Search This Blog

Thursday, May 7, 2009

variasi....

aku ade kenal sorang kawan..
die kawan kepada kawan aku..
kami memang tak berapa rapat..sebab aku cume beberapa kali jek jumpa die dan bersembang..
aku rase die ni jenis yang boleh dibuat kawan...sebab aku selesa bile bercakap dengan die..tanpa rasa malu-malu or segan dan tidak perlu cakap "berlapik" sebab die sangat hmmm...ape perkataan yang sesuai ek?

oh yer..die penah bercerita perihal suami die yang aku rase pasangan ni memang sangat best..sebab suami die pon jenis gila-gila dan happy jek..
tapi ape yang aku pelik..walaupon dorangni dah kawen lebih 5 tahun..
tapi dorangni selesa hidup berdua..aku tak tanye sebab kenapa dan mengapa kerana isu tu agak "sensitif" hinggalah bulan lepas..
bile aku jumpa die dan suami, kawan aku dan aku...
kami bersembang-sembang dari satu isu ke satu isu sampaila isu anak..
dan die dan suami dalam salah satu komen mengenai anak, cakap mereka tak bersedia lagi untuk dapat anak sebab kalau ada anak leceh. takle bercuti berdua2an, takle tgk tv dengan aman, takle tido dengan nyenyak...

rupa-rupanya...ade orang yang berfikiran begitu ek?hehehehe..
aku tak pernah tau..sebab ramai kawan aku yang bila kawen terus nak dapatkan anak
betapa kurangnya aku bergaul
ish ish ish

6 corat-coret:

afiq said...

smpai lime tawunnn x sedie lgi ker??/wakakakakka

mrsharis said...

ish..ish..ada jugak orang berfikiran mcm tu kan..

Rasa cam tk elok lak menolak rezeki..

Prof Azie said...

mana ada tolak rezeki..x nak rezeki lagi namanya tu..hehehe..

suw said...

afiq: dah die kate tak sedia lagi..camno?

mrsharis: hehehe, tak tau la nak kate camne..pendirian die gitu..mungkin tak bersedia lagi kot

azie:heheheheh..yela kot kekekekke

Abe Long said...

Sue..?! Dah pregnant ke?! Tak Nak lawan kak ngah dan kak long ke?! Depa ni berlumba2 lak.. Abe Long nak kawin lagi le.. Ada tak kenalan yang nak rekemen kat abe long ni.. Sian abe long kan..
Kan Sue kan.. :-).
Kempunan nak kawin lagi.. :-)

Dee said...

org ni mcm2..biarlah dema..jgn masa dh ready, x dpt..dah tu nangis x berlagu..

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.