Search This Blog

Wednesday, December 30, 2009

my frens once told me...

"until i learn my mistake the hard way, rasanya ill still be the same person"

is it?
hmmmpphh..

Tuesday, December 29, 2009

macam-macam

Friday, December 18, 2009

Nak bli ape yer

Anal sedara dah umur sebulan lebey.. Tapi hadiah lom bagi lagi.. Tgh mencari2 nak bli ape yang sesuai..
ade 3 mende yg bkenan dihati.. Cume xtau nk bli yang mana satu...
Yang ni ke...


Atau yang ni....


Ataupon yang ni..


Yang ni cam comel sket..tp yg dua kt atas tu bole guna sampai setahun lebih...

Hmmm...
Tgh pikir2 nak bli yang mana..
:p





- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, December 11, 2009

Makan ujung minggu

Bli daging.. Balik panggang sendiri.. Sos plak bli yg dah siap..


Sodap juga..
Makan dihujung minggu


:p

Thursday, December 3, 2009

megasalesssss...

skrangni musim sales..
dimana- mana ade tanda sales..

tapi...
aku tak de ase teruja nk shopping ke ape..sebelumni la..ke sebab kurang liputan..or sebab aku sendiri yg tak amek tau..or sebab ketiadaan bonus yg menyebabkan aku hilang selera nk shopping?
heee,
tapi setelah menjejakkan kaki ke shopping complex mlm tadi..
aku mula berkira-kira nak tambah sesuatu di rumah ku..hik hik hik
otak aku mula ligat..berputar putar..

hmm..aku berkira-kira nak bli
1. karpet
2. pasu kaca yg tinggi dan cantik (tp setakatni tak jupe lagi..)
3. power extension yg lekat kt dinding
4. lapik tv
5. set pinggan mangkuk yg cun

untuk diri sendiri..
tingin nak bli
1. handbag
2. baju keje
3. suar keje
4. dryer rambut yang tak bli2 lagi..bape lama dh nk bli ni hik hik

tapi...
bile nk gi beli ni?
hmmmm..

byknyer tapi...

Tuesday, December 1, 2009

selera makan vs berat badan

aiyooo..berat badan makin naik la..
tula makan tak benti2 ni..

mulai harini nak kurangkan makan..nk diet..
tp berjaya ker?
tanpa bersenam?
kurangkan makan?
(makanan best2 plak tu..)
camno?

oh tidakkkk!!

walau ape pon..kena turunkan berat badan..sbb dah bertambah bagai dipam2..
huhuhuhuhu..

chaiyok chaiyok..
hopefully..
hmmppphh

Friday, November 20, 2009

hujung tahun..nak kemana?

plan nk gi honeymoon dari mula kawen sampai sekarang tak pegi2 lagi..

how?

mmm..ingat nk gi bercuti..tapi selalu tak kesampaian..

hajatnye hujung tahun ni..tapi ni dah november..takde nampak ape2 progress lg

book tiket pon lom..destinasi tu..dh ade plan 2-3 tmpat (dari belom kawen)

tapi........

progress?
yillek.. nan ado..


ohoho..

nak pegi bercutiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
(jerit kuat2 dengan harapan dapat pegi sblm masuk tahun baru)

Monday, November 16, 2009

soklan tipikal utk pasangan berkahwin

hmm...sperti biasa..
soalannya..
bile nk dapat anak?
hmm..my typical answer..lom ade rezeki..
dan sperti biasa..jawapan tu mmg tidak akan memuaskan hati..
macam soklan dari kawan aku ni..
dia: eh, ko dah pegnen lom?
aku: lom..takde rezeki
dia: ko ni malas sangat kot..
aku: malas? pulak..agaknye aku secara batin nyer blom bersedia jadi mak orang lagi..sbb tu tak dapat lagi
dia: yelah tu..tak cukup berusaha la tu

kan? tetap tak puas hati tu..
habistu camne..
satu tu mmg la soal rezeki..mungkin lom sampai masanye
yg keduanya..usaha..hmm, yg ni susah sket
camne nk dapat kalo timing nyer tak btol..
dahla sisuami asek outstation je..kna outstation plak "time" tu..
then how?
sperm donor takde..
takkan magik kot..
takkan nk wat simpanan hahahaha

:P

Tuesday, November 10, 2009

mari berkebun..

berkebun la sangat..sebenarnya baru nak tanam rumput je..

sbb selepas difikir2..

dihitung2..

elokla tanam rumput..nnti kalo hujan, takde la tempias n kotor bhg simen dpn umah tu..

jadiknye mula la pencarian mencari rumput..

laman depan umah..hajatnye nk letak rumput elok sket..jadi selepas dipromot tauke rumput tu..kitorang bli rumput jenis japanese letak kat laman dpn..siap pasang terus..mls nk pikir2 nak kna tanam sendiri..


lepastu minggu lepas..ase gatal la plak nk tanam rumput kt bhg blakang umah yang sekankang kera tu..jadinye selepas pencarian rumput kt sg buluh yang tidak berjaya (sebab sesat ntah kemana-kemana)..kami akhirnye pi bli rumput kat subang bestari..rumput yg ni amek jenis philiphine..murah sket n memadaila dok blkg umah je..pastu blk tanam sendiri..save cost la katekan..lepastu mulala sakit pinggang..tapi ase ok la..jimat duit hehehehe

sehari dua ni..ase tingin nk tanam pokok bunga..tapi....
risau tak terjaga la..yela, dua2 jenis yg keje balik senja..kang kering kontang pokok tu tak berjaga...
hmmm...



:P

kisah cinta remaja

masa remaja ni la terlebih-lebih hormonnye..

orang lain berkapel..aku pon sibuk jugak nak ade kapel..
tapi sebenarnya ape itu cinta pon tak tau..
yang aku tau best kalo berkapel sebab time bday ble dpt hadiah..
lepastu ade special2 timenyer..ble dpt bunga, ble dpt kad..
wahhhh..sangat sonok la rase..
dan of course pengaruh tv yang lovey dovey nyer..
romantis romantis gitu..
nak propose pon kemain berlutut bagai..
pi dinner la ape la..

tapi...aku tak merasa la dipropose romantis romantis gitu..
lepastu mula la boring..sbb tak seperti yang aku dok bayang2..tak sperti yg ditayang kat tv..
mula la ase bosannye bercinta..masalahnye..cinta ker?

