Search This Blog

Wednesday, April 22, 2009

coretan yang ceria..

aku ade bace satu blog ni..
cara penulisan die sangat best..pada aku lah..cara die melepaskan geram pon dengan bahasa yang sopan sebab bile aku bace cerita die..aku tak stress walaupon aku tau die tengah marah..eh korang jangan tak tau, bile kite bace coretan orang yang tengah marah..kita pon akan terasa stress dan perasaan marah die tu tau?
so aku suka bace cerita die ni..walaupon cerita pasal kehidupan die dan cara die handle student2 die...hmmpphh, sgt cool bagi aku..
oh yer..die adalah cikgu..

sangat sesuai kan..
aku rase masa die menaip entry tuh..mesti die taip dengan jiwa yang tenang..heheh, bukan dengan jiwa yang bercelaru..
aku rase die ni mesti seorang yang happy go lucky..yang sentiasa ceria dan optimis dalam kehidupan die..
wahh..puji kan? macamla aku kenal die secara personal nyer macam mane..
tapi orang kate daripada coretan boleh membuatkan kita terasa dekat dengan orang tu.. :P

kat opis aku pon ade sorang yang jenis yang macam ni (mungkin ade 2-3 orang) tapi aku cume nak citer pasal sorang je..
dia ni jenis yang happy je sepanjang masa..mungkin ade mase die tak hepi..tapi jarangla nampak..and die ni memang jenis optimis je dalam kehidupan die..sume benda yang berlaku kat die pon, die hepi..bagus kan die ni? nak kawen pon die excited, pregnant pon die excited..sume bendelah die excited..lawak jugak kekadang..tapi bile pikir-pikir..mesti kehidupan die tak terbeban dengan masalah yang remeh temeh...or kalau ade pon, simpan je kot

aku pulak? hehehee..
aku tak rasa plak nak bercerita pasal aku kat sni..sebab tujuan aku merapu-rapu ni nak bercerita pasal orang lain yang aku rase kewl!!

oklah..aku nak buat keje..dah dua hari aku bermalas-malasan melayan ntah pape..
semoga semua orang ceria pada hari ini :)

:P

5 corat-coret:

Dee said...

kdg2 blog byk mempengaruhi kita terutama tulisan org2 tertentu..sharelah url blog tu..

ainmuttaqin said...

sapakah gerangan blog org yg begitu optimis tu smpai buatkan org yg baca pn optimis??baguih la..and sapa pulak yg ceria memanjang je kt ofis tu?psl kawen n pregnant mmg la org slalu excited kan..lain la kawen pksa ke pregnant paksa ke..ada ke??

suw said...

Dee: a ah ek? lupa letak url plak..satgi saya letak..sbb kna tgk archieve dlu kekeke

kak ain: mmg! sgt optimis..yang ceria memanjang kat opis? ade lar hehehehe..takdela, org lain senyap2 jek, die mmg menunjukkan yang die excited :)

Khas Lysha said...

apa kata syer dgn kitorg blog yg sgt optimis itew.. ;)

YanDarwisy said...

Aper bender ni yang...? Mlm tadi mimpi apa? Yan kalau marah kene pi Shopping, baru lega. Apakah?!

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.