Search This Blog

Thursday, May 14, 2009

Nasi ayam yam yam yam

haritu masak nasi ayam..
ikot resepi mak mertua..
yela, sebab si suami kata nasi ayam mak die buat plg sedap yang penah dimakan...
dan kebetulan plak mak mertua datang haritu die ajar masak nasi ayam ni...
die tau kot anak die kuat makan kekekek (opss..)

so cubala buat..
ni ayam die...


nasinyer..


sup..
sup ni nmpak gelap la plak..sebenarnye ok je kekek..
ke aku yang terlebih letak kicap hhehehe


sos..
(sila abaikan tepi2 yang tak kemas tu)


rupa2nya takdela lama sangat nk buat mende alah ni..
lagipon buat sekor je kot..so kejap jela.. ;p

dan sekarang ni sesi untuk memuji diri sendiri..hahah
sangatla sedap okeh..bak kata hadi macam dah byk kali buat (sambil kembang hidung)
errr..bukan tu je..adik pon cakap besttttt...
okeh, terlebih sudahhh (sila jangan muntah, kalo nak muntah..pi muntah tempat lain kekekek)

so abang2 dan adik2 ku..nak cuba nasi ayam resepi mak mertuaku?
:P

11 corat-coret:

AfiQ said...

aku cam dengo ayam tuh pangge aku....
ayam tuh grg ker?

suw said...

afiq: a ah, ayam tu goreng :P

watie said...

salam kenal.. tumpang baca yer :) fuh sedapnye nasi ayam hihihi

suw said...

watie: salam kenal..hehehe, sila2 jenguk la lagi :)

Dee said...

ko suw kalo nk tunjuk bglah resepi sekali..camana akak nk try ni..aisey!!

suw said...

Dee: akak nak ker? nnti saya letak next entry ek? manela tau ade org nk cuba

Prof Azie said...

aku ada gak try wat nasi ayam..amik resepi di kuali.com, tapi seperti biasa la..aku suka ubah2 resepi..tapi yang penting menjadi..skang tiap2 ujung minggu mesti buat..:)

Lily.Lulu said...

wah wah wah !!
cayalah suw !!

dah pandai masak nasi ayam sekarang
bravo bravo !!

silalah kongsi resipi ye
:D

abe long said...

Salam Sue... Kalau berani datang la rumah abe long dan ngetest resepi baru tu kat sini bila ma dan adik2 datang nanti ye.. jangan segan2 ye.. mai le buat sini.. tetiba lapar lak.. rasa nak makan nasik ayam lak.. hehehehe.. :-).

suw said...

Lily; boleh boleh;p

Abe long; takpayah tunggu deme dtg.. Dh msk kt kg dah rituh.. Adik pon dah pandai masak hahaha.. Adik yg dimaksudkan ialah yah n egha

-И α Ě ɨ Ľ α- said...

huhu...pemesla tajuk nih sbb ade dlm nuffnag exchang ..:)

saje singgah2.
nnti hanta nasi ayam kt blog sy pulak :)

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.