:P

Wednesday, October 28, 2009

Mr always right..

huhuu..
alkisahnye..

Tuesday, October 6, 2009

food for soul

ketenangan jiwa itu dapat dicapai apabila kita meletakkan kebergantungan kepada yang Esa..
bukan kebergantungan kepada makhluk..

ketenangan jiwa itu dapat dicapai dengan cara memaafkan..

ketenangan jiwa itu dapat dicapai apabila menganggap sebarang kerja yang dilakukan sebagai amanah bukan bebanan..

ketenangan jiwa itu dapat dicapai dengan cara redha terhadap sebarang ujian atau rintangan...

p/s; statistik menunjukkan rakyat m'sia semakin ramai yang mengalami kekacauan jiwa/ emosi/ mental..seiring dengan kemajuan..dan patennya menyamai negara-negara maju..
contoh terdekat singapura..contoh yang jauh..US, jepun

Sunday, October 4, 2009

bila cinta bertasbih

ni lagu feberet my hubby at this moment..
suka nau die..nak tido pon pasang lagu ni dlu..
layannnnn

Friday, October 2, 2009

rindunya pada blog ni..

asek bukak blog org je..rindu plak pada blog ni..

hmmm..skrgni aku dh gemmuk..timbangan kilo tak naik..tapi perut buncit la..dan agak besar..
ramai yang tanye..dh mengandung ker?

yer..saya memang tengah mengandung..
"mengandung" lemak lemang ketupat rendang nasi dagang nasi himpit sate biskut raya bla bla bla...

hik hik hik

esok cuti dah..
ade open house..
makan lagi..
dan selamat menambah kilos dan lemak2 dibadan

:P

Wednesday, August 12, 2009

tidak berupdate sekian lama..

lama dah tak update blog ni..
banyak je bende berlaku tp malas plak nk updates..biasala kan..
cari mood tak kunjung2 tiba
hehehe...

hmmm, aritu gi tengok konsert amy search..konsert di awan biru..dpt tiket VIP free..best gak layan..heheh :)

lepastu skrg dh masuk rumah baru..bz sket dok kemas2 barang..bile ntah nak habisnyer :(.
kemas sket2 je baru..barang tak banyak pon, saje je wat alasan kekekeke

hmm..minggu depan dah start ngajar, student dh masuk dah.. jadi minggu ni sibuk dok update notes..
kna ajar 2 subjek baru..padan muka aku!

and lagi..sekarang jadi pengunjung tetap spital sbb kesihatan yang tak baik2 lagi..bukan H1N1 yer..

harap2 semuanya ok ok sajork..
chill!!

:P

Friday, July 10, 2009

muntahkan segalanya disini

sejak kebelakangan ni..asek sakit hati je rase..
geram btol..
tau tak ape perasaannya bila kita bercerita masalah kepada org yg takde perasaan?
sakitnye hati..
gerammmmmmmmmmmmmmmmm!!!
sebab solutionnya..mmg tak best dan yg paling penting..menyesakkan dada dan menyakitkan hatiii!!!
atau pon bercerita kat budak2 umur 3 tahun?
tp kalo citer kat budak atleast ble gelak tgk gelagat dorang..
ok..dah byk kali sebut perkataan sakit hati disini..

kesimpulannya..jangan cerita lagi..
apa2 pon jangan cerita..baik pendamkan saja..

UPDATE: leganya rasa...macam melepaskan beban 100kg..
macam byr hutang langsai

Thursday, July 2, 2009

kecederaan emosi

emosi terganggu?

Saturday, June 27, 2009

perkara kecil pon boleh buatkan aku gembira :)

aku tengah stress..
keseorangan..kt kg
ditemani cuma radio..

tetibe aku dapat sms..
dari sisuami..nun jauh disana
dia tengah mkn tghari kat kedai mkn yg agak femes...
sms yang bermaksud..masakan aku lg sedap dari masakan kat kedai femes tu..

aku tersenyum..
kalaupon die tipu, tak mengapa..aku tetap gembira

kan? perkara kecil pon ble buatkan aku gembira..

Monday, June 22, 2009

untukmu feminin

Friday, June 19, 2009

Aku teringin menjadi penulis novel

Pagi ni cuaca mendung sekali..sangat tenang dan diiringi muzik yang sangat shahdu..
Aku baru saja kembali dari melawat “kawan” aku..tetibe teringat nostalgia lama..

Masa tu aku baru masuk hostel..
Aku tengok kawan-kawan aku berebut pinjam nota senior..aku pon pelik gak masa tu..knape dorang berebut2 nak pinjam siap queue lagi..walhal cikgu dah bagi nota kat kelas..
Rupa-rupanya baru aku tau..senior tu tulis cerpen/novel lam buku nota..aku memang kagum ngan senior tu sebab citer die memang best (aku tumpang bace bile turn kawan aku sbb nak tunggu turn aku yang keberapa puluh ntah)..

Jadi bermula dari situ aku berangan2 untuk menjadi penulis novel..tapi aku tak tau nak mula dari mana dan aku sangat malas menulis..boleh? haks..

Aku cuma suka berangan dan membayangkan sesuatu keadaan yang tak pernah wujud..tapi aku suka melukis..aku pernah lukis potret lelaki yang aku minat..tapi lelaki itu tak wujud pon..tapi aku lukis ikot karakter yang aku suka..dan hasilnya kawan-kawan aku ingat tu adalah “seseorang” yang benar2 wujud..tapi skil melukis aku sudah semakin pudar..tak pernah diasah pon aku rasa..sebab sekolah rendah je ambil kelas melukis..bile sekolah menengah..aku amek kelas sains..takde langsung subjek lukisan sob sob sob..sadis!

