Search This Blog

Thursday, December 1, 2011

nak kulit gebu? halus? dan cantik?

Salam semua.. harini rasa bersemangat nak share pasal GLA dan vitamin E..
GLA tu ape?
tengok gambar kat bawah ni..

GLA sebenarnya adalah gamma linoleik acid..dan diperkaya dengan vitamin E..yang ni produk shaklee yang sangat best..kenapa saya kate best? jom bace testimonial pengguna GLA ni

ni testimoni dari pharmacist by profession..hasilnya dalam masa secepat 2 minggu je..bagus kan?


testimonial dari azrin..katenye kawan die amek ble regulate period..so senang nak merancang.. kan ke best tu?

dila plak amek GLA dan Alhamdulillah cyst die makin mengecil..disamping doa yang berterusan insyaAllah..

mai plak share yang dia dah dapat atasi masalah kulit kasar ditelinga..


sekilas fakta berkenaan vitamin E
Khasiat Vitamin E :

  • Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
  • Memperbaiki peredaran darah,utk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic payudara
  • Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
  • Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan.
  • Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari.
  • Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.
  • Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
  • Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
  • Merendahkan kadar kolesterol.
  • Membantu mencegah kanser.
  • Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki.
  • Vitamin E juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri. Malah wanita hamil, menyusukan anak, mengambil sebarang pil hormon dan melalui fasa menopous memerlukan vitamin E.
  • Sumber makanan Vitamin E: minyak sayuran, sayuran berdaun hijau gelap, kacang, biji-bijian , dan semua bijirin. Beras perang, makanan daripada jagung, telur, rumpai laut, hati yang dikeringkan, susu, oat, daging organ , kacang soya, ubi kentang, selada air, dan gandum
  • Kekurangan vitamin E boleh menyebabkan: Mudah radang,penuaan kulit sebelum masa,rambut gugur,anemia

GLA pula..
kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex ni:

  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf
yang kat atas tu antara testimonial daripada pengguna GLA mahupun vitamin E..anda bagaimana? tu pon cume skadar mengambil contoh..banyak lagi testimonial yang lain..dan mungkin juga testimonial dari anda selepas ini?

ble sms|whatsapp saya at 017-2101210 or shoot me an email to suwmohamed@yahoo.com untuk pertanyaan lanjut

0 corat-coret:

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.