Search This Blog

Thursday, July 14, 2011

sambutan birthday yang sedehh..ko ado?

sambutan birthday ada banyak kaedah atau cara2nye..
dan sambutan ini bergantung kepada keprihatinan si suami dan juga bajett..
jadi..
jom tengok beberapa kaedah yang selalu dipraktikkan..


bagi yang sangat prihatin dan berkemampuan..
hadiah bday nyer berupa pakej percutian ke luar negara, makan di restoran mewah2..hadiah berupa beg LV, TODS, gucci etc etc..si isteri dengan gembiranya tweet, update fesbuk dan ambil beberapa keping gambar dan dimasukkan ke dalam blog untuk tatapan dihari tua nanti
so suweeettttt!!


bagi golongan yang sederhana pula..tapi prihatin (takkan tak prihatin kan?)
hadiah berupa jambangan bunga. coklat dan kek yang dihantar ke opis mampu mencairkan hati si isteri...si isteri tersenyum lebar dan senyuman menguntum..
comelllll!!

bagi golongan yang bajet..the thought that count right??
ucapan birthday diutus..melalui sms mahupun telefon..ayat berbunga indah..dan juga jika bernasib baik..ucapan berkumandang di corong radio.. touching beb! si suami mengucapkan kata-kata cinta paling agung..mencintaimu setulus hati..isteri tersenyum riang.. :P


bagi golongan sedehhh pula..tak prihatin pon yer la kott
ucapan birthday diucap apabila isteri mengingatkan suami tentang tarikh birthday..selalunye sebelum tido yakni beberapa minit sebelum masuk hari lain..
contoh situasi..
si isteri: bang, harini birthday saya..
suami: oh ye ker..hepi bday
si isteri: ??
suami: zzzzzzzzzzzzzzzz(krooh krooh)


beberapa situasi yang berlaku dihari ulangtahun kelahiran..
anda bagaimana?
aku pula?
yesss..golongan sedehh itulah aku..
ko ado?
aku definitely ado..
:P
itulah sambutan bday ku pada taun ni..

walaubagaimanapun..
si suami dalam usaha mempertahankan dirinyer..
mengatakan berkali2 bahawasanya die ingat..
tapi terlupa sebab kelam kabut dengan persiapan aqiqah aisy..
jadi tak sempat nak wish awal..
baiklah baiklah...
ku terima alasan mu itu..


psstttt: ingat tak janji2 manis mu dulu sayangku??

2 corat-coret:

mohd_hanapi said...

heheheheh..... sila letak reminder kat tepon....

klynnismail said...

bukan tepon ciksu tapi encikdi..
dah makan ribs kat yee kee? Yee Kee nak bukak kat seremban 2.

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.