Ok lari dari topik..aku memang suka hanyut dalam dunia sendiri..sebab aku jenis yang tak fokus!jadi berbalik kepada cerita asal..hmmm, penulis novel.. oh yer
aku memerlukan seseorang untuk menterjemahkan apa yang aku garapkan dalam kotak fikiran aku..dalam kata lain..tolong tulis/ taip untuk aku..aku sangat pandai berangan (puji diri sendiri), sebab tu aku rasa aku boleh menjadi penulis novel yang hebat..itupon kalo disuatu masa depan ada alat yang dicipta untuk membolehkan orang membaca nukilan/cerita cuma dari kotak fikiran penulis..kalau alat itu wujud..selagi alat itu tidak wujud..cerita yang aku garap dari zaman sekolah sampai sekarang cuma tersimpan rapi dalam rak di dalam kotak fikiran aku..

Sape nak bace novel nukilan aku? Gerenti best hahahahhahaha..dan free sebab tak memerlukan sebarang kos cetakan..ape yang kamu perlu lakukan cuma kepandaian membaca dalam fikiran aku..

p/s: Sebenarnya aku tengah bersedih.sedih yang cuma datang diwaktu tertentu saja..contohnya pagi ni :(..waktu lain aku ok..mungkin pengaruh cuaca

Wednesday, June 17, 2009

updates..

heh! dah lama rasenye tak update blogni..
dengan mood yang up and down dan tambah lagi ngan kemalasan..
memang complete la..
ni baru nak update..
aritu gi kenduri kawen lini..tapi tak amek banyak pon gmbar..cukup amek gambar pengantin jela..lagipon time pi tu..org tgh ramai, tak smpat nk bermesra lama2 pon terus kitorang balik..


kami berposing di pelamin lini kekekeke...


p/s:sorryla id aku baru nk letak gmbar..heheh, tp takat dua keping je pon..
yang penting ade gmbar lini bermekap heeee..

Monday, June 1, 2009

halwa telinga yang best



dengar lagu ni kat blog fiebie..
best la lagu ni..korang leh tgk video die sekali..siap ade lirik lagi..
layan..

Tuesday, May 26, 2009

kusut? keliru?

ahhh..

semua ini memang mengganggu aku..

sekarangni... fikiran aku tengah sarat "mengandung"

aku benci bila ini berlaku

Wednesday, May 20, 2009

good news!!!





mak saya datang petangni..

yeah!!

si suami akan amek kat airport..cant wait!!!


;p


opsss..sape nak resepi ayam tuari..sila buzz saya kat ym ek..
malas lak nk letak lam blog..sbb bkn pro pon kekekeke :P

Monday, May 18, 2009

mimpi dan tidur

aku sekarangni kalau tido mesti bermimpi..
kalo tak bermimpi..tido terkejut2..
knape ek?
orang kate kita bermimpi sebab terlalu fikir pasal sesuatu benda..
masalahnya aku bermimpi benda yang aku tak fikir pon..

contohnye tetibe aku mimpi pegi tempah baju..
lepastu tetibe je aku mimpi pegi kat tempat-tempat aku tak penah pegi..
tapi aku tak fikir langsung pon pasal mende tu sebelum tido..
memang mimpi tu bukan mimpi yang teruk2..takde la mimpi kena kejar ngan hantu ker, kena kejar ngan anjing ke..
tapi..mende tu memberi kesan kepada kualiti tido aku..

dan kesannya..
bile siang, aku rase penat sangat..
tengahari je rase ngantuk giler..
kalo tido tengahari pon leh mimpi tu..
tak paham btol..
something wrong ker?

Friday, May 15, 2009

Jcard members day

malam tadi pegi beli barang-barang untuk rumah..asalnya nak beli bile dah masuk rumah baru nanti..
tapi sebab macam lama sangat je lagi nak dapat rumah tu..jadinyer beli jela..

part yang paling best..dapat voucher..330 hengget..yeah! ble la gi shopping pasni..
hmmm, nak bli ape ek?

ingat nak bli barang2 cam lampu, mende2 kecik untuk rumah baru tu..tapi..
kang bli tak tau nak letak mane plak..lagi pulak tak tau bile la ble dapat kunci uhuk uhuk uhuk..rumah sekarang plak kecik sangat..sekarang pon macam tongkang pecah..semak je nengok..tak tau nak letak katner barang-barang..

alahai...
tapi takper..voucher ni boleh mengubat hatiku..
yeah!!!!!
harini aku belajar sesuatu yang penting..

manusia itu banyak peel dan jangan dilayan semua peelnya..

ikut saja kata hatimu atau kamu akan terlangkup..

biarkan manusia yang banyak peel dan penuh kebencian itu dengan hidupnya..

kerana jika mereka selesa begitu, usahla dipaksa untuk berubah..
biarkan saja..
biarkan...

dan..
nikmatila hidup kita..
sambil makan donut yang dah tak sedap

:P

Selamat pagi cinta....

Harap2 harini semuanya berjalan lancar dan indah...

No more gurindam jiwa hopefully :p

Yeah!!!!

:p

Thursday, May 14, 2009

Nasi ayam yam yam yam

haritu masak nasi ayam..
ikot resepi mak mertua..
yela, sebab si suami kata nasi ayam mak die buat plg sedap yang penah dimakan...
dan kebetulan plak mak mertua datang haritu die ajar masak nasi ayam ni...
die tau kot anak die kuat makan kekekek (opss..)

so cubala buat..
ni ayam die...


nasinyer..


sup..
sup ni nmpak gelap la plak..sebenarnye ok je kekek..
ke aku yang terlebih letak kicap hhehehe


sos..
(sila abaikan tepi2 yang tak kemas tu)


rupa2nya takdela lama sangat nk buat mende alah ni..
lagipon buat sekor je kot..so kejap jela.. ;p

dan sekarang ni sesi untuk memuji diri sendiri..hahah
sangatla sedap okeh..bak kata hadi macam dah byk kali buat (sambil kembang hidung)
errr..bukan tu je..adik pon cakap besttttt...
okeh, terlebih sudahhh (sila jangan muntah, kalo nak muntah..pi muntah tempat lain kekekek)

so abang2 dan adik2 ku..nak cuba nasi ayam resepi mak mertuaku?
:P

Tuesday, May 12, 2009

emosi oh emosi..

aku tak tau la nape..tapi hati kuat mengatakannya..
betul ker?
boleh ke kita percaya kata hati?
dan berdasarkan penilaian "mata"?
betul ker?

hati gelisah dan resah..
haih! tak tau nak buat apa..
perlukah buat tak tau saje..
atau percaya saja kata hati ni?
ataupon itu semua hanya mainan perasaan dan fikiran yang tidak sihat?

susahnya...

