Search This Blog

Monday, November 16, 2009

soklan tipikal utk pasangan berkahwin

hmm...sperti biasa..
soalannya..
bile nk dapat anak?
hmm..my typical answer..lom ade rezeki..
dan sperti biasa..jawapan tu mmg tidak akan memuaskan hati..
macam soklan dari kawan aku ni..
dia: eh, ko dah pegnen lom?
aku: lom..takde rezeki
dia: ko ni malas sangat kot..
aku: malas? pulak..agaknye aku secara batin nyer blom bersedia jadi mak orang lagi..sbb tu tak dapat lagi
dia: yelah tu..tak cukup berusaha la tu

kan? tetap tak puas hati tu..
habistu camne..
satu tu mmg la soal rezeki..mungkin lom sampai masanye
yg keduanya..usaha..hmm, yg ni susah sket
camne nk dapat kalo timing nyer tak btol..
dahla sisuami asek outstation je..kna outstation plak "time" tu..
then how?
sperm donor takde..
takkan magik kot..
takkan nk wat simpanan hahahaha

:P

4 corat-coret:

Fzreenz said...

kak suw..soalan2 tu mmg soalan typical org melayu...lambat susah..kalo cepat pun kadg2 susah(ingat dibuat sebelum kahwin)..

suw said...

tula..btol2..itula manusia

Anonymous said...

su tu mmg soalan standart..kalau ko dah dapat sorang nanti next question ialah ' eh bila anak ko ni nak dapat adik' well hidup ni memang tak pernah lari dari persoalan yg klise mcm tur..huhuhu

Dee said...

betul tu suw..ramai makcik bok kt luar tu..

ko ckp je..dh order..x smpi2 lg..

ada hikmah napa suw x preknen lagi..kalo preknen slalu ditinggal2kan sbb suami outstation kan susah..betul x?

nti akan tiba masanya..insyaAllah..

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.