Search This Blog

Friday, November 21, 2008

tadak kesedaran sivik

hish..
geram tol tgk..
ade ker sepasang couple ni..laki bini ke pakwe makwe ke..yg tu tak jadi kisahla..
dorangni dah la mkn lam keta kat tpt parking tu..yg tu pon takde la kisah sgt..tp bukak pintu luas2 smpai tak bagi can org lain nak parking..hish..dh hangin dah kat situ..tp takper lagi..

lepastu..
ade ke dorang buang sampah yg dorang mkn tu..dgn bekas polisterin la ape la kat tpt parking tu..kat tpt keta die park..pehtu ble dorang blah cmtuh jek..
mangkuk hayun tol la..
dasar pengotor!!
eiiii, geram tol la..agak2 la kalo nk buang sampah pon..ni kat tpt parking tu..sape yg nk kutip, dh sah2 la keta lain gi park kat tpt tu..dh lenyek smpah tu..berterabur...nak je aku amek gmbar dua ekor tak sedar diri tuh..tp tak teringat nk amek gmbar..kalo tak glamer ko kat blog aku nih.grrrrrrr

ni la manusia yg takde kesedaran sivik langsung..kot yer pon nk buang sampah..bajet2 la weiiii..pehtu tinggal gitu jek..sape yg nk jadi kuli ko gi kutip sampah kat situ..mengotorkan tempat satu hal..korang berdua tu dua2 pengotor..

geram haku!

16 corat-coret:

ita.itu said...

patutnye anto kat singapore drg tau..br sedo kan dirinye ek..hehe

suw said...

a ah hantor kat singapore..takpun kita sula je hahaha, jht aku ni

en_me said...

bengang kannns.. teww lom lagik buang sampah kuar tingkap kete kat jalanraya.. uhuhu

dakgilachoc a.k.a nani said...

hoh sabo sabo sabo..hehehehe...klu sy la sy jerit2 jerk suh dorang kutip balik sampah2 itu..hehehe..*cam berani jerk*

Dee said...

dorang ni x belaja tatarakyat masa kt skul dulu..

KM said...

Saya menyokong ketidakpuasan hati tuan pengerusi...sesungguhnya majoriti warga Msia masih ketinggalan kesedaran kebersihan/keprihatinannya. T/kasih

suw said...

en_me: a ah, penah gak nengok..kalo keta tgh bergerak ble dimaafkan lg.ni tgh traffic light..pehtu dok lin tgh2..die mkn kuih koci ke ape..selamba badak je buang..haih! sakit hati nengok..mmg kna maki la

nani: tak sempat nk jerit..dorang dh blah dlu..

dee: tatarakyat? errr..sy pon tak blaja tu..ape ek?

KM: ye betul2..kite cantas dorang2 ni..takkan nk panggil karam sigh walia kot

Aleeya said...

mmg takde kesedaran sivik, klo aku gamaknye, aku suh damia main hon kete hehehhee

z@md0tc0m ^^ said...

orang masa bercinta la kena tunjukkan kasih sayang kepada alam sekitar ^^

suw said...

aleeya: sib baik ade damia..ble suruh2

zam: hahaha, agaknye dorang ni dah kawen kot

chronicles of angelzz said...

akak suw laling ader hadiah ntok uollss jemput ke rumah =P

hyfa hasan said...

mmg btl2 takde kesedaran sivik ar...
sabo2..

Dee said...

psl u mudalah u x belajar tatarakyat..hehehe..tatarakyat skrg ni u all panggil subjek apa ye..pendidikan moral kot..dia mcm pendidikan siviklah..Dee sekolah tahun 80-anlah...

The Spiral Eyes said...

sesungguhnya
anda bertuah
kerana saya
menjemput anda

menjadi salah seorang follower saya
sekian
terima kasih daun keladi

buYut Gurl said...

eeeeiii..rugnya xambik gmbar..
kalo suw ambik gmbar kete pun jadi la..bley jaja dlm blog ni..
agak2 kalo trjumpa tgh jln, bley la i terludah and kata, opps!!maaf,xsengaja..
hahahhahaha

cokolat said...

euwww.. takdak manners ok!

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.