Monday, May 11, 2009

Broadband

bile broadband sekarang sudah semakin murah..
dan masing2 promosi harga paling murah..maxis lah, celcomlah, digi lah
jadinye sekarangni ade yang tawarkan prepaid utk broadband serendah RM 29 ringgit (celcom)..
jadi...
disitulah masalah mula muncul..
sebab abah mintak blikan broadband sekarangni...errrrrrr

dari minggu lepas lagi abah mintak sebenarnya..
tapi..
yang menjadi persoalannya..
abah nak broadband buat ape?
nak tengok youtube ker? bukak blog ker? heheheeh
mind you..abah aku ni orang kampung saje..
dan kejenye tidak memerlukan penggunaan internet ni..

sebenarnye aku tak blikan lagi pon broadband untuk abah..
bukan ape..
sebab nanti kalo bli..
nanti abah dah pandai surf internet..
lepastu..
kalo abah jumpe blog aku camne?
ish ish ish..
jadinye aku lengah2kan dlu permintaan abahni..
kot-kotla sehari dua lagi die dah tak minat pasal broadband2 ni..
hahahah jahatnye aku..bukan ape abah..nanti kalo ade broadband, kalo kna virus laptop abah tu camne? takker haru..abah dahla tak pandai nak godek2 laptop tu..
btol tak? btol tak?


p/s: kalo tetibe blog aku ni tutup..tu tandanya abah aku dah jupe blog aku huhuhuhu..okeh sangat tidak lawak!
:P

Thursday, May 7, 2009

petang yang tak best

tetibe dapat call dari si suami petangni..
katenye tak dapat balik, kena stay kat perak sebab ade keje nak kna setelkan..
and the best part is..
hs die dh takle on sbb bateri dah habis dan of course die tak bawak charger..
Great!!
bagus banget gitu...

so i wont be able to call him tonight n tomorrow...
sampeila die balik ke rumah..

oh great!!
bagus sekali...
haish..

variasi....

aku ade kenal sorang kawan..
die kawan kepada kawan aku..
kami memang tak berapa rapat..sebab aku cume beberapa kali jek jumpa die dan bersembang..
aku rase die ni jenis yang boleh dibuat kawan...sebab aku selesa bile bercakap dengan die..tanpa rasa malu-malu or segan dan tidak perlu cakap "berlapik" sebab die sangat hmmm...ape perkataan yang sesuai ek?

oh yer..die penah bercerita perihal suami die yang aku rase pasangan ni memang sangat best..sebab suami die pon jenis gila-gila dan happy jek..
tapi ape yang aku pelik..walaupon dorangni dah kawen lebih 5 tahun..
tapi dorangni selesa hidup berdua..aku tak tanye sebab kenapa dan mengapa kerana isu tu agak "sensitif" hinggalah bulan lepas..
bile aku jumpa die dan suami, kawan aku dan aku...
kami bersembang-sembang dari satu isu ke satu isu sampaila isu anak..
dan die dan suami dalam salah satu komen mengenai anak, cakap mereka tak bersedia lagi untuk dapat anak sebab kalau ada anak leceh. takle bercuti berdua2an, takle tgk tv dengan aman, takle tido dengan nyenyak...

rupa-rupanya...ade orang yang berfikiran begitu ek?hehehehe..
aku tak pernah tau..sebab ramai kawan aku yang bila kawen terus nak dapatkan anak
betapa kurangnya aku bergaul
ish ish ish

update..

dah lama rasenye tak update kat sni..

hmm..almaklumler..minggu lepas balik kampung plak..

terus tak update hehehe..

banyak nak stori mori ni..tapi ingat nak upload gambar dlu..

tak sempat nak upload gambar lagi..chewahhh, macamler susah sangat nak upload gambar tu kan..
heheh..
alasan betulla..
:P

Monday, April 27, 2009

Monolog hati...








Ohh... Rindunya bila berjauhan...









Saturday, April 25, 2009

Perlukah aku berterus terang?










perlukah? walaupun bakal menyakitkan hati si pendengar? perlukah menjaga hatinya?
......................................

Friday, April 24, 2009

Sebenarnya...











AKU SANGAT RISAU!!!













Wednesday, April 22, 2009

coretan yang ceria..

aku ade bace satu blog ni..
cara penulisan die sangat best..pada aku lah..cara die melepaskan geram pon dengan bahasa yang sopan sebab bile aku bace cerita die..aku tak stress walaupon aku tau die tengah marah..eh korang jangan tak tau, bile kite bace coretan orang yang tengah marah..kita pon akan terasa stress dan perasaan marah die tu tau?
so aku suka bace cerita die ni..walaupon cerita pasal kehidupan die dan cara die handle student2 die...hmmpphh, sgt cool bagi aku..
oh yer..die adalah cikgu..

sangat sesuai kan..
aku rase masa die menaip entry tuh..mesti die taip dengan jiwa yang tenang..heheh, bukan dengan jiwa yang bercelaru..
aku rase die ni mesti seorang yang happy go lucky..yang sentiasa ceria dan optimis dalam kehidupan die..
wahh..puji kan? macamla aku kenal die secara personal nyer macam mane..
tapi orang kate daripada coretan boleh membuatkan kita terasa dekat dengan orang tu.. :P

kat opis aku pon ade sorang yang jenis yang macam ni (mungkin ade 2-3 orang) tapi aku cume nak citer pasal sorang je..
dia ni jenis yang happy je sepanjang masa..mungkin ade mase die tak hepi..tapi jarangla nampak..and die ni memang jenis optimis je dalam kehidupan die..sume benda yang berlaku kat die pon, die hepi..bagus kan die ni? nak kawen pon die excited, pregnant pon die excited..sume bendelah die excited..lawak jugak kekadang..tapi bile pikir-pikir..mesti kehidupan die tak terbeban dengan masalah yang remeh temeh...or kalau ade pon, simpan je kot

aku pulak? hehehee..
aku tak rasa plak nak bercerita pasal aku kat sni..sebab tujuan aku merapu-rapu ni nak bercerita pasal orang lain yang aku rase kewl!!

