Search This Blog

Loading...

Monday, August 31, 2015

resdung? tangani dari awal

Assalamualaikum...
sape yang mengalami resdung.. dan dah cuba bermacam-macam cara untuk merawat simptom resdung ni..yang selalu bersin- bersin pepagi, yang asyik selsema je waktu pagi.. gatal-gatal hidung..asek standby tisu je manjang..
boleh la mencuba alternatif rawatan resdung

jemputla ambil b-compleks, vitamin c dan alfalfa.. sgt bagus dan kesan pon cepat..
jom cuba..

 fungsi setiap satu item dah diberi diatas tu..

berminat boleh  sms/whatsapp 017-2101210
or shoot me an email suwmohamed[@] yahoo.com

Saturday, August 29, 2015

detoks untuk badan lebih sihat

untuk mendapatkan kulit yang cantik.. sekali skala kita perlu buang toksin dalam badan supaya penyerapan vitamin lebih berkesan..
badan kita mengandungin toksin yang banyak hasil pemakanan harian, gaya hidup.
kesan toksin :
- jerawat berluasa
- kulit terlalu berminyak

jadi, sekali sekala.. ambillah herb-lax untuk mencuci perut.

jika kita selalu mengamalkan diet tak seimbang, kita akan berterima kasih pada kesan herba ini keatas kulit kita.

untuk maklumat lanjut.. hubungi
sue 017-2101210
orshoot me an email suwmohamed[@]yahoo.com

bayar hutang dengan cara tambah pendapatan.. sertai kami

 Assalamualaikum...
jika anda sedang mencari-cari peluang perniagaan dan ini merupakan perniagaan pertama anda...
tips yang perlu diambil kira:
- jangan mulakan perniagaan bermodal besar
- ini kerana perniagaam ini mungkin tidak sesuai atau gagal kerana tiada pengalaman, masih mentah dlm perniagaan, belum menguasai hukum2 perniagaan
dan jika anda nak cuba bisnes yang modalnya kecil sahaja..

boleh pm kami or whatsapp 017-2101210

shaklee cuma perlukan rm79.50 yuran seumur hidup.. ini kos memberkit dan juga kos pos memberkit
ini juga adalah modal anda.. hanya rm79.50 ~ rm80 sahaja seumur hidup
bimbingan online/ offline,
group yang happening dan best"sue and gorgeous friends",
mentor yang hebat dan dibawah empayar besar mamafaiz dan jutawan shaklee.

tetapi...
- saya perlukan orang yang berkeinginan tinggi
- seronok apabila dicabar
- rajin menggali ilmu
- bekerja kuat dan kreatif!


jom jom jom!!
rugi bagi yang suka berlengah.. rebut sekarang!!
sms or whatsapp 017-2101210
 or shoot me an emai suwmohamed[@]yahoo.com

Friday, August 28, 2015

kelebihan omegaguard..minyak ikan yang kaya dengan DHA, omega 3

Omega Guard memberi manfaat kesihatan kepada semua peringkat umur.
Omega Guard membekalkan asid lemak Omega-3 yang sangat bermanfaat untuk kesihatan manusia secara menyeluruh.


Antara kombinasi Omega Guard Combo Bajet dengan produk lain adalah seperti berikut:

1) OMEGA GUARD + ADVANCE JOINT HEALTH TABLET
• Kesihatan sendi
• Memudahkan pergerakan
• Meningkatkan kesihatan pesakit arthritis dan gout


2) OMEGA GUARD + ALFALFA COMPLEX
• Detox dan membantu membakar lemak
.• Kawalan kolesterol
• Kesihatan jantung
• Bermanfaat untuk pesakit gout dan artritis
• Kesihatan sendi
• Meringankan sembelit dan buasir

3) OMEGA GUARD + CAROTOMAX
• Kesihatan mata
• Mengurangkan risiko mata kering
• Melegakan masalah kulit
• Kesihatan tisu kulit
• Meningkatkan imuniti

4) OMEGA GUARD + CHEWABLE VITA C
• Meningkatkan kesihatan anak
• Manfaat buat pesakit asma
• Kulit yg sihat
5) OMEGA GUARD + COQ HEALTH PLUS
• Kesihatan jantung
• Kawalan kolesterol
• Mencegah salur darah dari tersumbat
• Kecantikan kulit
• Kesuburan lelaki

6) OMEGA GUARD + ESP
• Tenaga berpanjangan
• Kawalan paras kolesterol
• Kecantikan
• Sesuai utk ibu mengandung & menyusukan anak
• Kulit yg sihat berseri
• Slimming

