Search This Blog

Wednesday, January 14, 2009

Isunyer?

entry yang memeningkan kepala..sila jangan baca jika tak mahu sakit kepala :P

hmmmm..
arini, sakitnyer hati hanya tuhan yg tahu..

knaperla pangai die ni tak berubah2..
udah2 la tu..jawatan tu bukan kekal pon, tu kan cume temporary jek..takkan la sbb dh tak jadi tok ketua habis sume nak diungkit2?

habis hasil keje aku pon die rejek..alasan? sbb BI aku ni dienyer seteru yang cek..aritu die jugak yang kate die tanak betolkan BI aku..soh cari orang pandai..lepastu orang tu nak tolong, lagi okla..tak payah aku gi bayar untuk "proof reading"..lepastu boleh die kate BI orang tuh teruk..aiyoyo, walhal dorang same level jek..

eiii.. geram2..sekarangni jadi isu konon2 aku tak tunjuk kat die dulu..hello? aritu kate lepas dah betulkan semua baru bagi kat die..ni lain plak..belit2 sungguh

lepastu konon die disingkirkan sebab ade orang-orang tertentu yang dengkikan die..move on la..citer tu dah setahun dah..mende dah lepas..kalo pon orang tu dengki, yang kita ni takkan asek nak ngungkit jek..nak sebut2 je..ape yang dapat?

lepastu dok cakap die lagi tau mende-mende ni sume sebab die banyak terlibat dengan yang "international" ni..jadinyer format hasil kerja aku ni kena ikot format A..sebab format yang aku ikot ni pelik..tak penah die tengok sepanjang die terlibat dengan kerja-kerja "international" nih..yada yada yada

ni kan format yang dikeluarkan kat sni..apekes? takkan sume salah kot? gilossss

hmmpphh..
susahla macamni..

habistu yang aku membebel2 ni ape kes?
saje nak lepas perasaan..sendiri jawab!

12 corat-coret:

dakgilachoc a.k.a nani said...

wah manyak tensen ka lu amoii..ehehehe...bwk2 bertendang yerk..ekekekeke...

sabar jerklah suw..manusia ni mcm2 ragamnyer...

Dee said...

sian ko yek..payah kalo ramai sgt yg nk kena rujuk..ko saba jelah dik..keje mmg g2..

KM said...

melepas perasaan takpe...jgn melepas bam je hehehe....

timah said...

hmm...ape nak cakap ek.....kalo cakap sabar, mesti ko dah abes bersabar dah ni....take it all as a challenge....mungkin kan ada pelangi yang akan muncul juaa....

ita.itu said...

dia tunjuk bagus la tu dik..tepuk je dahi org mcm tu..geram ek

Khas Lysha said...

susah2 soh dia je lah buat sendiri kompom perfect..

Puan A said...

macam tau je sapa....?
sabo je la

Josh said...

Ishh.... saya yang baca ni pun dah rasa bengang...felt sorry for you.

Tak sudah-sudah lagi ke kes-kes lama tu? ish ish...

Tell u what, Suw, by-pass dia je. Boleh?

MasNurin said...

Manusia memang macam tu, kalu akak suoh jer dia buat sendiri pastu cakap Lu pikirlah sendiri.Heheh jangan marah kat akak k.

en_me said...

hi akak suw ittewww..

Intan Yus said...

jgn stress cik suw... "hari bahagia" kan dah dekat...adat le manusia yg x penah berpuas hati n suka salahkan org lain tu ramai kt dunia ni... apa2 pun, all the best 2 u!

suw said...

nani: tuler..lepas perasaan

Dee: itulahh..kan?

km: kalo lepas bam jadi cmne?

timaH: aku mengharapkan pelangi gak ni hehehe

kak ita: ituler..tepuk dahi die ek

lysha: buat sendiri ek? hehehe

Pn A: tula..sabo jela

josh: by pass ek? nnti lg kena..

masnurin: a ah kan? bagus jugak gitu kekeke

en_me: hye en_me ittew

intan: heheh..tgh bersabar ni.. :)

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.