oklah..aku nak buat keje..dah dua hari aku bermalas-malasan melayan ntah pape..
semoga semua orang ceria pada hari ini :)

:P

confession of a shopaholic

walaupon citer ni dah lame..tapi baru berkesempatan nak tengok hari sabtu rituh..
sebenarnye dah lame jugak tak tengok wayang..tak berkesempatan plus malas nk beratur bli tiket..yelah kalo citer tu citer best..takle booking online..kna plak beratur..
so cite ni sebab dah lame kuar..senang sket nak bli tiket heheheheh

cite ni, ai laike..sangat best okeh!

tapi syarat nak tengok citer ni..jangan sesekali compare ngan buku..
of course kalo bace buku lagi sedap garapan die..
tapi bile tengok citer..lain la sket..
cumenyer..overalllll...
sangat best..:P


comel kan die ni?

Monday, April 20, 2009

.......................

dah lama tak update blog..

bknnye takde bende nak citer..
sebenarnye banyak yang nak citer..
tapi tak tau kenapa bile dok depan laptop ni..
tetibe blank tak tau nak tulis ape..
hmmpphhh...

dan makin hari..makin tak tau nak tulis ape..
ok la..benti dlu..

next time baru update.. :P

selamat hari isnin semua..
selamat bekerja dengan tekun dan efisien (chewahhh..)

:P

Tuesday, April 7, 2009

roti canai yang sedappppp



sebab lapar sangat ker..

ataupon roti canai pagi tadi memang sedap..

ohhh..kesimpulannya..

sangat sedapppppp

nyam nyam nyam

kuah die pon sedappppp

time kasing mang tolong bli roti canai tadi :P

Monday, April 6, 2009


harini rase nak marah

geram

sakit hari

eiii

sume bercampur-campurla

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

i hate this feeling!!!

Wednesday, April 1, 2009

dek kerana tak tahan lagi..

selepas diasak dan dipaksa untuk makan hasil masakanku yang tidak sedap selama beberapa hari..
suamiku mengambil keputusan untuk melakukan sesuatu..
yer..melakukan sesuatu..
Beliau dengan ini mengajak daku makan kat luar malamni dengan memberi alasan kesian kat aku sebab masak..jadinyer malam ini aku tak payah masak..
kami makan kat luar jerr..

aku tau..keputusan itu dibuat sebab he cannot tahan anymore keh keh keh keh..

so malam ini..jawatanku sebagai tukang masak digantung sehingga diberitahu kelak
kekekekeke..

tp aku pose-pose manja je..ye ker bang?
wokeh saja kekeke

:P

Tuesday, March 31, 2009

minggu yang rajin..


heheh..bukan rajin ape..
tengah bersemangat nak masak-memasak ni..
tiap2 petang sanggup tu benti kat tesco dlu carik barang nk masak..
walaupon masakanku tak sedap..lalalalalala
tapi tak ape..ade org mkn je heehehe.. :p
nasibler kan..
mendera tekak suami untuk menelan makanan yang dimasak samada sedap/ tidak kekekeke


:P

Monday, March 30, 2009

optimis dalam kehidupan

Peringatan utk diri sendiri dan teman-teman..


Apa reaksi kita ketika kesulitan menghampiri? Bagaimana jika kesulitan tersebut datang bertubi-tubi seperti ombak yang tak pernah berhenti menderu?

Satu hal yang boleh kita simpulkan adalah bahawa ketika kesulitan datang, banyak orang yang akan merasa tak berdaya, lemah dan seperti kehilangan semangat. Itulah yang mungkin sering terjadi pada kebanyakan orang. Tetapi apakah kita pernah mensyukuri kesulitan-kesulitan yang pernah kita alami sepanjang hidup ini?

Mungkin kita juga mengalami kesulitan dan menghadapi kenyataan hidup yang pahit. Jangan pernah menyalahkan siapa pun atas sesuatu hal buruk yang mungkin menimpa diri. Setiap kesulitan sebenarnya menjadikan kita lebih baik. Kesulitan itu sebenarnya datang untuk membuat kita lebih kuat dan tegar di masa mendatang.

Sebagian besar orang merasa tak berdaya jika hal tersebut terjadi. Mereka menyalahkan hidup yang sungguh tidak adil. Mereka menganggap kesulitan sebagai sebuah bencana besar yang harus dihindari.

Ingatlah, kita tidak akan pernah diberikan kesulitan yang lebih besar daripada kemampuan diri kita untuk menyelesaikannya. Kesulitan sebenarnya tidak akan membuat kita mengecil melainkan mengembang dalam erti kata bertumbuh dengan lebih baik.

Sambutlah setiap kesulitan dengan jiwa yang besar, dan jika suatu saat kita telah berjaya dan berhasil melawan kesulitan, maka kita pasti akan berterima kasih terhadap setiap kesulitan yang pernah kita alami dan akan bersyukur bahawa kita telah diperkuat oleh kesulitan itu.

aminn..

:)

Thursday, March 26, 2009

nuffnang..

aritu nuffnang anto cek..tp aku lupe letak katner..
blom sempat bank in..
takdela banyak ngat amaun die..
tapi aku dah lupe letak katner..jadinyer aku anggap takde rezeki jela..

tp kalo jupe balik..best gak tu..ble shopping kekekekek..

takpon ade ke orang nak campak duit kat aku..lepastu biarkan aku pijak..ble jadik duit terpijak lalalalalla..

lagi best kalo tetibe orang gi letak duit seguni kat umah aku..huiiiii, sakan aku leh shopping..
adeke? adeke?

kekekekekek....
:P

Wednesday, March 25, 2009

mimpi..


malam tadi tak dapat tido..
mimpi macam-macam..
tersedar kol 3 terus takle tido..
huhhuhuhu..
dan hari ni..kepalaku agak ting tong..
yeap..ting tong..

