Search This Blog

Monday, May 11, 2009

Broadband

bile broadband sekarang sudah semakin murah..
dan masing2 promosi harga paling murah..maxis lah, celcomlah, digi lah
jadinye sekarangni ade yang tawarkan prepaid utk broadband serendah RM 29 ringgit (celcom)..
jadi...
disitulah masalah mula muncul..
sebab abah mintak blikan broadband sekarangni...errrrrrr

dari minggu lepas lagi abah mintak sebenarnya..
tapi..
yang menjadi persoalannya..
abah nak broadband buat ape?
nak tengok youtube ker? bukak blog ker? heheheeh
mind you..abah aku ni orang kampung saje..
dan kejenye tidak memerlukan penggunaan internet ni..

sebenarnye aku tak blikan lagi pon broadband untuk abah..
bukan ape..
sebab nanti kalo bli..
nanti abah dah pandai surf internet..
lepastu..
kalo abah jumpe blog aku camne?
ish ish ish..
jadinye aku lengah2kan dlu permintaan abahni..
kot-kotla sehari dua lagi die dah tak minat pasal broadband2 ni..
hahahah jahatnye aku..bukan ape abah..nanti kalo ade broadband, kalo kna virus laptop abah tu camne? takker haru..abah dahla tak pandai nak godek2 laptop tu..
btol tak? btol tak?


p/s: kalo tetibe blog aku ni tutup..tu tandanya abah aku dah jupe blog aku huhuhuhu..okeh sangat tidak lawak!
:P

9 corat-coret:

mrsharis said...

hehehehehe..lawak la abah suw ni. Tapi yang pasti dia advance nk guna broadband segala..
Ala, belikan ajer..hehe

Abe Long said...

Salam sue.. Lagi lawak semalam abah minta belikan basikal exercise.. so, untuk tidak menghampakan abah.. Abe Long belikan pendant energy daripada Malek Noor.. Sama la jugak kesannya dengan exercise tu.. hehehe..
Kalau belikan basikal tu pun... paling lama, satu minggu je pakai.. lepas tu simpan bawah katil.. kan sue kan.. hehehe..
Satu lagi, untuk makluman sue.. abah nak broadband tu sebab nak chatting kot.. nak cari kenalan baru.. maklumlah, ma ada dikejauhan.. hehehee.. sian abah. Suruh le abah kawin lagi.. hahahaha.. :-)

Dee said...

ko belilah suw..sian abah ko..dia xmoh ketinggalan dlm teknologi terkini tuh..ko ni..gi beli skrg..dari nyesal kendian ari..gi..gi..

Prof Azie said...

aku rasa abah ko tu dah tau pasal blog ko, dia pun nak tulis blog gak kot..

Fzreenz said...

kak suw...lawak btol la

AfiQ said...

salah x kalo aku consider cter ko nih cter lawak kak?? hikhikhikhikh

YanDarwisy said...

Yan pakai line TM jer. Tapi asal nak online kene main tarik wayar dulu. Tu yg malas tu. Makan rajin plak!

timah said...

belikan jelaaa....inilah namanya rakyat malaysia celik IT...ko nak menyumbang kepada statistik kebutaan IT dikalangan rakyat malaysia kah?hehehehe....

Lily.Lulu said...

ala suw .. apa salahnya belikan untuk abah suw tu

dialah sorang abah yang suw ada kan ? apa salahnya kalau dia nak belajar

suw ajar la dia tengok surat khabar online ke
orang2 tua suka la benda2 mcm ni
rasanya bukan senang dia nak jumpa blog suw, melainkan dia dah hebat meng'google'

hehehe :D
kalau abah suw betol2 nak lily rasa belikan aja
kang kempunan pulak orang tua kita, sian pulak

take care suw !!
:)


p/s: beli yg celcom, sebab kelantan coverage sana bagus dan 3G

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.