Search This Blog

Monday, July 14, 2008

day 1-Oxford

kisah sesat..

huhu..
chet..pakcik teksi tu tipu aku..dekat jerk nk pi kolej okeh..tp die punyer belitsss tu..chet!patutla dekat stgh jam die benti kat zebra cross tuh..sampai org yg berjalan plak soh die gerak..ruper2nyer dekat ya amat..aku kna tipu daaa :) tapi takper, sbb bag aku berat gilos.cant affort utk sesat sambil jln2 mengheret beg yg berats..


#sesats
on my way to zoology deparment..sesat!konon nk cari jalan supaya esok sng nk gi sane..err, tak juper jalan..pusing2 smpai penat

pehtu dah tak larat, balik jelah..tp kemudiannya sesat lg
tp kali ni sesat didalam debenhem store; tak jupe jalan kuar..bile juper jek jalan kuar..sesat lg lam sansbury's (btolker eja..hentam sajork) n sesat plg lame lam kedai oxford shop yg jual cenderamata..kesian kan?;p

so plan asal tak tercapai..takper..ari ahad dimaafkan..
esok pi lg cari department..

oh lg satu..
org kat sini kalo tanye jalan..mesti ckp..dekat jek dekat jek.. so i assume mmg dekat la..nk patah kaki aku berjalan tak juper2 lagi tptnyer..then bile tnye lg,
'its very near,just down there..'n pointing out nunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn di hujung sane (count how many 'n') gilos..semput i,jauhnyer la..kalo dok sni lame2..konpom kurus kalah nasha aziz(auwww! statement!)perasan gitu hahah..sib baik dok skejap jek

kalo kat m'sia..konpom naik keta..nk gi kedai mkn depan ofis pon naik keta..tok sah kate kedai yg 15 min dari opis..harus naik keta!
kat sni sume jalan kaki..nk cari tpt sewa basikal la..haha, baru first day dah plan nak cari beskal haks..:p

14 corat-coret:

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

kat maner-maner pun sama dik, kat kl pun same, ari tu from KLCC to Maju Junction dia mintak RM15.00 ngan akak, tapi dah ujan lebat akak naik ajelah

ita.itu said...

jahat pakcik teksi tuh kan.x patut dia wat cenggitu

aRa said...

Mmg ssh p tmpt yg kita tak familiar kan...1'st and 2'nd day mmg camtu kot...lepas itew msti dah ok...owh...tak ambik map ke??? mana tau membantu...

timah said...

erk.....baper pound die charge?

Beruang Madu said...

iyerlah kan... penipu nih ada merata2 tempat... dia saja nak tunjukkan yg dia concern tapi sebenarnya menipu... kesian lah kat Suw... naik beskal naik beskal... nanti leh buat kardio sekali

Shah said...

Orang sana rajin berjalan kot. Teringat zaman student kat obersi dulu2 berjalan lebih sejam pun still rasa cam dekat aje. Selagi kurang dari dua jam tu kira walking distance la tu...

hyfa hasan said...

oo..study kat Oxford ekk..
gud luck ekk

Lily.Lulu. said...

jahatnya pemandu teksi tuh
tak pe .. pasni suw dah teror jalan
mesti x sesat dan x kena tipu
:)

Puan A said...

sesat?
if dlm kedai, sengaja di sesatkan tuh... ;-)

MISS J said...

hahaha..kn dah kate, kalau kami kate dekat, maknenyer jauh....

semoga enjoy berjalan...never leave the house without a map okeh!

have fun there kak suw!

suw said...

cb88; a ah kan..tp yg geram tu sbb org tu islam kak..takper2, die menipu duit tu die wat mkn..nasibla kan?

kak ita; nk cari duit lebey kak..heheh

ara; sy bawak map..tp sesat jugak daa..

suw said...

timah; aku kna £4.30..see, kalo die tak benti kat zebra cross tu maunyer aku byk 2.50 je kot..heee

abg bear; btol2..yg tak tahan tu die tak matikan meter die pon mase turunkan beg sy..mase benti tu £4 pound jek..sempat lg org tua tuh!tp lepas tu bile byr naik lg 3pence..grrrr

abg shah; wahh..sejam kira walking distance? mesti abg mase tu 'fit' kan? kalo sy dok lame kat sni..sy pon ble jd fit nih..

suw said...

hyfa; takdela dik..akak kursus jek.. ;)

lily; tulah..takper, beg mase tu berat..so kira halal la

puan A; heheh, nk wat cmne kan..

miss J;yelah..korang ni kan, sume dekat..tp btolla..30 mins tu consider dekat ek org kat sni..tanye org kat lab tadi..dekat je die ulang hari2..about 6 miles(gilos!) n 30mins naik beskal fuhh! mantapla

Ziana said...

alahai..sesat???
x baik nye pakcik itew!

You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.