Tuesday, March 24, 2009

dan sebenarnya..

santai je lagu ni..suke la dengar..
tak tau pon pasal lagu ni sebelum ni..
n penyanyi die pon relaks je masa nyanyi lagu ni

Monday, March 23, 2009

monday blues kah?


rase tak best sangat pagi ni..
hmmpphh, rasenyer pagi ni dimulai dengan baik dah..
tapi tetap rase tak best jugak..
ni pasal si L tadi tu la..
aihhh..sangatla tidak best..
hmmpphh..

positif..positif!
dimulakan dengan bismillah :)

Friday, March 20, 2009

sakae sushi

petang semalam gi amek keta kat umah along..
sebab katanye nak gi bercuti so me + hubby habis keje terus gi subang amek keta..
tapi tetibe along ade hal tak jadi gi bercuti..
sebab dorang dah siap bersiap2..along ajak kuar makan..

kitorang pi la subang parade..
pusing seround dua..
lepastu singgah kat sakae sushi..

yang sempat snap adelah gambar makanan yang di order..yang main amek tu tak sempat nak snap dah ngap dlu hehehehe

nasik..

pakai baju keje lagi tau.. kekekek
anak-anak along.. yang belakang tu tengah tunggu nak amek plate mane yang berkenan kekeke

gambar org yang membayar rege makanan khik hik hik

opsss..ayam yang dah separuh di ngap..


balik lam kol 10 camtu..perut kenyang..mata pon layu..

:P
selamat hari jumaat sume :)
happy weekend..

Thursday, March 19, 2009

cinta gila

lagu kami :P

Cinta Gila - Grey Sky Morning


Saat Indah Bermula...
Terasa Bahagia...
Cinta Yang Lama Terhenti,
Berputik Kembali...
Ada Yang Menghampiri,
Ku Tidak Peduli...
Cinta Ini Cinta Gila,
Untuk Kita Berdua...

C/O
Woo
Tiada Yang Dapat Menghalangnya
Kita Berdua Terus Bercinta,
Selamanya...
I Cant Live..
I Cant Living Without You Oh Baby
Just Only You That My Love..
With Love...

Hanya Kau Ku Miliki,
Yang Tiada Ganti...
Bukan Mimpi Sudah Pasti,
Jiwaku Berseri...
Ada Yang Menghampiri,
Ku Tidak Peduli...
Cinta Ini Cinta Gila,
Untuk Kita Berdua....

bertandang



ni baju yg dipakai masa majlis bertandang..
gmbar yang ade pon lam tepon jek..
sangat sadis..

;p
p/s: ni gmbar di lewat petang..jadinye mekap ku sudah cair kekekeke

Friday, March 13, 2009

cuti-cuti malaysia

bercuti pendek
hehehe

jom cuti-cuti malaysia :)

Monday, March 9, 2009

kame kame ha!



dolu2 masa sekolah mmg follow citer ni..

buku komik die sampai 42 siri..

hmmpphh..

sebenarnya..

dragon ball ade 7 biji semuanya

:P

peace!!

gang upin ipin

dah lame nak tengok citer ni tapi tidak berkesempatan..

hari jumaat rituh berkesempatan tengok citer upin ipin..

citer ni dikatakan mendapat sambutan hangat..

so tak lepaskan peluang tengok citer ni..


hmm..kesimpulannya..citerni tak menghampakan..

kalo bawak budak-budak mesti dorang excited..

biasala citer-citer camnih..ade unsur-unsur imaginasi dan fantasi :P

Friday, March 6, 2009

matangkah saya?

hmmm..

i keep on thinking..
selepas melepasi tarikh lahir..
setiap tahun..
adekah berubah cara pemikiran saya?
dan selepas melepasi beberapa fasa dalam hidup (byk ker?)..berubahker cara pemikiran saya..

mmm..
yeap..ade!
ade sesetengah benda (cara pemikiran) yang berubah..mungkinkah ini bermaksud saya telah matang dari segi pemikiran? mungkin kah?

tapi saya perasan ade setengah benda yang suatu ketika dulu saya rasakan betul adalah sebenarnya salah..
yer..ade sesetengah benda yang saya buat dan sekarang saya menyesal..
tapi tak mengapa sebab itu adalah proses pembelajaran..

sekarangni saya melalui satu fasa lagi dalam hidup saya..baru jer..dan tak layak lagi untuk bercakap mengenainya..sebab masih baru dan mentah..masih merangkak-rangkak ataupon masih meniarap..mane satu la..yang menunjukkan di awal pembelajaran.. :P

dan usia juga telah meningkat..haih! sudah tua rupanya daku ini..bila balik kampung baru terasa yang sebenarnya sudah tua tapi cara bertindak/ berfikir masih lagi kebudak-budakan hehehe..

ok la entry ni cuma melalut-lalut..untuk membuang kekusutan difikiran..

Thursday, March 5, 2009

Monday, February 23, 2009

feminin

pagi tadi dengar lagu kumpulan feminin..
ape ker tajuk die..
tetibe tingat mase sekolah2 dlu kumpulan feminin ni mmg digilai ramai..
lepas tu kuar kumpulan res2 kalo tak silap..tak ingat sgt sbb tak berape minat..

tp yg kelakatnye kumpulan feminin ni la..dorang menari gerak kaki sket, gerak tangan sket..ulang step same smpai habis lagu..
kitorang panggil tarian cuci tingkap sbb tangan kna pusing2 sket hahahha..tp walaupon tarian cuci tingkap, kitorang rase macam sgt best bile dapat tiru dorangnyer step2 tuh kah kah kah kah

lepastu kuar kumpulan elite..tp elite ni dah besau la masa tu..mase form4 kalo tak silap..siap kawan2 ade yg buat persembahan masa hari guru nyanyi lagu tamparan wanita siap ade tongkat2 bagai..

kenangan2..
sape yg sezaman ngan saya sila angkat kaki kekekekekeke

Wednesday, February 18, 2009

tolong tolongggg

cewahhh
jerit ala-ala cam tarzan..
ok..ade sesape tau cmne nk hilangkan jerawat n parutnyer skali lam mase 2-3 hari tak?

takmo yang makan masa lame..nak yang amek masa sekejap jek..kalo paling lame pon lam masa 4 hari je ker..cara tradisional ke cara moden ker..

ade tips tak?uwaaaa..jerawat kat muka ini dah macam cendawan tumbuh lepas hujan..

anyone? anyone?
plz help me...n turn my face into this..heeee :)


pertolongan anda sangatla saya hargai..

