Search This Blog

Friday, July 10, 2009

muntahkan segalanya disini

sejak kebelakangan ni..asek sakit hati je rase..
geram btol..
tau tak ape perasaannya bila kita bercerita masalah kepada org yg takde perasaan?
sakitnye hati..
gerammmmmmmmmmmmmmmmm!!!
sebab solutionnya..mmg tak best dan yg paling penting..menyesakkan dada dan menyakitkan hatiii!!!
atau pon bercerita kat budak2 umur 3 tahun?
tp kalo citer kat budak atleast ble gelak tgk gelagat dorang..
ok..dah byk kali sebut perkataan sakit hati disini..

kesimpulannya..jangan cerita lagi..
apa2 pon jangan cerita..baik pendamkan saja..

UPDATE: leganya rasa...macam melepaskan beban 100kg..
macam byr hutang langsai

8 corat-coret:

zamdotcom said...

kadang-kadang bila kita pendamkan saja boleh mendatangkan penyakit juga pada kita..
luahkan je..org nk dengar atau tak terpulanglah, yang penting kita dah cakap apa yang sepatutnya kita cakap ^^


p/s: apa yg penting? kerjasamaa

YanDarwisy said...

Alahai naper ni...adakalanya kita kene lepaskan baru rase lega kan? nak lagi lega...jom kita shopping. Auwwww!

Mama Eiman Iman said...

Salam ziarah..
Just nak share,,kdg2 mmg geram bila kita expect org yg kita ingat bleh share our problem buat tak tau jek..:) Tapi, janji kita dah burst it out..huhuh..

Dee said...

citer kat akak meh..

Ummu Zinnirah said...

Salam sue..
Don't expect too much with someone because human beings always let us down..but..bercerita kpd Yg Esa..He won't let us down..InsyaAllah jika kita bersungguh2..Allah akan permudahkan n beri ketenangan..ok? Life is full of surprises!

Leenoh said...

Salam Sue.
Ceritalah dengan Maha Mendengar, ketika sujud luahkan segalanya sampai meleleh air mata, luahkan melalui suara hati, bukan suara lidah..kalau luah dengan suara lidah batal solatnya.walaupun solat sunat.

Leenoh said...

Salam.
Luahkan rasa hati kepada Allah di dalam sujud. Insya Allah lega.

razifembi said...

relaxjom ... salam singgah...

glad ur mood getting better ...

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.