7) OMEGA GUARD + GARLIC COMPLEX
• Mengawal darah tinggi
• Kawalan kolesterol
• Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
• Bantu rawat asthma

8) OMEGA GUARD + GLA COMPLEX
Kawalan kolesterol
• Kecantikan
• Melembapkan kulit
• Menangani jeragat
• Kesihatan sendi
• Anti radang
• Kesuburan wanita
• Mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita

9) OMEGA GUARD + HERB-LAX
• Slimming
• Meringankan sembelit dan buasir
• Mengempiskan perut

10) OMEGA GUARD + LECITHIN
• Slimming
• Kawalan paras kolesterol
• Kesihatan jantung
• kesihatan sendi
• Meningkatkan perkembangangan memori (janin, kanak-kanak dan orang dewasa)
• Mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati

11) OMEGA GUARD + NUTRIFERON
• Meningkatkan pertahanan tubuh
• Melindungi dari batuk dan selsema
• Manfaat untuk pesakit asma dan eczema

12) OMEGA GUARD + OSTEMATRIX
• Membantu melegakan simptom senggugut
• Menggalakkan kulit yg cantik
• Menggalakkan tulang yg kuat
• Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung

sms/whatsapp sue 017-2101210
or
shoot me an email suwmohamed[@]yahoo.com

Thursday, August 27, 2015

nak kulit cantik? mulakan dengan vitamin A

Assalamualaikum semua..
nak tau kenapa vitamin A sangat penting dalam proses untuk mendapatkan kulit yang cantik?

vitamin A membantu mengelakkan pengeluaran bintik putih/ bintik hitam pada permukaan kulit.
selain itu, vitamin A melembapkan kulit terutama pada bahagian siku, lutut , punggung dan belakang tangan...
ia juga boleh membantu menghalang penuaan kulit
 pentingkan/.

kalau kurang vitamin A apa jadi?

Kesan kekurangan vitamin A memberi kesan kepada kulit dari segi
- bintik hitam
- bintik putih
- kulit kering dan bersisik
- bonggol kecil pada belakang tangan
- penuaan pra masa

huhuhuhu.. takmo kan?
nak tau dari mana boleh dapat sumber vitamin A secara semulajadi?

 ni antara sumber vitamin A..

tapi kalau susah nak dapatkan vitamin A setiap hari dengan makanan semulajadi diatas.. boleh dapatkan supplement carotomax yang bersifat provitamin A (merembeskan vitamin A apabila perlu) daripada saya..

nak tau lebih lanjut mengenai carotomax? boleh klik SINI
 
nak contact saya terus?
shoot me an email at suwmohamed[@]yahoo.com or sms/whatsapp sue 017-2101210

Tuesday, August 25, 2015

kelebihan solat tahajud

Assalamualaikum semua..

nak share kebaikan solat tahajud yang ramai orang tau tapi tak ramai mampu konsisten.. 
senang je nak amalkan.. tak perlu la bangun pukul 3 pagi dan tidur semula..,takut nanti masalah pula bagi yang bekerja.. heheh xdela masalah sangat, just masalah takle bangun on time la nak gi keje..

tips nya.. 
bangun awal sikit je dari waktu biasa.. 
kalau biasa bangun kol 5.30 pg.. 
bangunla awal 30 min iaitu pukul 5 pagi.. 

jom amalkan selalu banyak manfaatnya kepada diri kita


selepas solat boleh baca doa ni.. 

atau doa paling ringkas.. 
boleh baca ni..,doa memohon keampunan dari Allah..


mudah- mudahan kita berada di kalangan orang yang beruntung.. amin

xoxo




Monday, August 24, 2015

the thought that count..

Assalamualaikum...
nak share tetibe dapat bungkusan kecilni... hari jumaat lagi ada orang letak depan pintu.. tapi sebab ku takde kat bilik.. kawan seofis tolong pegangkan and pass to me today...
oh so sweeettt..
thank you dearie...

insha Allah .. your time will come too.. soon :)

the best multivitamin_vitalea

Assalamualaikum semua..
harini nak share tentang vitalea.. iaitu multivitamin dalam produk shaklee..
vitalea telah berada di pasaran selama 100 tahun
DAN
Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

bukan itu sahaja.. Vita-Lea Shaklee juga telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Atau anda boleh menonton
multivitamin hebat 100 tahun di pasaran

nak mutivitamin percuma bulanni?

ask me how..
sue 017-2101210
or shoot me an email suwmohamed[@]yahoo.com
You Are a Realist
You don't see the glass as half empty or half full. You see what's exactly in the glass.
You never try to make a bad situation seem better than it is...
But you also never sabotage any good things you have going on.
You are brutally honest in your assessments of situations - and this always seems to help you cope.