Thursday, February 12, 2009

saya malas nk letak gambar..

saya malas nk upload gmbar..
dan bila saya rajin upload gambar..saya malas plak nak menaip..
bile mood saya baik..saya suka membahasakan diri sebagai "saya"..bile mood gila-gila..saya suka membahasakan diri sebagai "aku"..

keh keh keh keh..
ok..dah habis citer sedih..
sebenarnyer sedih lagi..tapi bile difikir-fikirkan..
apekah punca sebenar bersedih?
perlu ker bersedih?
ade ape2 yang berubah ker jika bersedih?

bile dicongak2 dihitung2..
buat penat jek..

oklah..
saya nk bergumbira plak..
fikir ape2 yang melucukan..
buat mende2 yang tak memberatkan kepala..
dan baca bahan2 bacaan yang melucukan..

yerrr..
tu diah..
:P

Wednesday, February 11, 2009

sob sob sob :(

saya kesedihan..

seriously saya tgh bersedih..

ape yang berlaku sebenarnye?

........................................................

Saturday, February 7, 2009

parking bawah lori?

keta aku eksiden..
hmmm, cmne nk ckp ek..bkn eksiden..tp parking bawah lori..yer..ituler perkataan yang tepat.
sebab mmg keta aku gi parking bawah lori kekekeke. lori tu pon tak pasan, sbb aku masuk slow2 bawah lori die sehinggalah adik aku menjerit sebab terkejut..kus semangat!
adik aku pon tak pasan sbb die sibuk dok main sms..aku plak sibuk dok cari barang kat seat belakang..elok sangat la tuh!

sib baik takde pape..cumenyer bonet depan jela calar..bumper n yg lain2 sume ok.
td bawak gi kedai..pomen cakap 150 nk baiki mende tuh..so baiki jela..sbb tak mahal sgt..
kalo 3 ratus seperti yang dianggarkan sebelumni..tunggu lenkali jela baru buat kot..
haih! ni gara2 tak berhati2 la ni.. :(

.............................................................
banyak mende yang berlaku sejak akhir2 ni..dugaan btolla..


off topic..

tahniah azie dapat baby girl..haifa husna azzahra nama die
chumel sungguh anakmu itu..
tahniah tahniah..sorang lagi kawan aku menjadi ibu :)

Friday, February 6, 2009

ma dan abah

aritu mase CNY..gi cameron satu family..

ni gmbar ma n abah yg dirakamkan kat sane..hehehe, ade byk lgi..ni antara gmbar yg amek rituh..



Sebenarnyer ade byk mende nk tulis..

tp tetibe blank

so nengok gmbar jela

ngak ade mood nk menulis dgn pjg lebar

:p

Friday, January 30, 2009

dikala bersendirian..


tajuk pon ala2 jiwang heheeheh... :)
hmm..sambil2 layan lagu,layan hidung yg selsema..layan bluessss

hmmm, tingat zaman2 skolah dlu..zaman2 blaja..
rindunyerrrr..
ade mende yang best..ade gak mende yang tak best..
teringat kat kawan nan sorang ni..
lost contact lak tuh..haih! cmne nk mengontek die..
sudah jenuh ku cari lam frenster, facebook..dlu ade rasenyer..tetibe je menghilangkan diri..

dengar2 dah kawen..tp tidak dpt jua dipastikan...hmmm, lam ramai2 kawan..nape aku rindu die plg byk?
hmmm..aku pon tak pasti sbb ape..penah rapat suatu ketika dlu kot
heh!

owh..nostalgia..
adekah ini menandakan aku semakin tua?

:p

Friday, January 23, 2009

servis keta dan cuti

ape kaitan kedua2 nyer diatas?

heheh, pagi tadi hantar keta utk diservis..sbbnyer dah lebih 1000km pon n lagi satu esokkan nak cuti..harusler kena servis.

nak dijadikan citer..tak book dlu, terus walk-in dengan beranggapan bahawa kejap je kot setel ni..walhal nan ado..smpai ke petang tak siap lagi..sebab ramai sangat orang nk servis keta arini..padan muka! sape soh tak book?

sebelumni book dlu kalo nak servis..takdela main walk-in..berdasarkan pemerhatian, book pon lambat siap jadinyer aku pon mengambil jalan mudah..walk-in sajelah..

end up..
dah kol 5 takdo pon lagi perodua tepon kate kete dah siap ke belum..jadinyer aku pon teponla..
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..keta tak siap lagi..kol 10 pagi tadi aku hantor..kol5 tak siap lgi..nk tukar minyak hitam jek uhuk uhuk uhuk uhk

haih! kang aku gi hantar kedai biasa..warranty void plak..kalo kat kedai biasa..setengah jam dah siap..

tula kekdahnyer sape soh tak book dlu? padan muka sape? muka aku jugak..
arini konon2 nak balik awal nak berlibur..hmmpphhh, lupakan sajelah
balik lambat jugak..

