, 2012

    Mencari-cari suplemen untuk anak??

    Tercari-cari supplemen untuk anak? mana yang sesuai/ mana yang bagus?

    saya pasti setiap ibu bapa mahukan yang terbaik untuk anak2..
    dapatkan mealshake, omegaguard dan juga vitamin C untuk anak anda harini



    jom kita tengok kebaikan produk ini satu persatu

    1. Omegaguard
    tapi kenapa Omega?..apa itu?

    Kepentingan Omega 3 DHA dan EPA pada kanak-kanak
    Pada usia awal, kanak-kanak memerlukan pelbagai jenis sumber makanan antaranya karbohidrat, lemak, protein, fiber, mineral, dan vitamin.

    Terdapat beberapa jenis lemak yang perlu di ambil oleh kanak-kanak demi pembentukan minda dan fizikal yang optimum. Untuk mendapatkan kesihatan yang baik, si kecil memerlukan kandungan lemak seperti linoleik asid dan alpha - linolenik asid yang juga dikenali sebagai asid lemak perlu. Asid lemak perlu adalah sejenis lemak yang perlu diambil dari makanan. Hal ini kerana, badan manusia tidak mampu untuk menghasilkannya sendiri.

    Kedua-dua kandungan ini boleh di dapati daripada lemak sayuran serta produk tenusu seperti susu. Alpha - linolenik asid akan ditukarkan kepada Omega - 3 yang juga amat penting dalam membantu otak kita berfungsi secara normal.

    Selain itu, contoh Omega – 3 yang lain ialah seperti EPA (Eicosapentanoic asid) dan DHA (Docosahexanoic asid). Jika dilihat pada label pemakanan, kita akan lebih mudah mendapati kandungan DHA terutamanya pada produk susu kanak-kanak. Hal ini kerana kandungan berkenaan amat penting dalam pembentukan otak kanak-kanak.Omega - 3 dan 6 juga turut menghasilkan sejenis bahan kimia yang dikenali sebagai eicosanoids. Antara salah satu bahan yang terdapat di dalam kumpulan eicosanoids adalah prostaglandins.

    Prostaglandins adalah bahan yang amat penting kepada badan manusia. Di dalam buku “Omega 3 oils – A practical guide” turut menyediakan maklumat penting mengenai peranan prostaglandins antaranya seperti:
    • Sistem imun badan –terutamanya di dalam tindak balas alergik.
    • Sistem pencernaan – mengawalatur sistem pencernaan perut.
    • Membaik pulih sel – pembentukan sel-sel baru
    • Suhu badan – Memastikan suhu badan manusia normal.
    • Tekanan bendalir – pada bahagian mata dan telinga.

    2. Mealshake

    Jom baca 6 fakta tentang Mealshake ni..
    (tetibe dalam BI..hehehe, bace jela yer.. malas nak translate plak
    credit to mamafaiz for this info

    • Complete Nutrients - Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins.
    • Supplies Key nutrient to cells - Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc
    • Aids in Growing Up - Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.
    • Anti-Oxidants - Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.
    • Restore skin complexion - Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion. Detoxification - Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.
    • Great Taste for young and old - Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.

    3. Vitamin C chewable

    diperbuat daripada sumber vitamin C yang asli (buah2an sitrus).sangat sesuai untuk kanak-kanak dan juga orang dewasa yang mengalami kesukaran menelan pil
    di antara fungsi vitamin C:
    • mempercepatkan penyembuhan luka
    • mengurangkan terkena jangkitan demam dan selsema
    • penting untuk pembentukan kolagen; bagi membentuk kulit yang sentiasa muda
    • membantu dalam menghalang simptom gusi berdarah
    • berfungsi sebagai antioksida- menghalang kerosakan sel oleh radikal bebas

    berminat????
    _________________________________________
    *
    These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

    Sila contact saya di 017-2101210 atau email saya di suwmohamed@yahoo.com utk sebarang pertanyaan
    You Are a Realist
    You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
    You never try to make a bad situation seem better than it is...
    But you also never sabotage any good things you have going on.
    You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.