Wednesday, January 21, 2009

memang sah..

hmm..harini kuar rumah awal pagi..kol7 lagi dah kuar..hehe, bkn ape..sebenarnyer sbb kna anto adik gi ngajar..tp kelas die belah petang..cumenyer harini skolah die ade wat merentas desa..mak aih! jadi dengan efficientnyer dh terpacak kat pagar skolah kol 720 pagi..

lepastu aku gi opis terus..
lepastu buat muka cuak2 lepastu berkejar gi amek lcd ngan extension..then terus ke kelas..ikot jadual kelas kol830..so mase tu berkejar2 gi kelas..
bile smpai je kelas..takde sorang pon kat dalam kelas..
aik..mane pegi sume budak2 ni?
aiseh..luper la, harini kelas kol9 pg..jadinyer aku awal setengah jam..
apesal la aku ble lupe..
......

mlm tadi janji ngan man nak gi cari rak buku nk letak kat opis..tapi tetibe tak jadi sbb man kate kna teman yana gi ole-ole jahit baju..yana tak tau tempat..
jadinyer aku lepak2 luh sementara nk mandi..
sedar sedar dah tak sedar...

tetibe terbangun..
dan aku ngan rajinnyer gi basuh bju..
jemur..
lipat kain..
lepastu wat keje...

dan pagi ni bangun..
baru ku tau..rupernyer perbuatan membasuh baju, melipat kain dan membuat keje hanyalah mimpi semata-mata..

adekah ini simptom2 aku berhalusinasi?
erkkkk

Friday, January 16, 2009

tora datang lagi..

dulu masa kecik2 suka btol bli mende alah ni..
aritu ade org tu tetibe je gi bli mende alah ni..katenyer rindu ngan "tora" ni..
hehehee..tp kan..
nape masa kecik2 dlu rase sedap je coklat die ek?
skrg ni nape tak sedap ek?
korang semua sempat tak ngan zaman tora ni? heehehe :P
budak2 skrg mane main dh ngan mende2 cmnih..

Wednesday, January 14, 2009

Isunyer?

entry yang memeningkan kepala..sila jangan baca jika tak mahu sakit kepala :P

hmmmm..
arini, sakitnyer hati hanya tuhan yg tahu..

knaperla pangai die ni tak berubah2..
udah2 la tu..jawatan tu bukan kekal pon, tu kan cume temporary jek..takkan la sbb dh tak jadi tok ketua habis sume nak diungkit2?

habis hasil keje aku pon die rejek..alasan? sbb BI aku ni dienyer seteru yang cek..aritu die jugak yang kate die tanak betolkan BI aku..soh cari orang pandai..lepastu orang tu nak tolong, lagi okla..tak payah aku gi bayar untuk "proof reading"..lepastu boleh die kate BI orang tuh teruk..aiyoyo, walhal dorang same level jek..

eiii.. geram2..sekarangni jadi isu konon2 aku tak tunjuk kat die dulu..hello? aritu kate lepas dah betulkan semua baru bagi kat die..ni lain plak..belit2 sungguh

lepastu konon die disingkirkan sebab ade orang-orang tertentu yang dengkikan die..move on la..citer tu dah setahun dah..mende dah lepas..kalo pon orang tu dengki, yang kita ni takkan asek nak ngungkit jek..nak sebut2 je..ape yang dapat?

lepastu dok cakap die lagi tau mende-mende ni sume sebab die banyak terlibat dengan yang "international" ni..jadinyer format hasil kerja aku ni kena ikot format A..sebab format yang aku ikot ni pelik..tak penah die tengok sepanjang die terlibat dengan kerja-kerja "international" nih..yada yada yada

ni kan format yang dikeluarkan kat sni..apekes? takkan sume salah kot? gilossss

hmmpphh..
susahla macamni..

habistu yang aku membebel2 ni ape kes?
saje nak lepas perasaan..sendiri jawab!

Thursday, January 8, 2009

distraction

bile tgh menumpukan perhatian..ade je gangguan..
dari dalaman la luaran la..
isk isk isk

n muka pon dok protes..
sampai hati tau..habis muka ku naik jerawat..
cam cendawan tumbuh lepas hujan
uwaaaaa..
ubat jerawat takle taruk sket2 dah..
sebab byk nau jerawatnyer..
dahla muka ku ini susah nk ilang kalo parut2..
ni dah nmpak itam2 kesan jerawat..yela, aku ni pantang kalo naik jerawat je mesti nk picit..
tu yg berparut tuh..lepastu hitam2..
haih..


diari aku dh penuh ngan program starting this week sampaila bulan 3..
kalo berubah satu je..konpom la yg lain pon akan terganggu
isk isk isk..ni kalah menteri ni hahahaha
bz bz bee..

ape2 pon..azam tahun baru.
positif positif positif!!
live life to the fullest!!
fill my life with experience not excuses!!

i hope n i will.....

:P

Sunday, January 4, 2009

azam tahun baru

hmm..
tahun baru dah melangkah masuk..dah 4 hari pon, meninggalkan 2008 dalam kenangan
selamat datang 2009, selamat tinggal 2008 isk isk isk

yang lepas adalah kenangan,
harini adalah penentuan,
esok adalah angan2..

org lain dh lame letak azam baru..
aku baru bercongak2..

apa2 pon..
tahun ni..
aku berazam
1. lebih Positif!
2. berkeyakinan
3. no more tangguh2
4. Yes to the opportunity..one word can change everything! (time kasih kepada filem Yes man!)
5. rajin, rajin n rajin
6. bersemangat
7. ignore unnecessary things
8. no credit card (achieved!, akan diteruskan taun ni)
9. diri yg lebih baik dari tahun2 sebelumni
10. memaafkan dan lebih menyayangi


Hmmm.. ape lagi ek?
akan ditambah jika teringat :P

sementara itu, sorrrrrryyyyy byk2 yer tidak dpt bloghop..
sbb sy ingin menyelesaikan tugasan yg tidak lagi selesai..
yg telah lama sepatutnye disiapkan, dan sepatutnye tidak berlanjutan..n sy harap ble siap dalam masa terdekat kerana.. I can't take it anymore!..
errr..positif positif positif!

walau apa pon alasannya..
sy menganggap itu semua adalah kesilapan saya sendiri..bkn kesilapan org lain
dan sy lebih positif, berkeyakinan, memaafkan, menyayangi, bersemangat dan lebih rajin!

chaiyok2X!
gambate!
berusahalah!

:P

live life to the fullest!
You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.